我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“去到銅鑼灣見到有間充滿花花裝飾的西餐廳、以浪漫水都為設計藍圖、比佢個鋪面吸引、就同朋友入去試下啦立③入到去見到個噴泉、好靚、個環境真係好不錯”
Royal Inn的評論

Royal Inn
香港排名第1,395 (共16,550家餐廳)
餐廳詳細資料
2024年4月11日 透過行動裝置

Mocha $23
跟餐叫左杯Mocha、非常香嘅咖啡味、加上少許香滑奶同埋朱古力中和咖啡嘅苦味

入口絲滑
招牌全日早餐 $138
叫左個早餐全餐、培根炸得來鬆脆、加上酸甜蕃茄加埋番薯cream口感、沙律菜中和當中油膩感、整體嚟講都不錯

焦糖香蕉榛子朱古力班戟 $88
出色在於佢個焦糖香蕉、香脆焦糖加上柔嫩香蕉雙重口感

香草牛油燒帶子意粉 $168
另外個帶子好香嘅香草味、意大利粉就冇乜特別

造訪日期: 2024年4月
感謝 Sightseer42105578442
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (20)
旅客評等
旅客類型
月份
語言

4 - 8 則評論,共 20

2024年3月4日 透過行動裝置

係Royal INN分店 環境裝修同尖沙咀分店大同小異 都係行奢華宮廷風 座位闊落舒適 更設有多個打卡位ʕ •ᴥ•ʔ

✨提拉米蘇 ($68)
Tiramisù食落好順滑 奶香味十足 食落酒味同咖啡味則不算太濃 甜度就岩岩好

✨紅酒燴牛肋肉意大利飯 ($158)
擺盤好精美 牛肋肉炆得好嫩 紅酒味入味 大約有3-4舊左右 意大利飯使用左紅酒做醬汁 食落酸酸地幾開胃

✨ 蟹肉忌廉汁扁意粉 ($168)
有好多蟹肉絲鋪滿係意粉上 好足料 忌廉汁夠creamy 條條意粉都可以沾上醬汁

✨焦糖香蕉榛子朱古力班戟 ($88)
店鋪Signature food係班戟 賣相精緻 即叫即整 熱辣辣既班戟配上凍既忌廉 冷熱交替 感覺不錯 而班戟內既忌廉同榛子醬就略嫌不夠多 如果多啲就更好😳

✨ Mixedberry smoothie ($52)
雜莓溝埋後味道酸酸甜甜 吾會藥水🫣

✨ Avocado smoothie ($52)
牛油果味好濃郁 淡淡牛油果香 好清新🥑

📍ROYAL INN (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡3樓313-314號舖

感謝 FOODIEISMEORYOU
2024年2月29日 透過行動裝置

今次帶閏蜜嚟咗INN I‘m Nothing 姊妹店「Royal INN」食飯,其實我哋之前都去過尖沙咀The One 分店食過,食物質素唔錯,餐廳環境影相又靚,今次見銅鑼灣開分店一定要嚟試下。

餐廳位置喺皇室堡,出MTR 行幾分鐘就到喇,超方便!餐廳是以白和金色為主調,走歐陸宮庭格局,好grand 入口位擺放華麗羅馬噴泉️,又掛滿水晶吊燈,真係好IGable️當晚見唔少靚女嚟食野打卡

餐廳地方闊落,間了3個部份,最入面窗邊位置都是舒適梳化,如果加上日間有自然光加持,一定更有氣派。

手工牛油香煎蟹餅 $138
擺盤十分精緻,蟹餅煎得外皮香脆,咬落充滿蟹肉,加上有酸酸的甜椒提香,再配沙律菜,呢道前菜恰到好處

香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208
有我最愛嘅帶子大大粒好鮮甜,煎得表面金黃的,爽口彈牙,意大利飯用上高級調味料番紅花烹煮,軟硬度適中,加上芝士味道香濃。

法式大蒜蘑菇忌廉烤雞 $238
要大讚法式烹調煮的醬汁,忌廉汁加上芥末籽,再配法包沾滿醬汁入口一流
主菜 烤雞係啖啖肉,皮香肉滑,仲有配料大蒜薯仔,蘑菇炸洋蔥等,配搭起嚟賣相真係色香味俱全,極力推介️

Grapefruit lemon Soda $48
Passionfruit Mint Soda $48

芒果熱情果合桃班戟 $88
絕對打卡一流 芒果卷狀pancake鬆軟,層次感豐富,加上少少酸甜嘅芒果肉好清新

感謝 Tour38465637513
2024年2月29日 透過行動裝置

Royal Inn 走宮廷風路線
食物環境裝修都非常精緻
門口放巴黎凱旋門拱門、巨型噴水池、華麗水晶吊燈是打卡位置喔
a

//紅酒燴牛肋肉意大利飯//
牛肋肉以浓郁紅酒炖煮,吸收了紅酒香气,肉质鲜嫩,再加入意大利飯,米粒同時牛肉美味汤汁及紅酒精華

//蟹肉忌廉汁扁意粉//
扁意粉掛汁,入口creamy ,浓郁芝士和蟹肉鮮味

//焦糖香蕉榛子朱古力班戟//
班戟外酥内嫩,配香蕉绵密口感和朱古力濃滑口感,每一口也很滿足🍌🍫🥞

//提拉米蘇//
這個擺盤很打卡喔!柔软细腻蛋糕体配浓郁咖啡味,香醇入口即化。

//Grapefruit lemon soda//
清爽解膩

//Mixedberry Smoothie//
綿密莓味濃郁

感謝 Exploremorewithleung
2023年11月30日 透過行動裝置

睇完戲,又到晚餐時間,今朝又食左中菜,晚上就決左揀西餐,The One咁多野食,但第一眼就俾呢間宮廷風設計餐廳吸引左入去。餐廳設計充滿法國風情,入到去好似俾唔同顏色花束包圍住,好浪漫,絕對適合打卡,而且餐廳有創新fusion菜,亦有提供不同酒精飲品,同朋友相聚,傾下計都好岩。

🐷西班牙黑毛豬鞍$248
餐廳好細心,豬鞍上枱前已經切好一片片,好方便食客唔洗咁麻煩咁切,肥瘦均勻,每啖都食到油香同煙燻味,另外配有黑醋汁,酸味味咁中和返,食落完全唔覺得油膩。另外配菜有焗薯、西蘭花、蕃茄仔等,份量岩岩好夠哂飽肚。

🐥法式大蒜磨菇忌廉烤雞$238
原隻烤雞切成4份,連同忌廉汁焗成,底下放滿磨菇、洋蔥等,忌廉汁入口好滑身,夠creamy,雞肉夠嫩滑多汁,唔鞋口。

🍹Lime Mint Soda$48
新鮮薄荷同青檸好夾,好清新。

評語
環境設計夠精緻,充滿特色
食物賣相吸引
適逢尖沙咀店1周年,惠顧主菜可以送前菜🥗
或者
$188有指定飲品2小時無限添飲🥂🥂

🐵推介:🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌為滿分)

📌Royal INN
地址:尖沙咀彌敦道100號The One 1樓L121號鋪

造訪日期: 2023年11月
感謝 Sightseer13530391221

查看過Royal Inn的旅客也查看過

去過Royal Inn嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單