“令人回味無窮既料理”

蒲點美式酒吧
香港排名第9,147 (共13,988家餐廳)
價位: US$6 - US$42
菜系: 美式料理
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 午餐
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2020年7月5日 透過行動裝置

【利景酒店】新推出咗一個 "When East Meets West" 半自助晚餐

今晚就帶爸爸去食呢個廚師精心設計又非一般既半自助晚餐

“半自助晚餐既特色係將不同地方既煮食文化放埋一齊,做出一道又一道好有創意又令人回味無窮既料理,呢到既廚師會精心設計每一道不同既菜式”

【香煎法式鵝肝填鴨 · 香脆窩夫配金百利汁】
香煎既法式鵝肝配上Cranberry sauce,厚厚鵝肝兩邊輕輕煎一煎,鎖住個肉汁,煎香兩邊既外層,內裡夠Juicy,口感仲好特別 (第一次食既我就已經愛上) ; 一片片切薄既填鴨,香口脆皮肉嫩,配上甜醬醬汁香脆窩夫

【香煎帶子 · 海膽忌廉汁燴韓式年糕】
香煎大大粒帶子同埋香濃既海膽 “海洋世界既配搭”。海膽汁混合忌廉汁,淡淡既芝士味道唔會蓋過海膽既鮮味,呢個配搭好正,好新穎,芝士配上韓式年糕,呢個真係好好食

半自助餐當然唔少得有不同種類既海鮮 - 新鮮既海鮮海鮮既鮮味帶進胃內。不同款式既沙律帶你進入田園既空間。仲有好多款甜品、雪糕任你選擇。可以自製窩夫,個窩夫好好食,仲有好多配料配搭在窩夫上

@The Charterhouse Causeway Bay - Champs
香港灣仔道209-219號銅鑼灣利景酒店地庫一樓

造訪日期: 2020年7月
1  感謝 SukiYeung

2020年2月12日

環境不錯,但空間不足。食物也可以,相對價錢是頗經濟的。半自助午餐主菜味道不錯但可以選的其他食物則不多,只有沙律及甜品,沒有熱食,總體可以一試。

造訪日期: 2019年12月
感謝 KitmanW4
2019年12月9日

這裡半自助午餐有提供沙律吧和甜品。雖然款式不是太多,但仍然十分美味,不過甜品略為遜色,雪糕是一杯杯提供。正餐有五款選擇,每款都十分大份,不怕不飽肚。

造訪日期: 2019年12月
1  感謝 lo1111chung
2018年8月17日

這裡午市供應半自助餐。頭盤和甜品以自助餐形式自取,另外自選main course,凍檸檬茶也是免費refill。放食物的位置其實不大,所以同一時間可供選擇的食物款式並不多。但餐廳方面會keep住出新款式,所以只要出多去幾次,其實都會有6-7種可以試到。頭盤方面試了菠蘿雞沙律,Pasta salad,凍火腿和煙鴨胸。另外也有數款蔬菜和dressing可以自己配搭。全部既味道都唔錯,供應既蔬菜都好新鮮。湯方面出過兩款,分別係南瓜忌廉湯同磨菇忌廉湯。試左南瓜忌廉湯,味道ok。麵包都有兩三款,不過冇試到。主菜選了西冷牛扒配薯菜,西冷牛扒要五成。薯菜係薯茸。甜品又OK喎,綠豆沙丶果凍、Bread pudding。試左幾款蛋糕,包括blueberry cheesecake、朱古力蛋糕、仲有Creme brulee。

造訪日期: 2017年11月
感謝 嘉龍 吳
2017年10月8日 透過行動裝置

半自助午餐有沙律吧,飲品任斟,仲有甜品吧,主菜款式都多,但我叫既意大利飯份量較少,環境寬敞舒適,適合大班人聚會。

造訪日期: 2017年10月
感謝 rstlam

查看過蒲點美式酒吧的旅客也查看過

去過蒲點美式酒吧嗎? 請分享你的經驗!