“美味甜點🥰”
Giovanni Pina的評論

Giovanni Pina
香港排名第463 (共15,105家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
4 週前評論 透過行動裝置

這間Giovanni Pina店舖位於荃灣如心廣場嘅店舖!店舖環境都唔錯!係一間開放式嘅店舖!嘆吓!Hi Tea!相當之唔錯!坐落環境感覺都好舒適!
蛋白檸檬撻
榛子朱古力慕絲
維也納鮮忌廉咖啡
士多啤梨沙冰
Mini Tart
蛋白檸檬撻
賣相好吸引!睇落好似火山燒焦真係好特別!食入口帶有小小酸!再食多啖D蛋白軟綿綿小小甜!真係好好味道!
榛子朱古力慕絲
望落好似冇乜特別!好似一件豆腐!食到入口感覺好軟滑!又唔會好甜!食入口感覺又小小甜!
維也納鮮忌廉咖啡
呢杯忌廉咖啡賣相好靚!去嘅拉花真係好吸引!真係唔捨得飲咗去!咖啡味道好濃郁!飲入口都好滑口!
士多啤梨沙沙
好香士多啤梨味道!味道好濃郁!飲入口味道唔錯!又唔會好甜恰恰好!
Mini Tart
去嘅Mini Tart超可愛!睇得又食得!賣相細細個夠哂別緻!這間店舖嘅撻都好有水準!係意大利餅師製造!我食過去哋嘅撻真係唔錯!所以再買DMini Tart返屋企食!
去嘅Mini Tart只係128元有12隻!

2  感謝 keke09080908

4 週前評論 透過行動裝置

ɢɪᴏᴠᴀɴɴɪ ᴘɪɴᴀ係一間意大利甜品品牌!
最近係尖沙咀K11 Musea開左新店❤️
環境特別有氣派,又夠舒服!
可以一覽K11 內既建築美感
除左甜品有知名度外,仲提供main dish添~~~
「ɪᴛᴀʟɪᴀɴ ᴀʟʟ ᴛɪᴍᴇ ʙʀᴜɴᴄʜ」$148
材料同平時食既all day breakfast 差唔多,
不過呢度既煙肉蛋整得好有特色
用煙肉整成一個盒子,
裝住雞蛋,而雞蛋仍然煎得好香,
又唔老,呢個方法亦令煙肉完全無油膩感
香草多士亦令我愛不釋手
香脆得黎仲滿滿香草味
呢個份量好足,食到捧住個肚
價錢仲一啲都唔貴

「米蘭芝士餅」
呢個既質感比ɴᴇᴡ ʏᴏʀᴋ ᴄʜᴇᴇsᴇᴄᴀᴋᴇ軟啲,但不失其實淨感
芝士味特濃而不膩
我仲食到一點點既檸檬味,
有助去除膩感!

「意式薩赫蛋糕」
呢個蛋糕係餐廳既signature❤️
外層完全被朱古力包圍住!
朱古力控一定難以抗拒,
蛋糕中間夾左杏脯醬,
食完我終於知道點解會係signature 喇
杏脯同朱古力好夾,唔會死甜
朱古力味亦好夠濃

感謝 tata_trista
4 週前評論 透過行動裝置

代代相傳的Giovanni Pina自1920年,不斷求新進步,已成為百年經典。採用頂級食材,烘焙出美味的糕餅。
早前得知在香港插旗,當然要親身體驗一下。
意大利雜菜湯
材料十足,粒粒蔬菜甜美有嚼口。湯底濃稠,好正!
馬天利忌廉青口意大利飯
超級好味,忌廉汁濃而不膩,BB青口嫰滑無比,還有蔬菜粒增加口感,超讚!
☕️咖啡
有咖啡奶和鮮奶可選。建議先喝一口咖啡,感受一下味道。
濃郁帶少許苦澀,飲後回甘。
加入咖啡奶味道溫和了,依然好飲。
細細件的酥皮撻配咖啡。撻的中間是藍莓醬,美味!
檸檬撻
檸檬的清香減輕了甜品的罪惡感。
中間夾雜了雑莓,酸酸的,開胃。
整件餅輕盈,吃多件也可..

1  感謝 pcsy
2021年1月18日

來自意大利的殿堂級甜品大師,招牌 Sacher all’ Italiana 意式蕯赫蛋糕真的出色,濃郁朱古力對比中央味道酸甜的杏脯果醬,口感豐富得來唔膩,食多兩件都得!

Lemon Tart 蛋白檸檬撻-如果再酸少少會更開胃!

Saint Honore 聖安娜-我唔太鍾意,唔係唔好,不過我唔鍾意有些少糯的口感 !

咖啡及三文治都唔錯,分量十足!

不收服務費,但服務出乎意料的周到,不是加水及噓寒問暖,吃不完的糕點主動查詢需否先放雪櫃

2  感謝 gourmet_ivy
2021年1月16日

已經有一段時間冇外出購物,行街前點都要吃飽先。經過這餐廳,見到有很多款特色糕餅,而且它的裝潢和燈飾很華麗,環境舒適,便在這裹用膳。
餐廳有兩個區域,室內有貴賓廂房,室外有露天茶座置身於商場內。
坐下後,看過餐牌便到收銀處下單,待侍應送上食物。
《即烤藍芝士雅枝竹火腿香草包三文治》
香草包外脆內軟,除了有巴馬火腿、蕃茄和蔬菜外,還有藍芝士和雅枝竹。藍芝士濃烈的味道沒有蓋過雅枝竹的清香味,相反我覺得藍芝士更加突出雅枝竹的鮮甜味,配甜薯條真係冇得頂,甜薯甜甜地又脆口,進一步平衡了藍芝士霸道的氣味。香草包三文治仲附送米蘭咖啡,咖啡香滑。
《帶子蘆筍意大利飯》
蘆筍很幼嫩,口感冇粗糙亦唔會有渣,帶子表面有微微燒過,厚肉又多汁,意大利飯吸了醬汁,飯粒熟得來仍有嚼勁。
茶座有個大瑩幕,播放着不同款式的蛋糕,令我忍唔住外賣了蛋糕。
《榛子朱古力》
蛋糕質地似提拉米蘇,口感很軟滑,入口即溶,有淡淡的朱古力香,底層的朱古力有點脆口的感覺。

1  感謝 LoveFoodxTM128

去過Giovanni Pina嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣