“|自選披薩意粉配搭西”
Primo的評論

Primo
使用外送服務
香港排名第2,476 (共15,374家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
3 週前評論 透過行動裝置

|自選披薩意粉配搭西餐廳|

呢條街都有唔少西餐廳兼酒吧,呢間有齊室內同外既座位,但係天氣熱辣辣我都係坐返入面算點菜過後外籍侍應仲貼心地問我地上菜次序,不過最近唔知係咪疫情關係,感覺人流無之前咁旺,搞到last order都頗早係八點半
▪️ 煙三文魚他他(7/10)88
面頭有少少牛油果蓉,不過番茄份量比煙三文魚略多,感覺帶酸都開胃既,可以配上個薄片披薩麵包同埋新鮮火箭菜沙律一齊食
▪️ 西班牙辣蒜香雜錦海鮮汁扁麵條(7.5/10)128
幾欣賞食物選項自由度夠大,可以自行配搭醬汁同埋麵條雜錦海鮮有爽口彈牙既蝦仁、魷魚粒同埋青口蒜味係超級濃郁,亦都有微微辣味,白酒檸檬汁唔係好食得出,反而食到有橄欖油味扁麵條軟硬度岩好,亦都好掛汁
▪️ 墨西哥雞肉和香腸披薩(7.5/10)150
見到有個大焗爐,就知道披薩係呢度招牌之一,都係可以自己揀配料,不過選擇困難症既揀指定款都揀左好耐鬆脆既批邊帶點焦香,批底厚薄適中,入口柔韌,每一塊都有均勻既配料,雞肉、辣肉腸、橄欖、青紅椒、芝士、火箭菜,笑容滿面既廚師特意問我地駛唔駛額外加辣椒或Tabasco,食落個底既辣番茄醬比預期中辣得多,真係好彩無再加
▪️ Pineapple Juice(7.5/10)50
會覺得有少少似以前唱K飲既Fruit Punch味,菠蘿味酸酸甜甜好突出,清爽醒神
▪️ Grapefruit Juice(7/10)50
西柚汁飲落苦一點,適合解膩解辣
整體評分(7.5/10)

Primo (灣仔)
地址:灣仔告士打道170號地舖 (銅鑼灣站C出口)
營業時間:
星期一至日 11:00-22:00
#FoodieTWY灣仔
#FoodieTWY香港
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃貨 #相機食先 #一路食一路post

感謝 foodietwy

淨係睇佢嘅pizza就知佢係實力派
雖然製作需時 但絕對值得等待
10吋大嘅Pizza底 上面有各式各樣嘅配菜
呢款夏威夷pizza周圍都有得食
但真正整得好食嘅又有邊幾間?
Pizza用料非常豐富 絕無欺場
菠蘿芝士蕃茄醬羅勒香草洋蔥樣樣有
而且個Pizza底做得好好
好似食緊印度薄餅 塊皮香香噴噴
上面仲有啲芝士半溶狀態 有拉絲嘅感覺
超級好食好少食pizza可以食到兩塊以上 另外意粉食咗煙肉香草蜆肉卡邦尼亞
上面仲有碎條芝士 用咗少少橄欖油炒
大大杯雪糕唔吝嗇 幸福感滿瀉
經過灣仔可以嚟happy hour 鬆一鬆

感謝 chingbee0808
4 週前評論 透過行動裝置

星期六下午在灣仔想搵間餐廳食pizza,突然見到Primo, 剛好這裏有pizza吃, 就入去試下。 餐廳有室內室外, 天氣炎熱當然坐室內。兩個人點一個pizza 和拼盤~經典肉食愛好者披薩$158、 意式開胃拼盤$138、Passion Fruit Apple Cider $50。

⭕經典肉食愛好者披薩10"Pizza~有意大利辣肉腸、 火腿、煙肉、香腸、 洋蔥、甜椒、黑橄欖、 水牛芝士和番茄醬, 餡料非常豐富。 濃郁美味的水牛芝士, 配上豐富的肉類, 加上洋蔥、甜椒和橄欖的調味, 令到整件薄餅味道非常豐富。

⭕意式開胃拼盤~ 店員極力推介這款拼盤 ,有煙三文魚、巴馬火腿、 莎樂美香腸、 香草菲達芝士、 青瓜、車厘茄和薄片披薩麵包, 可以食到不同種類的食物,全部都很美味, 令我胃口大開。

⭕Passion Fruit Apple Cider~ 因為中午時段唔想飲太多酒, 所以就試下這杯Cider, 有百香果的甜美香味, 入口解渴又清新,幾好飲✌。

這裏的店員全是外籍人士, 非常親切有禮, 又為我們介紹菜式, 加上這裏的薄餅和意粉都是自家製作, 下次有機會一定會再來啊!

Primo
地址: 灣仔告士打道170號地舖
借!

感謝 Victoriay_eatwithvic
2021年3月25日 透過行動裝置

灣仔開了一間披蕯兼酒吧專門店,又是要出動嘅時候。

意式開胃拼盤
巴馬火腿,沙樂美香腸,煙三文魚,香草菲達芝士,車厘茄,青瓜,薄片披蕯麵飽

店員極力推介,果然好正!果然開胃。
好喜歡披蕯麵包,造型有點似飛碟!配芝士同吃真一流。

夏威夷披蕯
帕爾馬火腿,菠蘿蜜餞,洋蔥,羅勒,披蕯草,水牛芝士,意式白醬和蕃茄醬

披蕯係佢地鎮店之寶,佳因有一個傳統披蕯火爐,即叫即做。
材料十足,邊位烤得脆脆,香口。

Cappuccino
作為一間酒吧,估不到咖啡都有番咁上下。味道濃厚,大杯抵飲。

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 pcsy
2021年3月22日 透過行動裝置

質素高又大份的意大利菜,在坊間真的已很難找到了;而且服務還要是超級好~

煙三文魚沙律~有兩朵煙三文魚捲成的花,一大盤沙律菜;而最好味的一定是醬汁,酸酸甜甜帶一點點辣,很開胃~

香橙薑汁蜜糖雞翼~熱點非常的高,甜絲絲的蜜糖雞翼,雞皮香也炸得很出,吃到最後雞皮還要是脆的,而肉質仍是嫩,五星級的雞翼

夏威夷薄餅~用傳統的炭火烤製,餅底香脆,不像平日吃到中間時的淋軟,而pizza的油份很輕,吃起來很舒服~

未來肉漢堡~素漢堡肉足足有一吋厚,吃起來的口感,一點也不遜 真正的牛肉,而漢堡的麵包也很鬆軟~

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 angelkwok911

去過Primo嗎? 請分享你的經驗!