“朱古力下午茶”
GREEN的評論

GREEN
香港排名第120 (共15,577家餐廳)
價位: US$100 - US$500
菜系: 現代創意料理
更多餐廳詳細資料
適合: 酒吧風格
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 尖沙咀
2021年3月22日 透過行動裝置

朱古力下午茶十分味美!鵝肝朱古力有驚喜!朱古力脆薯片有特色!迷你胡蘿蔔好特別,Yen, Ka Yan, 呀傑好好招呼!另外Alex. Anthony 有好介紹!會推薦比親朋戚友!

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 eleongkin

2021年2月28日 透過行動裝置

美味的蝦蝦的晚餐,今次已經是疫情以來第三次到訪,這裏嚴守社交距離的酒店餐廳,所以大家都能安心出行。酒店的食物保持一貫的水準,員工服務非常優秀,尤其是Andy Chan, 令我們一家人盡興而歸,值得推介!下次會再來!

2  感謝 844joannel
2021年2月28日

Green的員工們都很細心 一入門口做登記等候入座的時候 Receptionist Yen 發現了我行動有點不便 主動關心問我是不是腳受傷了 的確這段時間腳因為工作原因受傷了, 令我覺得她十分細心。 因為我的朋友還未到, 所以她就主動扶我到座位上 非常貼心!

由於我們的座位比較隱蔽一點 本來以為會沒有甚麼餐廳員工過來幫我們換碟 但是出乎我意料 Kit, Andy都會主動過來幫我們Refill 香檳 並且會和我們閒聊 感受到Green的員工們都有認真去關心客人的需要 不需要我們自己主動提出便會知道我們的需要

整體來說 非常滿意的下午茶體驗❤️

1  感謝 Winkie_2021
2021年2月15日 透過行動裝置

一見到有Godiva已經好想黎,再加埋係Hotel ICON就覺得更要黎! 因為Hotel ICON一向都出名食afternoon tea。

#英式鬆餅 #scone 係afternoon tea 嘅靈魂,而呢個tea嘅鬆餅係超級好食! 質感鬆化帶微濕,甜而不膩,上枱時仲有微溫,真係超正! 對於鐘意食scone嘅我黎講,真係食得超開心

整體黎講,我鐘意鹹點多過甜點。基本上,每一個鹹點都好出色。特別鐘意個朱古力鵝肝凍批同個朱古力燴牛肉酥皮盒,個酥皮盒既有牛油酥香,亦有朱古力微甘。

而食(玩)得最開心嘅係個熊仔朱古力配牛奶同可以無限量添食嘅GODIVA朱古力軟雪糕。GODIVA個軟雪糕軟滑、朱古力味濃,但又唔會太甜,超得!

完整menu:
英式傳統鬆餅 (配奶油忌廉及果醬)

甜點
熊仔朱古力配牛奶
英式士多啤梨忌廉杯
香橙榛子窩夫配黑朱古力忌廉
車厘子黑森林
聖誕馬卡龍
兩款GODIVA朱古力
GODIVA朱古力軟雪糕 (無限量添食!)

鹹點
朱古力鵝肝凍批
朱古力燴牛肉酥皮盒
蘇格蘭煙三文魚
法式煎焗芝士火腿三文治
鮮蝦雞尾酒杯

茶-選了Geisha Blossom Tea
茶係#WG 嘅,第一次飲WG嘅茶,茶香同果香兼備,非常

感謝 foodieSsAdventure_HK
Lavin Samtani,GREEN 的 經理,回應了這篇評論已於 2021年2月16日 回應

對於未能為閣下提供愉快的用餐體驗,我們深感抱歉。同時我們亦會更謹慎地確保品質,務求提供最優質的食品和環境給顧客。我們亦會參考閣下的意見為各種食物進行改良及調整,以滿足顧客的口味及提供更優質的服務和食物。
很抱歉目前未能滿足您的要求,感謝您的反饋意見促使我們不斷改善進步。為方便我們與閣下聯絡, 未知可否提供聯絡電話方便我們跟進。

2021年2月7日

琴日去左大堂餐廳GREEN食個好hit既下午茶。成個tea無論鹹點定甜點都好好食,食完成個tea都唔會太膩,同行既朋友們都好鍾意。食物質素高之餘,員工既服務態度都好好。多謝yen肯比我地轉一個隱蔽少少既位置,等我地幾個friend之間可以自成一角咁吹水。多謝 ken 同 anthony 介紹個tea set 同埋野飲比我地。仲有多謝 alex 同 yan 好主動咁幫我地加茶,等我地一路食都一路keep住有野飲又唔識舉手。下次一定會再黎!

2  感謝 Estherrrr10086

查看過GREEN的旅客也查看過

去過GREEN嗎? 請分享你的經驗!