“享受一個人空間,嘆埋咖啡就啱晒”
咖啡空間的評論

咖啡空間
香港排名第350 (共641家咖啡和茶)
周圍地區: 北角
周圍地區: 北角
2021年3月2日 透過行動裝置

餐廳:咖啡空間 (北角)
地址:北角電氣道233號城市花園商場14座1樓95-96號舖

週末嘅下晝去咗北角嘅黃Cafe——咖啡空間 @coffeespacehk ,可以食件餅、飲杯咖啡、做吓自己野,享受一下me time真喺好正,呢度係一個共享平台地點,開咗三年,時不時會有一啲藝術展覽、交流、培訓、會議舉行,同時係一個俾人食嘢飲咖啡嘅好地方

嚟呢度唔洗怕俾人趕走,好多學生都喺度做功課溫習,而今次我喺到大約兩個鐘,叫咗個藍莓芝士餅($40)同一杯基礎系列手沖咖啡(原價$65,跟下午茶減$10)

呢度嘅蛋糕每日都唔同款,仲要全部都係自家製,賣晒就會冇,呢個芝士餅都幾厚實,仲有脆脆地嘅餅底,而藍莓醬係另外上,所以就算你唔鍾意食藍莓都冇有怕

咖啡我揀咗嚟自哥倫比亞嘅Tabi中烘焙咖啡豆,飲落口較fruity,有啲似葡萄、紅酒、車厘子嘅味道,入口厚實,攤得越耐果酸香就更突出,餐廳仲提供埋咖啡乾粉比我聞,可以一次過享受飲同聞嘅滋味,仲講解咗一次俾我聽點樣飲,另外比咗杯清水我漱吓口,確保品嚐到咖啡豆最純最真嘅味道☺️️,呢個服務真係一流

造訪日期: 2021年3月
感謝 hinsonfoodhk

去過咖啡空間嗎? 請分享你的經驗!