“外賣滋味牛肉漢堡”
行運漢堡的評論

行運漢堡
香港排名第15 (共219家小吃)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年5月16日 透過行動裝置

今日天氣非常熱,唔想煮飯,個人又冇乜胃口食好多澱粉質,於是簡單響屋企附近買漢堡包外賣做晚餐。
呢間漢堡包店嘅菜單好簡單,有三款牛肉漢堡,薯條同埋熱狗加汽水,就係咁簡單。今晚我同爹哋兩個人食,要了一個芝士牛肉漢堡套餐,另外再加多一個芝士牛肉漢堡同一個熱狗。全部即點即整,保證新鮮,外賣帶到家依然熱辣辣,而且包裝得很整潔,保證唔會啲嘢飛晒出嚟流到周圍都係。
芝士牛肉漢堡套餐包括了一個芝士牛肉漢堡,一盒薯條同一罐汽水。
芝士牛肉漢堡
呢間價錢走親民路線嘅漢堡包店,出品嘅牛肉漢堡一啲都唔馬虎,配料十足,有炒香過嘅洋蔥,生洋蔥,生菜絲,蕃茄,芝士,芥末醬,當然唔少得漢堡扒啦,雖然漢堡扒唔係非常之厚,但係煎得十分香口,牛味香濃,肉質亦都唔乾,都幾Juicy。麵包是鬆軟的,稍為烘香咗。
熱狗
凡買任何漢堡包,加$10就有一個熱狗,非常之抵食。熱狗嘅麵包都有烘香過,加入煎香嘅雞肉香腸,生菜絲,千島醬,簡單而美味。
薯條
套餐中入邊嘅一盒薯條份量亦都好大,這裏的薯條是幼身的,薯條連埋少許薯皮,炸得金黃色,充滿牛油香氣,唔會話好油,沾上茄汁,一條接一條,好快就食晒,呢個時候飲一啖冰凍嘅可樂,簡直是一大樂事。

造訪日期: 2021年5月
感謝 Rabbit0804

2021年4月11日

香港有好多店,但真係好少見只做一種漢堡嘅 Lucky Smash 係外賣漢堡店,店面好大 不過完全冇堂食位置。店員做到冇停手

Menu極之簡潔,全店得3款選擇:牛肉漢堡、芝士牛肉漢堡、雙層芝士牛肉漢堡

另外有薯條 熱狗️,可以配成套餐 有埋汽水,或者以優惠價加購

今次試咗雙層芝士牛肉漢堡➕牛肉漢堡➕熱狗

雙層芝士牛肉漢堡 ($78):極邪惡,越邪惡越好食 牛肉好juicy好嫩,完全唔柴,好重酒味 呢一款份量大 啱男仔多啲

牛肉漢堡 ($48):感覺上冇咁有罪惡感,唔好芝士就揀呢款,同埋個份量啱女仔

熱狗 ($18):正常,跟漢堡加$10就得

感謝 Ramy T
2021年4月7日 透過行動裝置

肥Glor前排去左荃灣掃街 行到享和街附近發現哩度開左一間以新鮮手打安格斯牛肉同即叫即製馳名嘅漢堡外賣店!上網一查先知原來哩間行運漢堡係肥Glor最愛嘅Burger Joy姊妹店啊 絕對係信心保證店內裝修以紅色為主色 門口有大大隻字寫住「行運漢堡」店內有美食漢堡posters作點綴 好eye catching員工亦非常有效率 一收到order就馬上開始製作新鮮漢堡 真係睇見都流哂口水

•Set 1: Double Cheese Burger Combo $98
(Double Cheese Burger, French Fries, Coke)
漢堡包一打開已經令肥Glor食指大動 漢堡排非常厚身 加上夠熱 所以芝士已經完美地同漢堡排「溶」為一體 好邪惡啊!漢堡排肉汁豐富 一啖咬落去即刻爆汁 芝士味濃但唔會蓋過牛肉香味 加上麵包有烘熱過 所以食落勁香脆

薯條份量多 幼身方便食用 口感外脆內軟亦唔會過鹹

另外 店舖係半自助嘅 大家點完餐之後就可以喺雪櫃到攞自己想要嘅嘢飲喇!

•Hamburger $58
(+$10 Hotdog)
朋友單點左一個牛肉漢堡 再加10蚊就可以有多個熱狗 真係好抵!相比起雙層芝士牛肉漢堡 哩個漢堡食落就冇咁有罪惡感 佢嘅蔬菜同肉嘅比例亦比較平均 內有一塊漢堡扒同埋大量嘅蔬菜例如椰菜同蕃茄 能中和整體油膩感

熱狗同漢堡一樣都係熱辣辣 惹味程度絕對唔輸漢堡㗎 仲有千島醬同椰菜 層次感十足!

#_

Lucky Smash (荃灣)
荃灣享和街43-59號都城大樓地舖

感謝 glo_ria_wongg
2021年4月6日 透過行動裝置

知道Burger Joys係荃灣開咗間新嘅burger店,叫Lucky Smash。價錢比較親民,同樣用USDA Prime級安格斯牛肩肉,價錢就比Burger Joys平好多,cp值高啲

平日夜晚去到已經見到門口企左好多人排隊等外賣,又有好多foodpanda 外賣單,人氣好高wo

Burger得三款:牛肉漢堡、芝士漢堡、雙層牛肉芝士漢堡,選擇少啲但係就可以控制品質做到專注‍♂️

落單嘅時候已經聞到煎漢堡既香氣,好吸引,不過餐廳暫時只係做外賣冇堂食。

漢堡拎到返屋企嘅時候,包雖然淋左啲,但仲好香!肉味好濃,食落唔會覺得好肥膩 簡單用鹽同黑椒調味,加上半溶嘅芝士,真係好好食!最欣賞嘅係佢將漢堡煎到脆脆地,咬開而又好鬆軟。

薯條都好脆,有啲似麥XX 不過份量足好多‍♂️

感謝 MadWithXandy
2021年4月5日

點解會黎到荃灣潮聖?
就係睇到灣仔burger joys既副線開左黎荃灣

包左可樂同埋薯條
Special既野加10蚊有個熱狗食
超抵囉

所有漢堡即叫即整拎上手仲熱辣辣
加埋熱溶嘅芝士,好厚身嘅牛肉,
秘製醬汁,生菜絲同蕃茄
成個漢堡真係超好食

牛味濃郁又Juice,咬咗一啖啲肉汁即刻爆出嚟
真係冇得頂

薯條係幼身薯條份量都好多,炸到好香脆添

感謝 Tam R

去過行運漢堡嗎? 請分享你的經驗!