我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“銅鑼灣抵食燒肉”

香港排名第293 (共15,890家餐廳)
餐廳詳細資料
2024年7月16日 透過行動裝置

📍$448 LV3 澳洲和牛海鮮放題
早排同屋企人去開希慎個邊,經過見到呢間燒肉有早鳥優惠,就入左去。☺️
呢個餐主要係澳洲和牛,有和牛肉眼芯、特上牛肋肉、牛胸肉等
睇落個紋仲要好呈雪花狀,相當靚仔~🤪
燒個下已經覺得D牛的油脂感好勁,明明無落到油落去燒都好鬼搶火😍
大部分的牛都係原味無加配醬汁,食得出好濃的牛味🤩
唔夠的話仲可以在出面自助醬料吧加D鹽醬、紫菜絲、木魚絲等
除左原味和牛之外,比較深刻的就係果醬壺滇封門柳
佢本身係在個碗調左味,本身都好擔心醬汁的味道會蓋過左個肉味🥳
但食落肉同個果醬幾夾之外,肉質食落仲要好鬆化,推介
海鮮方面,LV3呢個餐包埋大海老、原隻鮑魚燒、原隻生蠔、燒鰻魚等
最欣賞係個醬燒廣島蠔,食落好鮮甜👻
其他海觧都好新鮮
甜品方面,軟雪糕口味有朱古力同蜜瓜,表現都正正常常👌
比較特別的係出面自助bar有綿花糖,可以拎完番位燒一陣就做到BBQ燒綿花糖果個效果

造訪日期: 2024年7月
感謝 168foodiegram
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (42)
旅客評等
旅客類型
月份
語言

11 - 15 則評論,共 42

2024年7月10日 透過行動裝置

店名: 佐賀燒肉谷

地址: 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號舖
銅鑼灣站F2出口,行3分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

佐賀燒肉谷於 7月推出的期間限定水果祭🦪以酸甜果實刺激大家的味蕾,感受夏日氣息重點必食榴槤炸彈、水果醬梅花壺漬、貓山王榴槤刈包😆

Lv 3:澳洲和牛海鮮放題
$448
首先會送上一盤頭盤,包括澳洲和牛肉眼芯、澳洲和牛特上牛肋肉、澳洲和牛上級牛胸肉等,另有照燒帆立貝、法國黃金螺、原隻鮑魚燒等海鮮拼盤😆之後大家就可以用Qr code落單了😝

肉類❤️❤️❤️❤️❤️
必食水果醬梅花壺漬,壺漬為源自日本鹿兒島的一道傳統菜式,封門柳以酸甜清爽的水果醬醃製,燒至香脆內軟,肉味濃郁多汁😍

澳洲和牛上級牛胸肉油花分布均勻,入口即花,入口充滿住油香同肉味😋

厚燒牛舌口感彈牙,厚切令其口感更佳,同樣必點‼️

海鮮❤️❤️❤️❤️❤️
有照燒帆立貝、法國黃金螺、原隻鮑魚燒、原條魷魚筒、大海老、醬燒廣島蠔、燒日本原隻生蠔🦪等,款款都無限追加,全部都新鮮鮮甜,鮑魚燒最有驚喜,彈牙可口😚

小食❤️❤️❤️❤️
榴槤炸彈為金黃香脆的外皮內包含住香甜嫩滑的榴槤果肉,帶黎香濃惹味的雙重口感😙

椰青糯米糍好特別,皮薄煙韌,入口餡料椰香味撲鼻,唔會過甜,配搭上黎啱啱好😌

自助區❤️❤️❤️❤️
有各式飲品、前菜、蔬果、甜品、爆谷等,款式選擇多,必食佢哋嘅雪糕,呢其係蜜瓜味🍈入口清香,有陣陣蜜瓜香,口感十分綿密😋

之後仲送貓山王榴槤刈包‼️以中火烤28秒就更好食,上面鋪滿左厚厚一層貓山王果肉,入口滿滿榴槤香,完全係重頭戲😍

造訪日期: 2024年7月
感謝 Sze Nga W
2024年6月25日

今次約左朋友黎呢到盡情嘆返個日式燒肉放題😎佢有4個LV價錢可以選擇,豐儉由人,我地就揀左LV3澳洲和牛海鮮放題($488/位),任飲任食120分鐘😉

座位夠晒闊落,坐得舒服,嗌完野食都唔驚冇位擺😄

出面自助區都有唔少熟食、前菜蔬菜等可以拎,飲品區都有好多唔同口味嘅罐裝飲品揀,甜品區有泡芺、軟糖、雪糕、連爆谷都有😍

而家做緊痛風海鮮祭😆LV3呢個SET會送極上海鮮拼盤,仲有上埋肉類拼盤,賣相極為精緻吸引🥰

極上海鮮拼盤:有日本蠔、白鱔、虎蝦、蟶子、鮑魚、帆立貝,每一款都好新鮮,鮑魚同虎蝦都肉質彈牙,日本蠔夠肥美,白膳燒到微焦,皮脆肉嫩好香口,最正重要係無骨🤤

肉類拼盤:用梯級形狀嘅架黎做擺盤,幾有心思😍有美國牛胸腹、嚴選牛肩里肌肉、特選牛小排、牛舌、骨付牛肋肉、澳洲穀飼原塊牛板腱、澳洲和牛-上級牛胸肉、澳洲和牛-特上牛肋肉、煙燻壺漬封門柳,一開始就可以品嘗唔同級別同部分嘅牛肉,整體都幾有水準,當然澳洲和牛嘅味道就更為肉味香濃啦😋個人比較推薦嘅係煙燻壺漬封門柳,大大塊而且肉嫩,醃漬過後幾惹味,令人垂涎欲滴🤤

肉類:肉類拼盤D肉全部都可以再次落單,另外仲叫左厚燒牛舌、澳洲和牛肉眼芯,幾香口有口感😋除左直接燒黎食之外,仲可以用生菜包住黎食,或者按自助區教嘅燒肉可頌食法,唔同風味,唔會淨係食肉咁易膩😉

海鮮類:原條魷魚筒必嗌,大大條容易燒,而且好彈牙鮮味😋燒清酒煮蜆、醬燒廣島蠔直接將個兜放上爐上面燒,見開始滾就食得😄海魚魚干夠惹味,送酒一流👍🏻

前菜:胡麻冷奴豆腐口感滑嫩,煙三文魚田園沙律清新開胃😄

蔬菜類:有牛油金菇、粟米、秋葵、冬菇,食黎去一去膩😉

日式料理:吉列炸蝦、黑椒炸雞軟骨和炸芝士年糕,炸得香口唔會太油👍🏻

甜品:燒香蕉朱古力綿花糖輕輕放上爐上面燒暖左就食得,幾特別😋榴槤炸彈咬開就見到榴槤流心,味道勁濃郁🤤自助區仲有鯛魚燒、雪糕等可以拎,食左咁多甜品勁滿足🥰

可以瘋狂咁食澳洲和牛同埋海鮮,而且仲有咁多小食甜品選擇,真係超值🤩

造訪日期: 2024年5月
2024年6月14日

最近心思思想食日式燒肉🥩
即使任食燒肉 都想食啲高質素嘅和牛
去咗佐賀燒肉谷到食🔥LV3澳洲和牛海鮮放題
而家仲有優惠~揀Lv3或以上嘅放題會送一份痛風海鮮拼盤🦞 (個名好正)
有齊日本蠔、鮑魚、蟶子、帆立貝、白鱔、虎蝦
滿足哂鐘意食海鮮 又鐘意食燒肉嘅我啊😎
食曬呢盤痛風海鮮餐,仲可以任食其他海鮮種類
推介香草蝦仁串、黃金軟殼蝦同鰻魚👍🏻

澳洲和牛亦系重頭戲之一
上級牛胸肉同上級牛肋肉系呢個餐最高質嘅牛肉
雪花同牛肉嘅比例分布平均
輕輕各面燒大概10秒左右,牛肉入口即化嘅感覺太正🤤

而煙薰壺漬封門柳亦系推介之一😛
超大條封門柳用壺淹住燒烤醬 特別入味!
燒緊嘅時候分開一半,肉質軟腍Juicy~
除咗牛肉,仲有雞肉、豚肉同羊架
唔少得各款日式料理
包括芝士年糕、 芝士竹輪、骨付腸、日本吞拿魚玉子、吉列炸蝦、芝士炸雞、黑椒炸雞軟骨、椰汁流心球等等
其中覺得最好食嘅系芝士竹輪😛

甜品除咗有雪糕之外🍦仲有香蕉朱古力綿花糖、泡芙、日式糯米糍
一定要留肚食甜品啊🍨

食燒肉唔少得任飲啤酒🍺
唔飲啤酒嘅,亦都有各款日本罐裝飲料同台灣飲料選擇💭

造訪日期: 2024年6月
感謝 waiching l
2024年6月5日 透過行動裝置

呢間燒肉店已經有幾間分店,今日朋友就喺銅鑼灣訂左位。

有好多飲品可以選擇,我最中意飲韓國乳酸飲品。

白鱔肉質彈牙,日本生蠔肥美,鮑魚肉質爽口,海鮮全部都好新鮮。

牛肉拼盤
和牛款式多,牛肉眼芯,特上牛肋肉,牛胸腹肉,牛舌,骨付牛肋,牛小排,全部都肉味濃郁,油脂豐富,加上日本生雞蛋更加香滑。

原條魷魚筒
超級大隻,肉質爽口彈牙,口感一啲都唔會好韌。

吉列炸蝦
炸到香脆可口,肉質爽甜。

煙三文魚柚子冷豆腐
煙三文魚口感幼滑,柚子酸甜開胃,豆腐充滿豆香味道。

呢到有雪糕機可以食雪糕做飯後甜品,朱古力味道雪糕濃郁,柚子味酸酸甜甜

造訪日期: 2024年5月
感謝 Carol_kwonggg

查看過Yakiniku Guu (Hysan Place, Causeway Bay)的旅客也查看過

去過Yakiniku Guu (Hysan Place, Causeway Bay)嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單