“金記下午茶”
Kam Kee Cafe的評論

Kam Kee Cafe
香港排名第6,785 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 香港仔
周圍地區: 香港仔
2021年5月14日 透過行動裝置

金記冰室開到去南區香港仔呢邊,地點位置非常便利,而門外可以買到新鮮焗出來的麵包,非常之香。
自助落order 用 app 下單,非常方便,點餐後十分鐘左右就送到
牛油皮蛋撻 及雞批
牛油撻底口感焗得好 #香脆 有牛油香味,而個蛋味十分香濃。
#雞批 中間餡料好足夠雞肉,入口好香又軟個酥皮味道甜中帶鹹。
西炒飯
經典 #西炒飯 好多時去茶餐廳都會叫到入口酸甜開胃又好味。
炒飯材料入面好豐富有蝦、火腿、粟米粒、青豆粒、甘荀粒
菜膽雞(半隻)
滑雞肉嫩同腍而味道好入味,雞皮亦都夠滑溜 ,而且雞既味道滲入到小棠菜,好滋味。
炸雞脾薯條
大大隻炸到金黃色既雞髀皮脆肉香,真的內脆肉質好多汁。
金粒西多配雪糕
西多士擺得好靚,仲切成一粒一粒,入口食得方便。
添加上香滑煉奶味道好夾呀,又食到雪糕好特別既配搭。

金記冰室 香港仔
▶香港仔南寧街1-5號香港仔中心3期地下3-5號舖

造訪日期: 2021年5月
2  感謝 horuru
2021年5月7日 透過行動裝置

個個朋友都話呢間新開既餐廳「金記冰室」好正,好多人幫襯,咁就引左我來了。餐廳環境很乾淨,服務員態度非常好,我地分開左取茄汁及沙律漿都不厭其煩,抵讚(以茶餐廳黎講高質)。

羅宋湯
好多蓉,口感粉粉地,不知是否蕃茄蓉,味道朋友很喜歡,我覺得味道可以濃一點。

鐵板西冷牛扒 $102
七成熟,不見血水,好淋身,所以比平時啲牛扒不太有o趙口,牛肉味夠,以茶餐廳來說是不錯的質素。

鐵板香煎雞扒拼吉列魚柳 $82
吉列魚柳非常香脆,正!切開都會客易散,不要切太細件。雞扒煎得好夠,表面都很脆。

金記炸雞翼 $28
椒鹽雞翼,炸得很香口,椒鹽只灑在表面,雞翼很淡味道。

牛油皮蛋撻 $7
牛油皮普通,蛋漿無問題,夠滑。張相我影到笑哈哈咁,好攪笑

紅豆冰 另加$10
少甜少冰,甜味剛剛好,椰奶很香,正。

凍鴛鴦另加$3
兩隻味都飲得出,好夠濃,正。

造訪日期: 2021年5月
1  感謝 foodie_happyshare

去過Kam Kee Cafe嗎? 請分享你的經驗!