FindHotel
評論 (40)
1週前

酒店房務管理低劣!太遲發現,原來好多網評已有提及,只好怪自己貪新鮮、心急未有留意!

因為係直接聯絡酒店sales,一條龍訂好教堂、酒店房間s、晚上宴會,所以都有專登來site visit幾次、同sales / event planner 開幾次會、電聯等,大家都互相提醒要當日提早到場check in, 避免輪候,千叮萬囑完之後都係避不過災難式嘅酒店check in 。。。
一點在門口reception登記, 婚宴賓客下午四點都未有房!!??只有不斷話執緊房、房間未有、會跟進,。。 等等等。。。騙局啦!

自己消費個最貴的studio room, 五千幾一晚,結果係五點半先上房settle down,個房白雪雪,新過新裝修,冇welcome fruits、冇歡迎光臨、冇一支花、冇氣氛,咁我做錯咩事要來一間浪費時間嘅酒店!?

下刪一萬字過程顛簸,總算捱過,沒有賠償,沒有道歉,沒有跟進。我太善良,後來先發現原來遲交房嘈酒店可以回贈$500 Coupon!!如果真心鐘意近海或者教堂,請大家入住時要備註喇!!

旅程類型: 浪漫雙人遊
2  感謝 Sumsumzoe
Yu Helen,WM Hotel 的 銷售,回應了這篇評論1週前 已回應

親愛的Sumsumzoe,

您好,感謝您花時間與我們分享您的經歷。首先,我們在您入住期間所遇到的不愉快事情深感抱歉。

當天由於客滿以致登記入住時有所耽誤,在此再次為同事的服務不周向您真誠致歉。我們非常理解您所提及情況令您帶來不便及感到失望,並已即時把有關問題向相關部門反映。管理層正檢討事件,並會直接聯絡閣下以跟進。

WM 酒店以為客人提供優質服務為目標,我們知道您這次的入住體驗,絕對未能達到應有的水準。我們承諾會汲取意見,並繼續致力改善酒店的服務質素。希望下次有機會讓您看到我們的進步,期待將來再次為您服務。

Helen Yu

趁住端午節揀左WM Hotel同女友Staycation, 各方面 (環境, 客房)都ok, 唯獨餐廳服務質素令我覺得困擾.
我個package包左個海賊王下午茶, 當餐送到黎之後我地問左個經過既職員 (職員1) 飲品係點拎, 當時職員1答我地係"自助", 咁我就即刻出去望有咩飲, 其實我行緊過去個時都見無其他客係飲品區, 然後行到飲品區有另一位職員 (職員2) 走過黎問有咩幫到我:
我: 我想拎野飲
職員2: 飲品應該係同職員落單, 一人一杯
我: 岩岩問你地職員話自助既?
職員2 (態度開始唔太好): 自助餐先係自助, 下午茶係一人一杯.
咁我都無再爭論落去, 打算咋咋林食完上房算啦.
之後食完個tea set我地再搵個職員 (職員3) 叫左一杯熱咖啡同一杯熱茶, 大概等左20分鐘都未見d飲品就再催一催, 咁岩又係職員2行過黎處理, 催完再等多10分鐘左右都係未有, 其後職員2再經過望到我地個台先醒起有野未做咁既樣, 但之後d飲品仲要唔係即刻沖, 我地都要等多約10分鐘 (即係前後等左成大半個鐘) d飲品先由另一位職員送上, 其他同我地同時間入餐廳既客人都走哂啦.
點解淨係想要杯飲品都搞到咁複雜既? 我相信普通餐廳催一催飲品都好快可以送返過黎, 何況呢間成2,3千蚊一晚既酒店? 俾我感覺餐廳職員培訓不足.

感謝 257ravenl
Yu Helen,WM Hotel 的 銷售,回應了這篇評論3 週前評論 已回應

親愛的257ravenl

感謝您花時間與我們分享您的入住經歷及意見。首先,我們衷心為您在入住期間遇到不愉快的經歷而造成的不便致歉。

WM酒店致力為客人提供優質服務及持續提升服務品質,您這次的入住體驗絕對未能達到我們所要求的水準。我們已要求相關部門必須注意服務質素及態度,為您造成困擾我們十分抱歉。

期望將來能再次迎接您的光臨,並給您締造一個更佳的WM住宿體驗。

4 週前評論 透過行動裝置

十分失望,端午節入住二千幾一間房!當天三點已到酒店,排了兩個鐘才check-in到,排隊期間拎住Reference Number到健身室預約泳池,男職員堅稱需要房間號碼才能預約泳池,語氣並不禮貌地趕我離開。到5點左右,拿著房咭再去預約泳池,想預約的時段都滿,當時職員又有說可以reference number預約。整個預約安排十分凌亂。唯一賣點只是海景和裝修,軟件只有三星級酒店水準,性價比很低不會再住!

旅程類型: 家庭旅行
感謝 Sosomann

親愛的Sosomann

感謝您抽出寶貴的時間分享住宿體驗。

在此為同事未有解釋清楚及泳池預約安排向您真誠致歉,造成你的不愉快,請你見諒。我們將繼續加強訓練,並會提醒同事要秉承以客為先的宗旨為客人服務。

希望將來有機會再次為你服務,並讓你感到滿意。

4 週前評論 透過行動裝置

我入住了三曰兩夜(酒店的Sky Tower)
這酒店給我真正放假的感覺

-員工有禮貌又服務態度好
我巳推介朋友及會考慮再次入住

酒店方面可以考慮一下
- 房間方面
轉用另一牌子風筒(因為風力較太弱了)
-早餐方面,可考慮加unsweetened 乳酪及多點肉類蛋白質

住宿日期: 2022年5月
旅程類型: 好友出遊
感謝 澄澄 C

親愛的澄澄C

非常感謝您選擇入住 WM 酒店,並分享住宿體驗。

很高興得知我們為您提供了一次舒適的住宿體驗,同時獲得您的讚賞與支持。酒店位處西貢海邊,只離西貢市中心10分鐘步程,是不少客人喜歡的原因。

感謝你對客房配備與早餐種類的意見,我們將改善設備及定時更新餐單。衷心感謝您的支持,期待下次再見能令您的旅程更圓滿。

Helen Yu

check in過程順暢,staff友善,free咗minibar比我地,多謝哂~~我地間房係隔離座,要由lobby穿過啲客房出去,好彩唔係安排嗰啲房如果唔係都幾嘈
上到房,個鵝蛋型bathtub好靚!有個小枱放咗浴鹽,同埋名牌護膚品嘅梳洗用品(L'Occitane),但係本身企缸都有WM嘅梳洗用品,姐係total 2 sets,讚!有露台,望到小小隔離房haha,望向西貢海邊,原來樓下嗰層有千秋!窗簾有兩種,係床邊撳掣,好高科技,唔係布簾唔洗驚啲塵飛嚟飛去打黑嗤。第二日落去食早餐,之前睇fb人地評論差,冇乜選擇同難食,但我地食完結論係好食喎,選擇又多,腸仔最少三款,果汁都四五款,又有薯餅如果第二日係西貢有行程嘅話不妨住返晚!

住宿日期: 2022年4月
    • 舒適度
1  感謝 KatyYeung0604

親愛的KatyYeung0604

感謝您選擇入住 WM 酒店,並分享住宿體驗。

客人的讚賞是我們的最大回報及進步的動力,同時有助我們更了解客人的需要,很高興酒店各方面都能令您滿意。

期待下次再為您服務。