“青口粒粒飽滑好漲卜卜”

香港排名第57 (共15,446家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年6月10日 透過行動裝置

|藍芝士雅枝竹香草包 配甜薯條|$128
未必人人都接受到 ʙʟᴜᴇ ᴄʜᴇᴇsᴇ,
我自己都ok,唔抗拒嘅
呢款芝士配香草包又幾好食~
雅枝竹好滑無渣,蔬菜好新鮮~
香草包唔乾好鬆軟~甜薯條唔油膩

|蒜片番茄白酒汁煮青口 配意大利脆包片| $168
青口粒粒飽滑好漲卜卜,
我好怕食到有草有渣好乾個款~
番茄汁香濃,有淡淡白酒香~
夾住脆包片食好正

|開心果櫻桃慕絲蛋糕 |$52
呢款有驚喜,慕絲好ᴄʀᴇᴀᴍʏ好滑~
開心果味都好濃,櫻桃甜甜酸酸,
所以食落唔會覺得太膩

感謝 Yuriayu

2021年6月1日 透過行動裝置

之前去尖沙咀K11試過呢間蛋糕店覺得佢嘅蛋糕好好味今次嚟到荃灣如心廣場行街,經過又見返呢間蛋糕店就想再嚟試吓佢嘅蛋糕~

Tiramisu $52
好香好濃郁嘅Tiramisu咖啡味好香仲有朱古力味蛋糕都幾鬆軟☺️層次好豐富中間嘅朱古力咖啡cream好好味

Mini pastry $128
一共有12件迷你撻唔同口味,一次過滿足12個願望有朱古力味,吉士醬等等~仲有士多啤梨藍莓係撻面幾鍾意佢嘅餅底幾香脆☺️仲有泡芙添中間有好豐滿嘅吉士醬好香甜

米蘭芝士蛋糕$52
好濃嘅芝士蛋糕芝士味好突出香軟而且好易入口☺️食得好滋味

椰香朱古力蛋糕$52
因為我好鍾意食椰子今次想試吓椰子味嘅蛋糕夾雜着朱古力嘅香甜佢係慕絲蛋糕,幾軟滑

香蕉朱古力慕絲$52
香蕉味好突出仲有朱古力係中間好適合鍾意香蕉嘅朋友試吓同樣係慕絲蛋糕嘅質感仲帶有香蕉嘅甜味

感謝 ahomemadefoodie
2021年5月31日 透過行動裝置

同老公慶祝生日,揀咗荃灣,因為有好多選擇。在OpenRice 搜尋一下就見到呢間餐廳好多好評。Book咗下午2:30,所以入座時未有好多食客。入坐後我地揀咗個PASTA SET再加多一個pizza。
肉南瓜忌廉湯 - 南瓜味好濃好滑,裡加咗好多蟹肉,一路飲湯都食到呀,唔錯。清甜而沒有討厭的草腥,湯質黏稠度適中,中間灑下一道忌廉,令軟滑的質感更添香濃滑溜。蟹肉集中在中央,用匙羹一撈,全是潔白的蟹肉,非常之正!
香蒜大蝦意粉 - 三大隻大蝦新鮮肉質彈牙,賣相精美!大大隻大隻引人入勝,蝦膏味濃郁!意粉軟硬適中,吸收了龍蝦汁之後的更是入味。加上香草和洋蔥調味,惹味十足。
拿玻里薄餅 - 薄餅入口香脆, 唔太油, 餅底唔厚唔薄, 明顯係好有薄餅特色. 入口都有好多吞拿魚肉, 鹹鹹地, 加埋番茄醬同熔左嘅芝士, 都幾好食,調味剛剛好~不會完全蓋過肉汁的味道。讚好讚好 ...

造訪日期: 2021年4月
感謝 cathywan0906
2021年5月23日

天約了朋友來到如心廣場1樓一家意大利餐廳午餐。餐廳門前的柜枱還放滿了多款蛋糕供外賣,很吸引。
“南瓜蟹肉忌廉湯”, 濃郁的南瓜湯,一絲絲的蟹肉,夾雜著海鮮的味道,真是極品。
“烤焗去骨豬手袐製燒烤醬意大利包”, 兩件厚切麵包夾著滿滿的烤豬手,配有沙律菜和甜薯條。豬手烤得香脆可口,加上惹味的燒烤醬和外脆內軟的優質麵包。
“吞拿魚醬車厘茄意大利包配甜薯條”,大大件的麵包夾著厚厚一層吞拿魚,配上車厘茄和橄欖,味道略為清淡,但一樣美味可口。
甜品是“朱古力金合歡”, 濃濃的朱古力蛋糕,裏面是一層層的朱古力慕絲,口感極佳。

感謝 GrandTour45452426149
2021年5月21日

一間好靚嘅意大利餐廳,裝潢好grand,打卡一流!

lunch set有齊湯、主食、甜品、飲品。

南瓜蟹肉忌廉湯口感creamy,香濃嘅南瓜味有蟹肉喺面,脆脆嘅麵包條充滿Rosemary香味。

香蒜大蝦扁意粉煮得剛好,al dente嘅口感非常加分!橄欖油蒜味好香,蝦大粒又爽口。

是日甜品Cocoa Mimosa 啱哂我呢個朱古力腔,可可味濃而不膩,好滿足。

造訪日期: 2021年5月
感謝 koeykw

查看過Pasticceria Giovanni Pina 1920的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Pasticceria Giovanni Pina 1920嗎? 請分享你的經驗!