“脆皮燒雞齊齊分,家的享受至稱心”
Jikka的評論

Jikka
香港排名第8,953 (共15,458家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2021年6月2日 透過行動裝置

餐廳:Jikka (觀塘)
地址:觀塘成業街19-21號成業工業大廈3樓309號舖

成日喺觀塘跳舞,每個星期都要搵吓附近有咩食,最近就比我搵到一間主打takeaway同到會服務嘅小店 ,佢哋個名Jikka 喺日本漢字 「實家」嘅意思 ,希望食客喺到買嘅嘢就好似屋企煮嘅咁,而佢哋成業工業大廈鋪位嘅裝修仲好有家嘅感覺,而佢哋非常注重食物安全,喺食物方面特別小心去處理,期望客人食得安心又放心

脆皮燒雞 $158
燒雞喺Jikka嘅熱賣主菜,有得揀半隻或者一隻,烤焗時間大約15-20分鐘,唔想等嘅朋友可以預早喺網上預訂,等小店可以提早幫你預備。Jikka專程買入烤箱去烤焗燒雞,將燒雞燒得均勻又能鎖緊肉汁,食落每一啖都咁Juicy,而用上法國牛油同香草去自家醃製雞肉,食落更香更惹味,未食就已經聞到勁香OMG,不過買完就記得盡早食保持燒雞嘅溫度同滋味

蟹霸狗/蝦霸狗 $62
嚴選嘅熱狗包上面有芝麻,而芝麻喺坊間大部分食到嘅熱狗都無嘅,而熱狗包經過烤焗,食落果陣更鬆脆同更香。熱狗餡料勁多勁豐富,泰國無污染海域頂級靚蝦,野生捕獲藍蟹蟹肉,食材好有品質保證,仲加咗自家製嘅焦糖洋蔥,同埋吱得靚靚嘅沙律醬,未食都知好味

唔夠喉嘅仲可以加埋飯同湯,是日靚湯喺蕃茄湯,配埋杯用秘魯咖啡豆沖嘅Americano同Latte☕️,果香味濃厚,勁滿足

造訪日期: 2021年5月
感謝 hinsonfoodhk

去過Jikka嗎? 請分享你的經驗!