“🍸尖沙咀Chill西餐🍸”

Gusto - Taste Italian
8/9(週二)
20:00
香港排名第5 (共15,743家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2022年6月12日

放工之後想同朋友happy hour,在尖東站P2出口一出就見到這間半開放式的餐廳。如果好天的話,可以坐在戶外的位置慢慢享受放工的輕鬆時光~坐在室內的話都有時型格格調的裝修,適合和朋友歡聚。

鵝肝配油封鴨薄餅 ($238):薄餅的餅底脆薄香口,加上滋味的手撕油封鴨、火箭菜和橄欖鋪滿在批面上。最值得一提的是,口感綿密和入口即化的鵝肝基本上每一細塊的薄餅上都有,令整個薄餅的味道更上一層次!

香烤乳豬卷 ($238):乳豬皮咬開即發出咔嚓聲,好香脆,更肉嫩骨香。而且乳豬好厚肉,份量十足。另外配上薯蓉和多款蔬菜伴食,減低油膩感。

Tiramisu ($98):面層灑滿了可可粉,忌廉入口香滑輕身,甜度適中且不過膩,而且帶有濃厚的咖啡酒香,層次豐富。

Old fashioned (HH$98):經典的威士忌cocktail之一,Bourbon加上數滴Angostura和糖漿,有著粗獷的口感。

Golden Pool (HH$88):這杯無酒精飲品是由熱情果、菠蘿汁、檸檬和梳打水而成。入口清新,又有一點熱帶水果的香味。

感謝 ttszying

2022年6月12日 透過行動裝置

店舖位置非常方便,尖沙咀東站一出就到
環境格調非常不錯,環境舒適,適合我和朋友聊天

黑松露卡邦尼意粉
材料有黑椒、芝士加上黑松露,每一條面都佔有濃厚嘅芝士,同埋黑松露,麵條煙靭有咬口

❤️Four cheese pizza❤️
一個字,非常好食一上枱已經有聞到濃濃的芝士香味每啖都食到唔同嘅芝士香味而且餅底非常薄,而且非常脆,配料亦非常多

紐西蘭羊肉丸串燒
羊肉丸配上新鮮蔬菜,幾清新且有風味

Peachy  Bubble
帶有少少水果的甜味,可以中和一點點走酒精的濃度,非常易入口

感謝 Guide04434358872
2022年6月8日

Gelato,雪糕選了開心果味和芒果味。意大利的開心果味甜品很出名,以往去意大利,必點開心果雪糕,味道甚佳。這次雖然在香港,但也不例外。開心果味濃郁,芒果雪糕反而有驚喜,芒果味濃之餘,也有點芒果的香甜,個人比較喜歡芒果味。

造訪日期: 2022年5月
感謝 Alice43653
2022年6月7日

Gusto 意大利餐廳,意大利之旅
今日去到一個地理位置10分理想嘅地方,就係尖沙咀東部西鐵站一出嘅一間酒吧,入邊主打意大利菜。先講總結,就係食物質素好,服務質素唔錯,但係份量呢,就10分強差人意。如果你係兩位女士,想輕輕食啲嘢飲杯酒,呢個就係你不二之選。但係如果你係正值壯年嘅男子,你嘅食量係少嘅話呢,我諗你要食一餐價值不菲嘅晚餐。

我最鍾意嘅係佢整體來講,環境唔錯,食物無論係鵝肝,下面塊多士,配上無花果,呢個配搭其實四圍都差唔多,但係佢整體做得唔錯,軟硬適中,夾得幾好。

佢嘅龍蝦意大利飯好有驚喜,真係要食上癮,如果份量再多啲嘅話就真係好好啦,因為三百幾蚊,真係可以做多啲,但係食物質素同埋味道,我覺得係物有所值。

甜品嚟講,都係正正常常啦,但係嚟得酒吧,都唔好奢求太多啦。

感謝 OC_CSL
2022年6月6日

夜晚經過尖沙咀想食西餐就入黎試下,店鋪氣氛好好,食物都好多選擇,性價比高!

1. New York Buffalo Chicken Tulip
炸雞外皮酥脆,口感非常厚實。呢款係微辣口味,一啖咬落去肉質香嫩多汁,值得一試!

2. Parma ham
薄底pizza料夠足,絕對夠兩至三個人食。Pizza餅皮焦脆和嚼勁十足,配合番茄、芝士、火腿一齊食口感豐富、香味四溢。

3. Cannoli
第一次嘗試呢個甜品,但冇令我失望!香濃酥脆嘅奶油卷,外皮回味香甜,奶油新鮮口感、濃醇絲滑。

4. Caramel mousse cheesecake
Caramel味道勁濃郁!反而芝士味不太突出,鍾意甜味嘅朋友可以試試

5. Ice Volcano
呢杯cocktail會先點火。有菠蘿汁同百香果嘅味道,酸酸甜甜但又濃烈。清爽與熱烈交融嘅口感,真係好特別!

感謝 Cheeseb_257

查看過Gusto - Taste Italian的旅客也查看過

去過Gusto - Taste Italian嗎? 請分享你的經驗!