“《尖沙咀樓上海鮮吧 | 三五知己好去處👯‍♀️》”

Poseidon Restaurant & Bar
香港排名第7,478 (共15,301家餐廳)
2021年4月3日 透過行動裝置

Poseidon Restaurant & Bar
尖沙咀 • 亞士厘道24-38號天星大廈4樓

二訪尖沙咀Poseidon❣️

餐廳室內室外都蠻舒服,可以跟三五知己放鬆聊聊天,也可以shisha~

食物質素高,部分店員服務很好 而且優惠不少,推薦

▷ 烤龍蝦海鮮拼盤 Poseidon lobster grill  ($438) ◁
強力推薦‼️
第二次來還是要點這個,因為太好吃了
含:新鮮龍蝦半隻、虎蝦、魷魚、三文魚、扇貝、青口、蜆,每一款都感覺很新鮮
另外還配有玉米、香腸、多士、西蘭花、椰菜花,
配上香辣的Cajun sauce (卡真醬),非常惹味,
一定要把多士沾醬汁吃!!

▷ 德國豬手配酸椰菜 Crispy pork knuckle ($238) ◁
份量很大,豬肉軟腍,豬皮烤得微脆,略嫌有一點點韌
配上酸椰菜,減低膩感;但也有肥膩的薯蓉伴碟
店員還主動過來提供協助,替我們切豬手 非常貼心!

造訪日期: 2021年4月
感謝 Vacationer816014
2021年3月29日

呢間尖沙咀嘅樓上西餐廳主要食海鮮,環境都幾有氣氛✨而且空間感都足夠,叫咗幾款食物,感覺都比想像中更好食,值得一試。

酥皮焗蟹肉盒($128)

Crab Meat “La Tartine”

酥皮盒內藏有一大球蟹肉,蟹肉食落幾鮮甜,而且外層嘅酥皮比薯片更脆,薄脆到好似陣風咁 ,整體食落好輕盈,喺一款唔錯嘅前菜。

芝士肉醬牛油果薯條($88)

Cheesy Meaty Fries

粗身薯條炸得香脆唔油膩,上面加有大量肉醬、牛油果醬同芝士,食落非常香口惹味。肉醬好香牛肉味,絕對值得一試。份量唔少,真喺比足料,推薦!

傳統西西里醬鮮蟹肉扁意粉($178)

Sicilian Crab Meat Linguine

扁意粉煮得啱啱好,口感唔會過腍,加上蕃茄醬汁掛滿每條麵條,唔會過酸味道好唔錯❤️,另外配上微甜嘅蟹肉,比想像中更好食。

香烤半隻波士頓龍蝦配龍蝦汁意大利飯($238)

Lobster Risotto (Half)

意大利飯煮得好正宗,飯粒中間仲有啲硬硬哋嘅口感。配上龍蝦汁加車厘茄去煮☺️,醬汁非常濃厚creamy,味道非常好。置頂嘅半隻龍蝦口感新鮮彈牙,雖然未算非常鮮甜,但整體都好唔錯。

Poseidon Restaurant & Bar (尖沙咀)

尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈4樓

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Grassroots-Ruby

去過Poseidon Restaurant & Bar嗎? 請分享你的經驗!