“月頭要慰勞下自己”
銀座神樂屋的評論

銀座神樂屋
香港排名第2,211 (共13,782家餐廳)
菜系: 日式料理
周圍地區: 大佛口
周圍地區: 大佛口
3 週前評論 透過行動裝置

出左糧,點都要搵間好啲嘅餐廳慰勞下自己,咁就同同事揀左神樂屋,價錢同份量成正比,有甜品又有野飲,食物質素仲好好添!

我就揀左海老天婦羅炸年糕撈烏冬五件壽司定食,今次前菜係紅蘿蔔同白蘿蔔,無乜味道,同過往嘅開胃小吃不同。烏冬係紫菜蛋絲撈豉油咁,烏冬煙韌,上面嘅海老天婦羅同年糕炸得好靚,擺碟亦好得睇。五件壽司係每款各一,質素保持一貫水準,每次最開心最期待就係佢嘅帶子壽司。

通常我地都係食到尾聲就order甜品同野飲,甜品每次都係冰凍軟雪糕,但一段時間後都會轉另一口味嘅軟雪糕,相信呢度嘅軟雪糕係唧出來後再放入雪櫃,雪糕滑,奶味濃,可以媲美貴價牌子。飲品就唔記得影相,因為都係一般嘅啡茶。

造訪日期: 2020年5月
感謝 Jess I

2019年12月22日 透過行動裝置

呢度既食物,喺一百蚊內,你就可以滿足幾個願望,除咗壽司,仲要開胃菜,牛肉湯烏冬,仲有雪糕,全部都好好食。

感謝 chigorxd
2019年12月21日

同事一行七人為免白走一趟,預先訂了座。一進餐廳感覺環境頗舒適,午餐選擇很多,大家各自叫了自己的喜好,竟然沒有相同。食量大的可以叫鍋,其份量足且配有四件壽司,本人當日不太餓就叫了魚生飯,配有炖蛋和湯,份量剛好。當日甜品是哈蜜瓜與香草雙味雪糕,味道清甜頗特別,豐富了整頓午餐。

感謝 Jellyfish319
2019年12月20日

呢度其中一個好既地方係性價比好高,俾唔洗一百蚊,就可以食到前菜,sushi,主菜,甜品,我最鐘意係佢個年糕烏冬。

感謝 kelvin319
2019年11月16日

午市平均每人百幾蚊左右,雖然聽落好似有啲貴,但我覺得絕對係物有所值,完全對得住個價錢!我每次都會叫牛肉鍋定食,超大碗超多牛肉,仲有壽司,仲要包埋野飲同雪糕,次次食完都飽到上心口,好滿足! 但我成日食完都飽到唔想做野,有時直頭dinner 都唔需要食太多野,所以如果灣仔區返工想嘆個好啲既lunch 既話都可以去試下架

造訪日期: 2019年1月
感謝 嘉龍 吳

去過銀座神樂屋嗎? 請分享你的經驗!