“Cafe蛋糕正💕”
Giovanni Pina的評論

Giovanni Pina
香港排名第44 (共15,531家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年3月22日 透過行動裝置

前幾日放學早咗,約咗friend嚟到尖沙咀K11 Musea食個tea☕️見到呢間意大利Cafe好似好出名之前又未試過就好想嚟試吓~佢有唔同種類嘅蛋糕甜品選擇我哋揀咗啲嘢飲同埋gelato呢度嘅裝修環境都幾舒服☺️幾適合tea time~

凍特濃朱古力$62
一大杯凍朱古力表面有忌廉,仲有啲粉紅朱古力係忌廉面好靚好適合打卡飲落有好濃郁嘅朱古力味忌廉幾軟滑粉紅朱古力甜甜地同忌廉幾夾

熱特濃朱古力$52
熱朱古力表面有拉花同埋都有粉紅色嘅朱古力粒粒同樣香甜又濃郁嘅朱古力熱朱古力暖暖地,好易入口拉花幾靚相對凍朱古力,因為少咗忌廉,冇咁邪惡都係咁好飲

Gelato $68
揀咗吉士同雲呢拿雪糕吉士雪糕有淡淡嘅吉士醬味,甜甜地☺️雲呢拿雪糕有好香好濃郁嘅雲呢拿味雪糕好軟滑而且奶香味幾重

椰香朱古力芝士蛋糕$52
黑白配嘅蛋糕白色嘅椰子層,灰黑色嘅朱古力層好香嘅椰子味☺️朱古力味都好濃郁芝士蛋糕給幾creamy,芝士味幾突出

榛子朱古力慕絲$58
因為我好鍾意食榛子朱古力見到呢個蛋糕就忍唔住想試吓~佢係正方形,蛋糕面有三粒榛果同埋朱古力碎~有好濃郁嘅榛子朱古力味而且好滑食落有Tiramisu嘅感覺☺️幾香

意式開心果吉士醬牛角包$24
第一次食開心果吉士醬牛角包一大舊牛角包,外皮好鬆脆仲有好香嘅牛油味表層仲有開心果粒粒入面有好豐富嘅吉士醬☺️仲有開心果醬,甜甜地,幾正

感謝 ahomemadefoodie

2021年3月22日

這天去了k11 musea逛街,中午去了這家看起來很吸引的意大利餐廳試一下

我點了他們的午市套餐,已經包括了餐湯、
飲品,主食和甜品非常豐富
我的餐湯選了菇菌湯,菇味非常香濃突出
忌廉比例剛好不會太多太膩,主要還是菇菌的香味,好喝

我點的熱咖啡還附送了一塊曲奇
非常好吃,外面香脆內鬆軟重牛油香
加上巧克力粒味道很豐富
配意大利咖啡真的不錯呢

主菜選了燒豬鞍配紅酒汁,很好吃!
大推介呢!
豬肉本身肉嫩多汁,肉味香甜
配上調味酸甜的紅酒醬汁,非常惹味可口
就連配菜的小蕃茄和瓜片也很清甜呢
然後豬肉下面還有一片口感軟糯的薯餅,很好吃

是日精選蛋糕有兩個選擇,我選了榛子蛋糕
榛子味香濃又不會過甜,不錯呢!

這環境也很棒,總括而然我很滿意這家餐廳的環境和食物水準!

1  感謝 fatfatcat520
2021年3月18日 透過行動裝置

今晚同囡囡去shopping,走到攰就揾野食坐低休息,見到這間餐廳好吸引,尤其是可以坐喺外面那個露天茶座,背後有一個大圓球,一個很好的打卡位!置身其間,感覺悠然自得!

巴馬火腿水牛芝士拖鞋包三文治配甜薯條
麵包夠鬆軟,配埋巴馬火腿芝士,絕對是一個不錯的組合,沙律菜好新鮮,甜薯條應該是即叫即炸,熱騰騰又好香脆!好快就給我們吃清光了!

牛奶咖啡
小小的拉花,還配有兩片曲奇,咖啡口感幼滑,整體不會令人失望。

意式薩赫蛋糕($52)
這個蛋糕很值得推薦,朱古力味很濃但又不會覺得太甜,蛋糕裡面還有果醬和冧酒,香軟可口,朱古力控不要錯過。

蛋白檸檬撻($52)
首先食咗這件檸檬撻先,蛋白好滑,除咗因為是檸檬味不會太甜,撻裡面還加上有藍苺和紅苺,入口的感覺更清新。

士多啤梨沙冰
賣相可愛,沙冰夠甜,所以囡囡連在杯側的士多啤梨也不放過。

意式經典牛角包
如果你是比較喜歡香脆的牛角包,這款牛角包就不太適合你了,因為這個包身是比較軟綿綿的。

感謝 Amy C
2021年3月8日 透過行動裝置

想試這間位於k11 musea的意大利餅店好耐,今日是平日比較少人,可以更優閒地享用一頓優雅嘅下午茶。

座位背景是商場入面閃爍生輝嘅大金球,打卡很美麗。

除了最出名的烘焙食品,還有很多主食,選擇豐富。

tuna, cherry tomatoes, salsa tonnata, ciabatta bread $128

三文治鬆化,夾住吞拿魚,洋蔥絲及車厘茄 ,飽肚清新選擇,仲配沙律同甜薯條。

橙汁$42

士多啤梨荔枝綠茶$48

茶壺超華麗,茶香夾住夾雜果香,層次感豐富。

水晶糖栗$52

好特別嘅甜品,朋友讚好味。

檸檬蛋白撻$52

我最鍾意食檸檬撻,因為味道清新。

3  感謝 foodiejacqueline
2021年3月6日 透過行動裝置

今日放假送完女朋友同朋友食飯,我就一個人去食晚餐! 放假輕松chill下,搵左一間意大利餐廳食晚餐! 最近人氣餐廳神級意大利烘焙大師開店,捧場客都唔少! 晚餐有set供應,可以棟pasta或者sandwiches,包餐湯和甜品,夠曬滿足! 餐廳環境仲好親啊! 我叫左set,今晚有西冷牛扒洋蔥湯甘甜,入口甜度高,配上面包棒,用後暖和。 冷牛扒炭香肉味濃,入口肉汁豐富,而且肉色粉嫩驚喜。 配上薯蓉。 甜品是士多啤梨慕絲蛋糕,入口果味重,幼滑甜度適中,配上人氣米蘭咖啡,咖啡甘香味道香氣撲鼻

感謝 Heisfoodiary

去過Giovanni Pina嗎? 請分享你的經驗!