我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“全新魚羊系列都好味”

香港排名第274 (共16,488家餐廳)
餐廳詳細資料
4 週前評論 透過行動裝置

見到呢到出咗新menu,主打「魚羊鮮」就立即同朋友黎食番餐~ 今次揀咗澳洲和牛海鮮LV3,平平地又可以樣樣都食到,食物質素高,仲可以無限飲清酒同啤酒🍻 真係話咁易就食回本,好抵食~

⭐️鰻魚:新鮮鰻魚正到盡,燒完可以根據自己口味去加蒲燒汁,零舍唔同~ 或者可以order番原本已燒好嘅鰻啊喲,就咁燒熱就食得🤤 兩款都好肥美

⭐️羊肉 / 羊串:無論係羊扒定羊串都好夠味。入口肥美但只有一點羊臊味~ 真係好正👍🏻

🥢和牛拼盤
一開始會上一大個架,擺得好靚,放咗不同種類的和牛同介紹~ 咁就可以樣樣試兩件,試過啱心水先用手機再落單~ 最鍾意和牛「預先調味」同「原味」嘅選擇,如果叫新鮮嘅話,配埋佢嘅醬汁都好好食😋可因應個人口味選擇👍🏻

咁多個部位之中,有幾款係最鍾意食

@和牛小排:肉質軟嫩q彈,入口即化

@和牛三角嫩肌:滿佈油花,牛肉味濃,滿滿的油膩口感,入口即溶

@極上黑毛和牛肩胛:油花均勻漂亮,入口甘甜細膩

@煙燻壺漬封門柳:味道層次好豐富!油脂較少,但醬汁好入味好食!

🥢燒廣島蠔:連殼蠔成隻手掌咁大隻,蠔肉鮮甜

🥢甜品/飲品:雪糕🍦各款大小飲品都有齊。最鍾意爆谷機同埋可以任飲啤酒&清酒🍶

造訪日期: 2024年10月
感謝 goken_192
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (42)
旅客評等
旅客類型
月份
語言

2 - 6 則評論,共 42

2024年9月26日 透過行動裝置

🍽️ LV.3 澳洲和牛海鮮放題套餐 $518
今次仲有期間限定嘅水果祭,有多款特式水果食材包括呂宋芒雜果沙律、菠蘿炒雞腿肉、雜果醬封門柳壺漬、榴槤炸彈、貓山王榴槤刈包等等。食燒肉嘅同時增添一份清新,充滿咗夏日嘅感覺,愈食愈開胃!水果祭去到9月30號喳!想去嘅朋友記得把握機會啦!🍎🍐🍌🍓🍋

造訪日期: 2024年9月
感謝 Bakdiusingchoi
2024年9月12日 透過行動裝置

【 🥩 佐賀燒肉谷 🐂 】

佐賀燒肉谷 🍖 主打燒肉任食。出名在於採用日本九州佐賀縣農場 ✈️ 空運直送的「一頭牛」佐賀和牛🐄即是原隻牛空運到港,再於香港分切不同部位,保證新鮮 🥳

🤩 佐賀和牛雪花紋理細緻,入口即溶,屬高品質的和牛,油花較其他品種的牛肉多。❤️‍🔥

📣 8月推出的期間限定水果祭
以酸甜果實刺激大家的味蕾,感受夏日氣息⛱

Lv 4 : 日本佐賀 A4 和牛海鮮放題
🔹 佐賀 A4 和牛﹑海鮮任食 🦪
🔹 大量飲品﹑啤酒﹑清酒任飲 🍶
🔹 軟雪糕﹑Movenpick任食 🍦
🔹 自助區任拎👨‍🍳 熟食﹑前菜﹑沙律﹑蔬菜 🥬

✦佐賀A4和牛小排✦
❄️ 和牛小排佈滿雪花般的脂肪,非常均勻,入口即溶。 👅

✦佐賀A4和牛三角嫩肌✦
🐂 和牛三角嫩肌有清晰的網狀油花紋路,口感軟嫩,堪稱是和牛中的好口感的部位之一 。😍

✦ A4日本和牛嫩肌壽喜燒✦
🥇 奧運限定優惠(惠顧主放題Lv3或以上,即可獲贈A4日本和壽喜燒1份)
💁‍♀️ 店員係你面前煮壽喜燒,香甜的壽喜燒汁配上A4和牛,🥚 再沾上蛋汁,要大聲叫返句うまい(好食!)🤪

✦ 水果醬封門柳壺漬 ✦
🍊 壺漬為源自日本鹿兒島的一道傳統菜式。菜式以🍎 酸甜清爽的水果醬搭配濃郁肉味的封門柳 🥩,酸甜風味絕妙,每一口到刺激住客人的味蕾。⚡

✦ 水果醬醃𠝹花魷魚 ✦
🦑以日本柚子、蘋果、奇異果和檸檬混合而成的雜果醬生醃魷魚,🤫 味道與魷魚的鮮味組合出意想不到的配搭,令人一試難忘!😋

✦ 大海老 ✦
🦐 大海老肉質嫩滑,鮮味濃郁,是海中珍品。🌊

✦ 原隻鮑魚燒 ✦
🔥 鮑魚肉質肥美,經過燒烤後,仍能保留到原本鮮甜的肉汁,口感彈牙無比。 🫦

✦ 貓山王榴槤刈包 ✦
💡榴槤控必食!期間限定,每位一客。🤩啖啖榴槤香係鼻腔同口腔徘徊,直頭覺得榴槤刈包要擺入點餐項目。😤 邊個唔食既,唔該比哂我,十個都食得落。🤤

✦朱古力棉花糖香蕉船 ✦
🍌 新鮮的香蕉烤至金黃色,配搭濃郁🍫朱古力醬及軟綿綿的棉花糖,味道誘人。🥰

✦日本香脆炸番薯 ✦
🍠 除左燒肉,炸物同樣出色。選用日本優質番薯,炸到金黃色外脆內軟,番薯甜度適中又夠soft。😚

====—====—====—====—

📌店名:佐賀燒肉谷
📍地址:銅鑼灣希慎廣場 14樓1403及1404-1405 號鋪

造訪日期: 2024年8月
感謝 Mandymanlovefoo... m
2024年8月6日 透過行動裝置

今天去咗佐賀燒肉谷食晚飯,呢度嘅抽油煙系統設計一流,吃完全身無膻味。

出過去再嚟過囉,與朋友選擇了LV3澳洲和牛海鮮自助,種類多達128款,包括各類肉類、海鮮及小吃,應有盡有。牛肉款式有好多,當中我最鍾愛牛肩肉,既不厚重又有濃郁牛香。海鮮如現烤鮑魚、大蝦等均新鮮美味。餐廳推出水果夏祭,我點了日式和牛炒麵,可自己烹調,有得玩又有得食。另外好多甜品都好有特色,椰子糯米糍甜而不膩。時令水果刈包和芒果沙律也很出色。甜品有自製銅鑼燒和冰淇淋,別具創意。總的來說,味道很不錯。

造訪日期: 2024年8月
感謝 rurubibi
2024年7月24日

依家係水果祭,有呂宋芒雜果沙律丶貓山王榴連刈包、水果醬封門柳壺漬等,想試朱古力棉花糖香蕉船,可惜當日售罄,未有機會試到。

頭盤好快送上,每款牛肉丶海鮮都有,可以先試邊款啱自己口味,先再加單。我哋就比較鍾意澳洲和牛牛胸肉(原味)、水果醬封門柳壺漬

海鮮類都唔錯,大海老丶原隻日本生蠔都幾大隻,黃金螺經網燒後更重螺味

自助區有熟食丶飲品丶甜品,選擇種類都唔少。

造訪日期: 2024年7月
感謝 jy0v0

查看過Yakiniku Guu (Hysan Place, Causeway Bay)的旅客也查看過

去過Yakiniku Guu (Hysan Place, Causeway Bay)嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單