“見見面【天后川菜之選】”

見見面(天后店)
使用外送服務
香港排名第4,620 (共15,739家餐廳)
2022年6月12日 透過行動裝置

嚟得同朋友見見面,冇理由唔揀見見面,食我地鍾意嘅辣嘢✌

麻辣肥腸雞煲
- 呢個肥腸雞煲好好味,雞肉夠嫩滑,好濃味,而且份量都好多;另外值得一讚嘅係肥腸處理得好好,一啲異味都冇正,夠晒惹味,食到舔舔脷

生牛肉炒飯
- 炒飯好香口,炒得勁有鑊氣,而且飯粒軟強適中,好有好感;生牛肉份量都好足,啖啖都食到,好滿足呀

椒鹽蝦
- 椒鹽味道突出,大蝦都有成7-8隻,大隻得嚟好有肉地,肉質結實,口感十足,啱晒我呢啲海鮮迷

農家小炒肉
- 小炒肉鑊氣滿滿,食落香口惹味,青椒嘅辣味好過癮,辣辣哋令人好有食慾

紅糖糍粑
- 紅糖糍粑外酥內軟,配埋香甜嘅紅糖醬,未食望到已經流晒口水,食咗好多件

餐廳裝修川味十足,食川菜嘅氛圍感陪增,加上食物質素唔錯,好滿足啊❤️

造訪日期: 2022年6月
感謝 Bonnie N
2022年3月7日 透過行動裝置

天后又有新開川菜,地點方便又易揾,要食川菜冇難度
店員奉茶後兼送上QR code, 建議自助下單。原來入面所有菜式都可以自訂味道:麻、辣、咸、油、蔥、蒜⋯梗有啱食嘅款式
麻辣肥腸雞煲(例牌)$168 ~ 揀咗少辣少麻少咸,對於我嚟講啱啱好,麻辣味唔會過激食唔到。雞件、肥腸好夠味,加入大量配菜提味:青椒、紫洋蔥、中芹⋯越煲越香濃
食完雞、肥腸,加啲湯就可以打邊爐~叫咗豬肚 $48、皇帝菜 $30、萵筍 $40,全部份量大又新鮮,索晒湯汁好冶味
涼拌三絲 $40 ~ 海帶、紅蘿蔔、薯仔絲,都係自選少麻少辣多蔥蒜,啱味又爽口,食唔停。
紅糖糍粑 $38 ~ 1客10條只賣$38!外脆內軟又有啲煙韌,點啲紅糖好快消滅晒。記得留肚食呀!
見見面 (天后)
天后琉璃街9號地下
#hkfoodie #hkfoodblogger #foodlover #deliciousfood #hkfoodstagram #食好西
#相機食先 #foodie #HoHoKitchen #見見面
#天后美食 #tinhaufood #川菜 #有辣有唔辣
#自訂辣度 #抵食夾大件

造訪日期: 2021年11月
感謝 Shylau01

查看過見見面(天后店)的旅客也查看過

去過見見面(天后店)嗎? 請分享你的經驗!