“尖東chill酒吧”

Avenue75 Bar & Eatery
香港排名第339 (共15,736家餐廳)
2022年6月7日 透過行動裝置

調出黎又易入口又好飲

感謝 Getaway29791664976

2022年6月4日 透過行動裝置

尖東酒吧餐廳

放工去咗尖東嘅Avenue 75,happy hour 飲返杯 cocktail 輕鬆下,順便食埋個晚餐!

燒牛肉青芒果沙律 $138
牛肉燒至七成熟,再加上青芒果絲、西柚果肉、蝦米、腰果、沙律菜等,酸酸甜甜,開胃又滋味!

香蔥蘆筍牛柳粒炒飯 $128
炒飯炒至粒粒分明,以豉油作調味,再加上軟淋嘅牛肉粒、蘆筍粒 及少許香蔥,有中式炒飯嘅味道,唔錯!

Tommy’s Margarita $90
由arquitecto blanco, lime, agave syrup 組成,比Margarita較為溫和,咸與酸微妙融合!

感謝 MoYungYauYee
2022年6月3日 透過行動裝置

Avenue 75
尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖
———————————————
:咁啱同朋友喺海旁行完,行到去尖沙咀東部呢個位置見到有間幾有格調嘅酒吧,見都幾啱食就入咗去啦。
See my pearl $100
就咁睇杯野好靚,好似喺雲層上空咁,望住佢都有種好似係飛機到望住天空嘅感覺。呢杯係以自家製嘅棉花糖加上gin酒,茉莉花茶,蜜糖蛋白同埋忌廉去合成。而佢面頭有鹹鹹嘅topping parmesan cheese,將本身甜而膩嘅味道再帶上去另一個層次。絕對適合女仔飲,朋友係男仔都覺得好飲。
_
厚身牛舌$65
估唔到呢個燒牛舌咁厚身,坊間食嗰啲通常都係薄薄地。而大廚處理得外脆內軟,完全發揮到濃厚嘅牛味加口感,再加配上佢哋獨家嘅沙嗲汁,好夾。值得一食。
_
燒牛肉青芒果柚子沙律$138
青芒果同柚子撞埋一齊絕對開胃,而沙律菜相當新鮮,加埋呢個咁開胃嘅汁一齊食胃口會大增。
另外燒牛肉相當厚身,牛味亦比想像中重,生酮飲食緊嘅我覺得呢一餐絕對適合。
———————————————

#尖沙咀美食 美食 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食 #食好西 #hkg #hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #foodstagrams #foodlover #hkfoodlover #foodshare #igfood

感謝 hungryou_hk
2022年5月31日 透過行動裝置

放工經過尖沙咀到Avenue75 飲番杯,順便食晚飯️,位於尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖。 平日時間都算多人,我坐在梳化位置, 舒適放鬆。晚餐 ~ House Red $68、醉香脆皮燒雞$168、蒜片欖油大蜆意粉$128。

House Red ~ 果味重,易入喉。

醉香脆皮燒雞 ~ 燒雞外皮香脆, 肉質嫩滑多汁, 配菜有蕃茄、菠蘿和青瓜,油飯香噴噴有嚼勁。

蒜片欖油大蜆意粉 ~ 蒜片香氣撲鼻, 大蜆味道鮮甜, 意粉軟硬適中。

餐廳整體舒適, 約朋友飲番杯都不錯啊!

Avenue75
地址: 尖沙咀麼地道75號南洋中心地下36-41號舖

39  感謝 Victoriay_eatwithvic
2022年5月29日 透過行動裝置

呢間酒吧環境氣氛都唔錯,happy hour都好多人!

之前聽朋友介紹話呢間牛舌串燒好味,我地嗌左一份黎試下。

牛舌超厚,好淋,牛味好重,咬落去好有口感!配埋個沙嗲汁真係超好味

飲野又點少得薯條平時食開黑松露味,今次見呢間餐廳有大阪燒醬味。上面都有好多木魚,份量都大碟架,一路飲一路食就岩哂。

呢個燒雞係店員推介,即叫即整,要等30分鐘架!佢都冇介紹錯,隻雞個皮好脆,雞肉嫩滑!沾下個酸酸地既醬好開胃。下面係香矛油飯,配埋隻雞一流

造訪日期: 2022年5月
感謝 Traveler12995611873

查看過Avenue75 Bar & Eatery的旅客也查看過

去過Avenue75 Bar & Eatery嗎? 請分享你的經驗!