“餃子選擇多”
饺捻店的評論

饺捻店
香港排名第6,720 (共15,296家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年4月7日 透過行動裝置

莫道離別愁幾許,一餃此中攬。每每總想起一口溫熱的餃子,心頭一暖。
重口味的黑松露什菌餃,煎起已經很香口,再加上濃濃菇菌和松露香,很難不吃一口。
即食當然不忘外帶一些與家人分享。
手工鮮蝦雲吞,大大粒鮮蝦,加上半肥瘦豬肉,在熱湯中夾着長長的尾巴游泳。
至尊水餃皇,比雲吞大隻些,夾雜木耳,爽脆有咬口,與豬肉同食,更添滋味。
每餐總要一點甜來結尾,一黑一白的壽桃,白是傳統蛋黃蓮蓉,黑的是流沙奶黃壽桃,盡顯型格!蓮蓉幼滑,配上蛋黃,這配搭歷久不衰。流沙奶黃潮流之選,蛋黃與奶皇混而為一,記住小心爆漿!
來年早歸喜幾多,吃餃話團圓。

#hkfoodie #hkrestaurant #hkfoodblogger #hkblogger
#tsuenwan #dumpling #chinese

餃撚店 (荃灣)
荃灣川龍街118號百悅坊地鋪

造訪日期: 2021年4月
感謝 GL0115
2021年4月2日 透過行動裝置

放工唔想煮飯去咗楊屋道街市買咗幾盒餃子返屋企食當晚餐
"餃撚店" 主要供應約10款餃子,手製點心及老火靚湯
店內設有一小角位置, 每日人手新鮮製作
呢度不設堂食但可外賣生餃,亦有即煎餃子。我當日買即煎餃子大約等15min 左右
全部加埋$130, 好抵呀!每隻餃子皮薄餡靚, 味道唔會太濃,食完唔會口渴, 而且每盒餃子都附送秘製辣醬、陳醋和辣菜脯
香煎潮汕韮菜棵 韮菜棵軟糯,煎得金黃,內裡的韮菜餡, 香甜又多汁
蝦米香菇翠玉瓜豬肉餃 翠玉瓜有著豐富水份,加上咬口的蝦米和冬菇,啖啖菇香,鮮味十足
黑松露什菌餃 呢個煎餃真係令人回味 內裡有勁多黑松露,再加入蘿蔔和木耳,口感好豐富
雙重芝士粟米鮮蝦餃 呢個又係另一個推介, 芝士味濃, 撈埋爽口嘅粟米粒同彈牙鮮蝦餡, 層次豐富, 真係超級好食
黑金流沙奶黃壽桃 個包好鬆軟,一撕開果然係流心,奶黃香甜而不膩,蛋黃味突出4

造訪日期: 2021年4月
感謝 KKMan123

去過饺捻店嗎? 請分享你的經驗!