“生日自助晚餐”
The Market的評論

The Market
香港排名第89 (共15,458家餐廳)
菜系: 異國風味
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 早餐, 自助餐, 預訂
周圍地區: 尖沙咀
2021年6月3日

本人十分喜歡食自助餐,經朋友Winnie Lok嘅推介,這次和女朋友選擇了 Hotel ICON The Market 慶祝生日。我們準時6:30到達排隊,服務員十分有禮,叫我們登記安心及量體溫後便可入座。現場環境唔錯,很大,通道寬闊。
食物方面前菜沙律選項多,新鮮。
海鮮有大細龍蝦,龍蝦多肉多膏,正!長腳蟹肉質不錯,都幾好食。刺身都很新鮮,佷高質數
椰子雪耳燉雞湯十分足料,超水準必飲!羊架即叫即煎,唔錯。
甜品最出色,有女朋友喜歡嘅榴槤甜品、Godiva朱古力雪糕、士多啤梨糕點、啫喱⋯⋯
那天晚上和女朋友在這裡吃了很開心的生日飯

造訪日期: 2021年5月
感謝 GodfreyTang

2021年5月21日 透過行動裝置

幸福的味道……榴槤下午茶
我很喜歡吃榴槤,以前可以一個榴槤當飯吃,感覺很開心很開心,沒想到去年朋友問我想不想去嘗嘗榴槤下午茶,我當然又好奇又期待的答應了。
當時在餐廳見到用心製作的各種榴槤點心,各式各樣美麗而精緻,欣賞著卻又迫不及待的想試一試,靜靜的一邊吃一發出美味可口的哇……嗯……,朋友說:“看到我這麼享受這「榴槤下午茶」,她更開心!之後我與其他朋友又來了幾次,連生日也在這裡慶祝!
今年5月剛去過,換了幾樣點心更是出乎意料的美味,行政總廚<榴槤王子>每次都熱心的詢問客人點心如何?希望可以不停的跟進改善創新……我們每次來都有賓至如歸的感覺……
真是值得推薦的<榴槤下午茶>!

造訪日期: 2021年5月
感謝 Go49961954233
2021年5月4日 透過行動裝置

上月同朋友到The Market用餐,食物十分新鮮美味,朋友對榴槤甜品讚不絕口。
另外想特別稱讚Yoyo,因為朋友生日,所以Yoyo特別為朋友準備一件小蛋糕及插上蠟燭,令我們都覺得很貼心。
有機會一定會再來

造訪日期: 2021年4月
感謝 abe1230
2021年5月3日

Hotel Icon的自助餐出名就係人都知,究竟點解會咁多人都湧住去?我真係要預早2個月先book到。食物質素果然無令人失望,加上食物種類又多選擇。仲有環境同服務態度都係5星之上。

值得一提是洗手間採用自動門設計,貼心又衛生。

感謝 Judah1205
2021年4月29日 透過行動裝置

揀咗媽咪生日正日去hotel icon The Market食夜晚buffet, 甜品簡直冇得頂,1round再1round。 仲有超驚喜有GODIVA雪糕, 超開心。 星加坡喇沙,羊架都好好味。 最值得一提係個湯, 椰子 花膠煲雞,夠曬入味,超濃郁超正! 值得一推。生日仲有蛋糕, Staff適當時間上蛋糕, 仲一齊唱埋生日歌㖭。好Warm 其他staff都好friendly, 唔係一味企喺度,會傾計會有心水推介。有禮貌。好sweet好乾淨。見你餐巾跌咗落地,第一時間換條新。多謝Winnie Lok推介。媽咪超開心。一定會再回頭!!

1  感謝 Sara202426

查看過The Market的旅客也查看過

去過The Market嗎? 請分享你的經驗!