“高質多選擇bakery!必推麻糬產品”

Fresh Fresh Bakery (wan Chai)
香港排名第6 (共286家麵包糕點)
2024年3月18日 透過行動裝置

💖經過灣仔發現呢間連鎖麵包店好多人,就去湊熱鬧望下,點知買落一堆嘢🤣,麵包同麻糬控肯定會停唔到手👋🏻!

1️⃣麵包
🔸纏綿拉絲芝士菠蘿包🧀:幾特別嘅搭配!脆皮菠蘿包配上香濃嘅拉絲芝士,鹹甜搭配更香口。
🔸黑松露芝士貝果🥯:bagel口味選擇多,呢款嘅黑松露味香得黎唔會太搶,同芝士粒好夾,口感柔韌有嚼勁。
🔸隕石髒髒朱古力包🍫:朱古力控至愛😍,出面嘅朱古力cream灑上可可粉、oreo碎、朱古力波,多重朱古力味得黎口感豐富,咬落係朱古力流心。
🔸肉鬆怪獸波👾:推薦!出面係香口嘅肉鬆紫菜,柔軟嘅麵包包裹住大塊煙韌嘅芝士麻糬,仲可以拉絲~
🔸抹茶紅豆🍵/紫薯麻糬波波🍠:必買嘅CP值產品(佢地嘅麻糬產品都值得試!),$28大大包有5個。多款口味都係搭配奶香嘅麻糬,抹茶紅豆味入面係綿密嘅紅豆蓉🫘,味道香甜;紫薯係粉糯嘅紫薯餡,甜味清淡健康。

2️⃣小吃
🔸麻糬曲奇🍪:推薦!一上手好有重量,超足料。一盒有4種口味,我嘅係肉鬆、伯爵茶、芝士同抹茶,好厚實一塊、望落唔似曲奇🤣,咬落偏鬆軟但唔散,帶烘培物嘅牛油香,每塊入面都有大塊拉絲麻糬。芝士同肉鬆味更鹹香,兩款茶嘅就更清淡醇厚。
🔸曲奇禮盒🎁:個盒已經贏左😛,適合送禮。入面有十幾款曲奇,包括朱古力碎、伯爵茶、培茶、抹茶、紫薯、牛油、m&m等。全部都係厚身一口size,口感偏脆,茶味嘅曲奇味道清淡唔假甜,其他款嘅牛油香就更濃郁。
🔸朱古力/芝麻味爆谷🍿:可愛嘅小熊包裝🐻,口感外脆內香軟,朱古力味香甜濃郁、芝麻味就更清香。
🔸Tiramisu慕斯西餅🍰:超多口味選擇,要左tiramisu味,厚切大塊,蛋糕體溼潤帶酒香,綿密嘅cream cheese灑上可可粉同各種裝飾物。

3️⃣飲品🥤
🔸港式絲襪奶茶:味道醇厚,茶香濃郁,口感絲滑細緻
🔸純鮮漿:味道清淡健康帶絲甜味,口感順滑無顆粒感

💖佢地麵包做緊買三送一,以質量同產品豐富程度黎講幾值得食!

感謝 Yukiwyy
評論 (38)

2024年3月18日 透過行動裝置

店名: Fresh Fresh Bakery

地址: 灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖

環境: 外賣
價錢: 4.5/5
味道: 4/5

呢間麵包店最近大熱‼️今次咁啱經過睇到,就試咗佢哋好幾款大熱產品🤩

港式絲襪奶茶入口順滑,茶味十足,奶香味亦都好夠,味道還原茶餐廳味道

麻糬曲奇,曲奇口感偏軟身,入邊麻糬呈拉絲狀態,夠哂軟糯,最推介朱古力味,有朱古力粒粒口感更佳😍

隕石髒髒包,之前好hit,就算依家佢哋嘅質素同樣keep到,朱古力味🍫超濃郁,邪惡之選👿

貝果🥯同樣依家愈黎愈興,咬落好有口感☺️

曲奇禮盒 1盒,入邊有九種唔同嘅口味,用黎送禮就啱哂🥰

感謝 Sze Nga W
2024年3月14日

🍫隕石髒髒朱古力包 ~ 滿滿香滑朱古力粒, 口感鬆軟味道濃郁, 大愛!

🍍纏綿拉絲芝士菠蘿包 ~ 黃金香脆的外層, 內裡郤藏著柔軟的芝士, 芝味滿分!

🥯黑松露芝士 Bagel ~ 愛吃松露的絶不可錯過!

肉鬆怪獸波 ~ 超濃郁芝士味道, 加上煙靭的麻糬, 超多重口感!

🦁獅子王肉鬆拉絲芝士包 ~ 濃香芝士拉絲, 咸咸甜甜的肉鬆更是增添口感!

🧀拉絲芝士波波 ~ 芝士味極濃!

🎂班蘭戚風蛋糕 ~ 店主推介, 每星期空運新鮮斑蘭葉製成的, 蛋糕輕盈鬆軟!

每日新鮮手工製的健康曲奇, 一打開盒已經香味撲鼻!

另外店家的袋也超美, 是我最愛的鮮粉紅色!

• 氛圍
感謝 KatKat_life
2024年3月12日 透過行動裝置

香港烘焙店越来越多特色啊🧁Viola就好鐘意呢間Fresh Fresh 款式多多,除咗麵包🍞仲有曲奇🫓蛋糕🍰蛋卷🧇餅乾🍿爆谷同奶茶等!
小朋友之選
隕石髒髒包🍫朱古力脆脆 超級表面有
肉鬆怪獸波🍪滿滿肉鬆海苔碎 中間係芝士麻糬 口感十足
厚切吐士🍞週末西多士早餐 就靠佢喇!
曲奇禮盒🍪可自選唔同口味,Viola仲準備帶去生日會同小朋友一齊食

媽媽之選
黑松露芝士貝果🥯 裡面有黑松露汁同芝士🧀️翻熱後更香更軟熟啊
班蘭紅豆包🫘一直都喜歡佢地班蘭產品 今次一樣鐘意啊
🥤港式絲襪奶茶~有驚喜,甜度低有茶味
麻糬系列🥯麻糬係真材實料㗎 多款味道 百試不厭 😝

📍 簡品堂
🧁Fresh Fresh Bakery🧁@freshfresh_3dcake
📍灣仔灣仔道154號南開大廈地下B號舖

#烘焙店 #麵包店 #香港特色烘焙 #freshfresh #freshfreshbakery #曲奇🍪 #麻薯波波 #芝士控 #肉鬆麵包 #班蘭 #灣仔烘焙店#生日蛋糕#bagel #bread #cake #desserts #dessert #dessertporn #hkfoodie #hkfood #cakelover

感謝 Connector29369886086
2024年3月11日 透過行動裝置

🦦🍽
—————————————

喺灣仔行過呢間麵包舖聞到好香😆😆麵包舖色彩繽紛🥰🥰麵包舖色彩繽紛🥰而且麵包款式都好多🤤🤤忍唔住手買咗兩袋返屋企🤣🤣

拉絲芝士菠蘿包🧀
纏綿拉絲芝士菠蘿包🔥🔥建議食嘅時候焗返熱佢會更加香🧀🧀濃郁嘅芝士味香脆嘅菠蘿包面😋😋仲有啲芝士條放咗喺包面之上,個包外脆內軟🥰🥰🥰入邊有濃郁嘅拉絲芝士🧀同埋粒粒芝士,鹹香十足😋😋

☄️隕石髒髒包
超濃郁嘅朱古力味,配上Oreo粒粒同阿華田粒粒,真係會食到成咀朱古力🍫

紫薯麻糬貝果🥯
淡淡嘅紫薯味,配上少少麻糬,加埋鬆軟嘅bagel🥰🥰係早餐嘅不二之選😍

Oreo 朱古力🍫麻糬QQ 球
滿滿嘅Oreo朱古力粒粒加上糖粉,味道香甜😍😍仲有麻糬口感煙靭🥰🥰正呀🤤

肉鬆怪獸波
肉鬆海苔呢個配搭真係冇得輸🥰🥰再加鹹香味十足嘅芝士餡料❤️❤️一流啊😍😍

💛曲奇禮盒 🤤
淨係禮盒都有三個唔同嘅款式😍😍再加上20幾款唔同口味嘅手工曲奇🍪🍪總有一款啱你口味😋😋😋

西餅方面都有好多唔同嘅種類🍓🍓我就揀咗香甜嘅草莓慕絲西餅🍫🍫朱古力味超香嘅Oreo慕絲西餅同埋🧀🧀有淡淡芝士香嘅🫐🫐藍莓芝士蛋糕🍰

—————————————————

性價比:5/5

(5🌟為滿分)
推薦程度:🌟🌟🌟🌟🌟

#followjami推介

#灣仔 #灣仔美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣之友 #銅鑼灣好去處 #cafe #food #foodies #yum #麵包 #菠蘿包 #麻糬曲奇 #freshfreshbakery #bagel #貝果

感謝 jamieating

查看過Fresh Fresh Bakery (wan Chai)的旅客也查看過

去過Fresh Fresh Bakery (wan Chai)嗎? 請分享你的經驗!