“經典中的經典”

香港排名第69 (共15,537家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年3月15日

店舖裝潢華麗,充滿意式風格,環境及座位也相當舒適。

蟹肉南瓜忌廉湯配香草麵包條 $68
足料好味,有著南瓜的香甜味道

黑松露野菌忌廉湯配香草麵包條 $88
黑松露味道香濃鮮美,足料好味

拿坡里薄餅 $148
用上意大利麵粉做的餅底是我喜歡的薄身款,配料簡單而好味,有鯷魚丶菇菌丶橄欖丶香草丶洋蔥丶蒜蓉丶芝士丶番茄醬,份量頗大,切開有8大件

意式經典牛角包 $22
外皮酥脆,內裡鬆軟,口感層次豐富

食物及環境也不錯,早丶午丶晚餐及下午茶也有不同選擇,更有雪糕及蛋糕甜品

1  感謝 unizfree

2021年3月13日 透過行動裝置

意大利神級大師黎左香港開店,名氣咁大當然要去朝拜一下啦!價錢定價中上,環境氣氛都非常好,放假chil下都好舒服!今日中午約左朋友去食個brunch,梳化位好舒服「啊餐牌有兩個餐,分別係pasta和sandwiches,包括餐湯,甜品和咖啡或茶,都好抵食白我同朋友就單點兩個主食!AIL Day Breakfast段食材同出面唔同,有煙肉焗蛋,芝士蕃茄雞扒,巴馬火腿…好特別啊!新鮮感滿分!難香嫩又多汁,加上蕃茄醬和芝士焗香,超惹味!蒜蓉麵包配牛油和士多啤梨果醬,味道豐富多士好香脆,蒜味又重“我叫左吞拿魚醬拖鞋包,賣相好親!餡料又多,他他醬好香甜,麵包又用牛油烤香!

感謝 180kwany
2021年3月10日 透過行動裝置

今年荃灣多咗好多食肆餐廳,今天在網上找到一間位於荃灣如心廣場一期的意大利餐廳吃了一個豐富的午餐。一到商場已經被它的大大個餐廳招牌吸引。
店員招呼入座後,看看餐牌也有很多選擇,午餐套餐兩款兩款選擇。我們選擇了Burger Set: 餐湯南瓜蟹肉忌廉湯-南瓜味香濃配上了忌廉,入口保持嫩滑口感。
主菜 自家製漢堡意大利香草包配新鮮蕃茄沙律。香草麵包入口,香草味濃郁,外脆內軟配上厚切新鮮免治牛肉碎,經燒烤後外層略帶焦香,甫切開可見肉汁豐盈,保持嫩滑口感。伴菜一有新鮮沙律菜、蕃茄再加上濃郁的黑醋,零舍醒胃。
最值得讚賞是他們的精選蛋糕。迷你型的粟茸蛋糕,外表很吸晴,視覺和味蕾同得享受。
最後再一杯香濃的咖啡。為這頓午餐畫上句號。
額外我們也點了一個白酒汁煮鮮青口配拖鞋包。醬汁煮得非常濃郁入味,青口鮮甜。最特別是他們將麵包的名稱改做拖鞋麵包很富創作性啊!

感謝 Dobbyszeto S
2021年3月5日

趁今日元宵佳節,老公帶我去食好野,呢間黎自意大利既西餐廳,由意大利烘焙大師Giovanni Pina親自主理。餐廳裝修格調高尚,座位唔算太多,門口已經有一個超長既蛋糕櫃,每日提供既蛋糕都唔同。

魔鬼薄餅
薄餅超大個,有成8件咁多,但勝在餅底夠薄,批邊亦夠脆,食得多亦唔會太滯,而且帶微辣口味,非常開胃,配料有辣既辣肉腸,芝士,羅勒,蕃茄醬。

特濃朱古力
朱古力味好香,亦好濃,唔會太甜。

食完個薄餅已經好飽,但見到D蛋糕又心思思想食,所以就外賣買返屋企食。

蘋果批
肉桂味偏重,蘋果餡料夠多,皮雖然已經凍左,但都夠脆。

開心果櫻桃慕絲
好少見有開心果味既蛋糕,開心果味雖然清淡,但係都好夠味,慕絲蛋糕好滑。

紅莓慕絲
紅莓帶酸酸甜生,清新開胃。

米蘭芝士蛋糕
芝士蛋糕口感比較實,芝士味亦好濃。

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 YY1212
2021年3月4日

經過見到餐廳外觀好吸引, 有情調, 就入去食晚餐.
餐廳於商場內開放式設計, 但係又唔會被騷擾, 唔會焗促, 感覺舒服.
甜品雪糕櫃設於餐廳另一邊, 食完飯可以同朋友或情侶一齊去揀甜品, sweet sweet.

帶子蘆筍意大利飯
帶子鮮甜, 好大粒! 煎到啱啱好熟度. 意大利飯唔會太乾身, 忌廉汁好香好滑, 齊體配搭好好味!

凍特濃朱古力
朱古力真係超濃, 有一條條濃朱古力脆脆係頂部, 一路飲一路有香味飄上黎!

食完晚飯好滿足, 不過見到D蛋糕好靚, 外買D返屋企食.

開心果櫻桃慕絲
開心果味濃慕絲好幼滑, 推介!

紅莓慕絲
慕絲一樣幼滑, 紅莓帶微酸, 唔錯!

感謝 Henry C

查看過Pasticceria Giovanni Pina 1920的旅客也查看過

中國香港

去過Pasticceria Giovanni Pina 1920嗎? 請分享你的經驗!