“味道創新的西餐”

The Point Kitchen
香港排名第10,341 (共15,123家餐廳)
3 週前評論 透過行動裝置

好耐冇去奧海城,今日想去行下,去左The Point Kitchen 食late lunch,見有兩個Menu,一個3-course Holiday Set $168,另一個係Afternoon Set, 我選了3-course Holiday Set $168,好似飽啲,因太肚餓了,所以諗住有得upgrade 既選擇,都選個。

先來個加了$18的虎蝦沙律,比想像中多虎蝦,都有5-6粒,菜底用了羽衣甘藍沙律菜, 有嚼勁,

主菜叫了麵鼓醬烤三文魚扒, 有兩塊夠厚身, 又鮮甜, 面的麵鼓醬汁好香; 旁邊的薯蓉,好特別,加了檸檬汁及牛油果蓉,味道創新兼清新,而且薯仔有一粒粒口感,証明唔係用粉攪成,夠新鮮,

再加了$24 追加小食, 叫了炸棒棒雞翼,有3隻,好酥脆,配埋個Ribs 的BBQ 汁, 令肉味提升。

甜品再加了$38 叫了香辣朱古力蛋糕,面層邊位有一絲絲辣椒絲,又唔算好辣但有輕微辣味,幾有新穎。

飲品叫了要加$28的Mocktail, Strawberry Ice cream Float , 即係Strawberry 雪糕新地, 有一球呍喱拿雪糕, 底層有Strawberry果醬, 杯邊還有一大粒Strawberry, 夠新鮮和鮮甜。

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 chingmic

去過The Point Kitchen嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣