我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“精緻意大利菜”
Juno的評論

Juno
香港排名第18 (共16,384家餐廳)
價位: NT$410 - NT$1,639
餐廳詳細資料
2024年8月1日 透過行動裝置

餐廳裝修環境雅致,十分有情調。好耐冇食意大利菜,呢度有2️⃣人餐,頭盤非常豐富。

伊比利亞火腿48個月
薄薄地又充滿鹹香味嘅火腿,搭配新鮮烘烤迷迭香意大利麵包,咬落軟熟可口

布拉塔流心水牛芝士
賣相好靚,面層🈶榛子碎、小蕃茄、加上羅勒橄欖油拌狗芽菜沙律,連埋水牛芝士一齊食,感覺好清新

炭烤甜椒
上層係炭烤甜椒,下層係茄子🍆,拌上乾蔥及鳳尾魚油醋,味道不錯

西班牙甜青椒
呢個比想像中好味,食落冇草青味,味道甘甜

金槍魚韃靼
我就鍾意將金槍魚蓉放上薄脆米片一齊食,魚蓉口感香滑

炭烤豬肋骨
面層係紅石榴及糖蜜,豬肋骨煮得好腍,一夾上就甩骨,配上酸酸甜甜嘅醬汁,食落好開胃,薯仔🥔亦煮得好香口

黑松露安格斯牛面肉燴飯
一片片嘅黑松露聞落非常香,個飯軟硬適中,食落好香黑松露味得黎,又唔會過濃,牛肝菌及帕瑪森芝士燴飯煮到好香濃,牛面肉咬落膠質滿滿

Tiramisu 提拉米蘇
底層係咖啡浸手指餅,食落味道唔會過甜,非常不錯

塔丁蘋果塔
香甜嘅蘋果塔配上雲尼拿雪糕,味道好夾好特別👍🏻

PINK LOVE
飲落酸酸甜甜,味道以蔓越莓味為主

桃茶
有一整壺熱茶,侍應會主動幫忙加水,個茶飲落好香桃味

感謝 kaylameme
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (96)
旅客評等
旅客類型
月份
語言
  • 更多語言

5 - 9 則評論,共 96

2024年7月27日 透過行動裝置

這是間很有物值的餐廳,食物質素高,環境好靚有氣氛,吃得開心,前菜豐富,紅蝦超級鮮甜,怪不得平日晚上也滿座啦,來這裡吃飯先訂座比較好。

感謝 sheepsheep01
2024年7月21日 透過行動裝置

上環地鐵站一出,行前一會就發現了這間位於轉角位的「Juno」,外牆鋪滿立體亮麗的瓷磚,店內則放置了精美的大理石料理桌,還有獨特吊燈,呈現出溫柔細膩的光影,真的非常浪漫,舒適愜意。

感謝 JaydenCSH
2024年7月18日

係上環地鐵站一出冇幾遠有間西式裝修風格嘅餐廳,係舊樓林立嘅市區好搶眼😳餐廳裝潢用左淡雅嘅綠調,加上燈光柔和,好得我心😍朋友揀嘅餐廳果然唔錯~

🔸48個月伊比利亞火腿🔸
火腿油香十足,油脂滲落軟糯煙靱嘅迷迭香意大利麵包,咸咸香香好鬼正😋

🔸炭烤甜椒🔸
甜椒帶有炭香味,茄子蓉搭配鳳尾魚油醋,酸酸地又有魚油香,更顯甜椒風味👍

🔸金槍魚tartare🔸
金槍魚蓉配上檸檬西柚味醂汁,連薄脆米片口感更有層次,魚蓉冇腥味,酸酸地幾開胃😋

🔸布拉塔流心水牛芝士🔸
水牛芝士搭配羅勒橄欖油同烘烤過嘅榛子碎,加上小蕃茄,味道清新開胃👍

🔸西班牙甜青椒🔸
用特級初榨橄欖油炸嘅西班牙青椒,簡單灑上鹽調味已經好唔錯,青椒味道較淡,唔會有個種青味,即使平時唔食青椒嘅我都食到😆

🔸海洋「砂鍋」西班牙短麵🔸
上枱已經聞到勁香濃海鮮味,西班牙大紅蝦蝦肉煮至半生熟,口感鮮嫩🦐紅蝦蝦油鮮味濃郁,蝦頭仲有滿滿蝦膏倒出😳短麵吸滿蝦嘅精華,仲有唔少墨魚粒,一整鍋鮮味十足🤤

🔸提拉米蘇、黑櫻桃奶凍🔸
甜品方面,Tiramisu個cream打得好幼滑,配搭浸滿濃濃咖啡嘅蛋糕平衡得好好👍

白朱古力奶凍加上Amarena糖酒漬黑櫻桃,奶凍唔會過甜幾好,不過黑櫻桃醬味道就略似紅藥水🙈

🔸Pink Love、Peach Me Up🔸
Pink Love由蔓越莓汁、檸檬汁同新鮮紅莓製成,味道酸酸甜甜,係杯好清新嘅mocktail🍸

至於Peach Me Up用vodka做基酒,加入桃酒同桃茶,滿滿桃香🍑

餐廳除咗環境舒適,食物原材料都好講究,以後想食地中海風意大利菜又多一個選擇✨

造訪日期: 2024年6月
    • 划算度
    • 氛圍
    • 服務
    • 食物
感謝 foodietwinstars
2024年7月10日 透過行動裝置

上環有間超浪漫💕又有特色的西餐廳 , 餐廳外牆以藍綠💚為主並帶啞金色線條圖案搶眼又別緻,主打意大利🇮🇹及地中海的菜色比較少有!讓人置身外地的感覺🫶

店員禮貌貼心,值得一讚,我們晚上🌃到見套餐優惠不錯👍

TASTING MENU ALL STARTERS TO SHARE
Burrata Pugliese • 布拉塔流心水牛芝士
上面有橄欖油的沙律🥗配合清甜車蕃茄、羅勒、烤榛子碎碎口感不錯!

lerico Ham 48 Months 伊比利亞火腿48個月
火腿鹹香,麵包🥯微暖軟身好味🤤

Charcoal Peperonata 炭烤甜椒茄子蓉
已煮熟軟腍的茄子蓉,上有魚油醋汁及乾蔥香味十足

Tuna Tartare 金槍魚韃靼
吞拿魚蓉帶有檸檬西柚味更開胃

Padron Peppers 西班牙🇪🇸甜青椒🫑
烤得剛好青椒🫑上有點鹽粒更滋味!

主菜
Seafood Fideos •海鮮砂鍋西班牙短麵
短麵都滿有西班牙🇪🇸大紅蝦蕃茄汁,龍蝦味好香濃,短麵條煮至腍身,原條的紅蝦相當鮮甜可口!

最後品嚐特色甜點,實在是難忘的晚餐!

感謝 lingyaulingling0

查看過Juno的旅客也查看過

去過Juno嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單