“優雅高檔意大利菜😍”
Giovanni Pina的評論

Giovanni Pina
香港排名第26 (共15,381家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前評論 透過行動裝置

好享受放假的日子,除咗可以停曬手頭上工作,最開心就係可以周圍行街食野,呢日去左K11 Musea, 見到呢間餐廳名好熟口熟面,記起之前去過佢地荃灣分店,高質素意大利餐廳一定要再來

餐廳配合商場創意格調,令人有種優雅高貴,就好似置身於意大利小鎮一樣,侍應安排我地坐在梳化枱,寫意又舒服餐牌款式多,咁就各人揀一款share食啦

屋企人點左意大利特色早午餐成個餐好豐富,食材上盛又真材實料,賣相又吸引,鹹香parma ham,配上脆lock lock多士,仲有我好欣賞既蛋白蘑菇煙肉卷,我曾經在家試過整,但係有d難度,以後都係來呢度食好過mad套餐仲配上經典米蘭咖啡,自己就完全唔落奶,因為可以飲到咖啡既香濃

另外點左Scrocchiarella Parma Ham Pizza,來到意大利餐廳,一定要點個意大利長形Pizza,麵皮香氣十足,而且帶有獨特的柔韌香脆口感,仲好有咬感,Pizza面鋪滿Parma Ham、水牛芝士、火箭菜和番茄醬,餅底非常香脆,口感有d似梳打餅,Parma Ham每件都大大塊,每一口都吃到帶鹹香味的Parma ham和軟滑的水牛芝士,做得非常出色

感謝 jc120906

5 週前評論 透過行動裝置

一陣子沒有逛這商場了,這次來到一個很專屬的corner,是商場地標大球體隔鄰的意大利餐廳,門口放滿了色彩繽紛的甜點,雪糕及牛角飽,這次選擇了室外半露天的座位,優雅高貴靚人靚景,真是打卡勝地呀!餐廳用料上乘品質有保證。

前菜威尼斯式比目魚醬配意大利脆包片非常有驚喜,賣相精緻味道一流,白色的比目魚以圓柱體呈現,入口有著啖啖香草清香,而頂部放滿彩色食用花作點綴,旁邊的脆包片是極級脆身,與比目魚醬是完美配搭。

Scrocchiarella 黑松露薄餅,是一款在意大利羅馬地區常見的長形薄餅,餅底是薄脆款質感較煙韌,面料有數不盡的芝士、香草及大大片的黑松露片,一上枱已散發出濃烈的松香,入口清新不膩,再加$38配一杯Friuli Collezione Privata Extra Brut DOC汽泡酒,絕對是味蕾的享受。

米蘭芝士蛋糕質感較鬆軟,比一般蛋糕較大件而且甜度適中,更帶有陣陣檸檬香。特濃朱古力醇度較高,質感濃厚綿滑易入口,再伴以多條朱古力脆片,真是全方位邊飲邊食朱古力呀!

造訪日期: 2021年5月
感謝 Hitormiyu
2021年5月13日 透過行動裝置

同朋友做完瑜伽,就過對面K11Musea 商場High Tea,朋友介紹就去了這間Giovanni pina食返個法國食物及甜品。入到店內環境裝修優雅,是一個打卡的好地方。
Milano cheesecake
芝士蛋糕質感很香滑,芝士的味道是點到即止,就算我不愛吃芝士也不抗拒。
Lemon meringue tart
檸檬撻賣相吸引,酸的味道啱啱好,加埋cream甜甜地味道好夾,還有一陣清新的味道。
意大利傳統香炸黑松露流心芝士飯團
外皮炸得香脆可口,入口先有濃郁的黑松露香氣,芝士亦有拉絲效果。配合飯團一齊食,口感一流。
Frist Love ❤️
士多啤梨味道酸酸甜甜,果味清新,加入左涼浸浸的雪糕球,很適合夏天熱辣辣嘅天氣。
Chill time
香濃的咖啡,質感細膩又順滑,咖啡味道尚算突出,飲後仍有餘甘徘徊口中。

造訪日期: 2021年5月
感謝 GaileLee
2021年5月11日

同朋友去左尖沙咀k11行街,經過呢間環境幾令又幾high class既餐廳,就入左去食個晚餐

叫左塊安格斯西冷牛扒,五成熟啱啱好,入面仲係好令既粉紅色

之後就係龍蝦意大利飯,個色澤係好令好開胃既橙色,意大利飯既口感夠濕潤

再黎個燒牛肉三文治配甜薯條,本身諗住兩個主食就夠,但個飯唔係好多,就叫多個主食,個人覺得呢個係最好食既一道菜,份量夠,味道都好開胃

甜品當然唔少得,同朋友share香蕉朱古力慕絲,食落都幾smooth ,有濃濃既朱古力味

呢餐係個令境下食到咁飽真係好爽下次再食過

感謝 ChiLaiT
2021年5月10日

k11 musea真係潮人聚集之地,當然都要有翻d令令餐廳喇,因為見到呢間有大量甜品,就被吸引左過黎食野

燒牛肉香醋洋蔥燴蕃茄香草包三文治配甜薯條

呢個係性價比之選,個包份量都算大,而且仲配上薯條,真係好夠飽

牛肉比左成三四塊,而個香醋醬係十分醒胃,再配上新鮮蔬菜真係好豐富

龍蝦意大利飯

呢個賣相一流,份量唔算多,龍蝦有成隻,表面煎得好令,但肉質食落有些微偏柴左,但勝在意大利飯都做得好creamy,唔會乾

安格斯西冷配黑椒汁

牛扒份量適中,唔會柴,切開都係粉嫩色,點上濃郁既黑椒汁,味道剛好,特別中意伴菜既薯蓉,好滑好好味

香蕉朱古力慕絲

佢一件雖然都要52,但份量就十分夠,兩個人食都可以,蛋糕口感軟滑,朱古力味十分濃郁,再加上少少香蕉味既清香,蛋糕不會好膩

埋單人均$350,可以係咁優雅既環境,食到賣相咁令,味道唔差既菜式,都值回票價

1  感謝 Krystal030

去過Giovanni Pina嗎? 請分享你的經驗!