依家係水果祭,有呂宋芒雜果沙律丶貓山王榴連刈包、水果醬封門柳壺漬等,想試朱古力棉花糖香蕉船,可惜當日售罄,未有機會試到。
頭盤好快送上,每款牛肉丶海鮮都有,可以先試邊款啱自己口味,先再加單。我哋就比較鍾意澳洲和牛牛胸肉(原味)、水果醬封門柳壺漬
海鮮類都唔錯,大海老丶原隻日本生蠔都幾大隻,黃金螺經網燒後更重螺味
自助區有熟食丶飲品丶甜品,選擇種類都唔少。
是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。
自助區有熟食丶飲品丶甜品,選擇種類都唔少。
6 - 10 則評論,共 42 則
好耐無食燒肉,今日同朋友去左銅鑼灣希慎廣場嘅佐賀燒肉谷🥩 佢地一共有4個套餐,我地揀左 Lv4~ 日本佐賀A4和牛海鮮放題($658/ 1位成人)
呢個套餐除咗可以食到日本佐賀A4和牛,仲有多款海鮮🦑 可以揀嘅食品有成140品+
其中我最鍾意食佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛薄炙牛肋骨,和牛肉質非常嫩滑,入口即溶🤤
仲有值得推介嘅💯~煙燻壺漬封門柳(醬油味)封門柳係一整條,肉質超級軟腍,勁好食。宜家仲有水果夏祭,有雜果醬封門柳壺漬,加咗果醬封門柳帶有一點甜,味道好特別👅
水果夏祭仲有每枱限量一份嘅- 呂宋芒雜果沙律🥭
同埋貓山王榴槤刈包,刈包放入爐燒過好香脆,配埋燒到溶溶哋嘅貓山王榴槤,呢個配搭出奇地好好食😍可惜呢個只係每日限叫一件🥲
另外仲有多款海鮮,有原隻鮑魚、燒原隻日本生蠔🦪魷魚🦑青口、扇貝、燒三文魚、清酒煮蜆等,全部都好新鮮大份👍🏼
呢度嘅A4和牛燒肉全部都好高質,而且食物種類都非常多,鍾意食和牛嘅朋友可以嚟呢度一戰😋
炎熱的夏日,我和舊同事吃燒肉放題。走入餐廳,彷彿置身於夏日祭典現場,精心設計的攤檔和舒適的半/全卡位座位為我們營造出濃濃的節日氣氛。
HK$498的澳洲和牛海鮮放題餐,內含128品。坐下後,侍應便為我們奉上了豐富的精選肉類和海鮮,從澳洲和牛的特上牛肉、牛肉眼心、厚切牛舌,到安格斯牛小排、澳洲穀飼牛板腱和骨付牛肋肉等…..
澳洲和牛特上牛肉油脂分布均勻,入口即化;牛肉眼心來自牛身上最嫩嫩的部分;安格斯牛小排肉質細膩。
至於澳洲穀飼牛板腱和骨付牛肋肉,肉質紮實,在烤制過程中散發出誘人的香氣。
海鮮方面,手掌般大的生蠔、翡翠螺、鮑魚和新鮮海蝦也是新鮮。
除了燒肉及海鮮外,原來這家餐廳是舉行水果祭,包括水果醬封門柳、清新怡人的呂宋芒果沙律,以及蜜瓜微軟雪糕等甜品。調味品攤檔更是一應俱全,讓我們可以盡情DIY,搭配上香濃的日式咖喱牛肉飯或紫菜生蛋飯
這次我們在希慎廣場午餐,
想不到吃到一間供應佐賀牛肉的放題餐廳,
而且牛肉質素非常非常的高,一定要推介給大家啊!
而餐廳走日系裝潢路線,
一邊座位靠窗,感覺開揚,且有不少卡位,感覺舒適。
餐廳自助區有超過40款食物,
有前菜、熟食、雪糕甜品、水果、飲品等可以自取,
還有很多種類的糖果提供以及一隻哥斯拉模型,
適合帶小朋友來吃呢!
我們選了Lv4日本佐賀A4和牛這個套餐,可以仼吃120分鐘,
最吸引當然是有六款的佐賀牛可以任點。
而Lv3和Lv4的套餐還是可以免費暢飲日本清酒和SAPPORO生啤。
適逢餐廳現在還有舉行痛風海鮮祭,
所以點某幾款套餐會送上精選海鮮拼盤或是極上海鮮拼盤一份,
而我們這個極上海鮮海鮮拼盤有鱔、生蠔、蟶子、扇貝、蝦、鮑魚。
哈哈!痛風海鮮祭這個名字有趣又很貼切呢~
然後我們可以QR code再下單有螺、扇貝、蝦、鮑魚、三文魚、鯖魚等等。
質素都很好,吃得出很新鮮,尤其蝦大隻,口感彈牙飽滿。
入座後,首先送上一盒每款有幾塊的牛肉給我們先嘗一下味道。
而牛肉放在木盒裏,配以食用花作裝飾,賣相很精緻啊!
和平日吃的牛肉截然不同,
可以看到牛肉無論色澤、紋理還是油花分布都是很頂級的級數。
每款牛肉都非常好吃啊!
真的要大讚的牛肉~推薦!推薦!
牛肉入口即溶,肉味香濃,油脂豐富,有很香的牛肉油脂味。
除了牛肉外,還有豬肉雞肉。
我們吃了豬頸肉和五花腩,肉質也不錯。
而且醬汁也做得好出色呢!我們嘗了蜜糖芥末、海鮮和燒汁。把燒肉的味道昇華到另一層次啊!
🍧甜品方面,有鯛魚燒、糯米糍等,
雪糕有自己唧的軟雪糕和Lv4套餐供應的盒裝Movenpick。
當日軟雪糕有朱古力和柚子味,
推介朱古力味呢!朱古力味十分濃郁!
吃完甜品後為這頓畫上完美的句號,吃得很滿足唷!
💰Lv4日本佐賀A4和牛
早割/宵夜$618
正價$658
✔️餐廳設加一服務費
餐廳位於銅鑼灣希慎廣場入面, 未到已經先感覺到環境高級. 餐廳係自助形式, 門口擺滿色彩繽紛既糖果甜品飲品可以任攞, 仲有部爆谷機同自助燒肉食材, 真係大人細路見到都開心. 菜單入面燒肉選擇豐富, 我哋最後揀咗澳洲和牛海鮮放題
澳洲和牛海鮮拼盤
拼盤有多種唔同部位嘅牛肉, 啲牛解凍得好, 肉質鮮嫩, 一啲雪味都無. 海鮮有鮑魚, 蝦, 青口, 螺等等, 都好新鮮, 大推
厚燒牛舌(鹽味)
牛舌質地鮮嫩, 鹽味剛好, 食落非常滿足
澳洲和牛-特上牛肋肉(醬醃厚切)
和牛肋肉厚切, 醬汁入味,口感一流
炭火赤雞燒(生磨芥末)
望落個樣就覺得佢特別, 雞肉都好嫩滑
燒原隻日本生蠔
生蠔真係好大隻好飽滿, 燒完仲係脹卜卜好多汁
醬燒赤雞雞爽肉
必嗌! 呢個部位既肉非常嫩, 啖啖肉啲汁多到滴出嚟
依家適逢7月期間限定水果祭, 仲有多款甜品可以嗌, 以酸甜果實沖擊大家味蕾, 每樣都好好食! 喜愛榴連嘅朋友必點佢個榴連炸彈同埋貓山王榴連刈包
整體嚟講, 餐廳環境好, 食物質素有番咁上吓, 而且好多牛肉以外嘅選擇, 仲有各式各樣嘅甜品, 唔食牛嘅朋友都有得諗