“美味新發現!必點Grilled Mix Fajits!”

A Tavola Bar & Grill
使用外送服務
香港排名第3,588 (共15,451家餐廳)
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
2021年6月1日 透過行動裝置

今晚黎到呢間海邊餐廳食晚飯~好鍾意呢度既氣氛同環境~勁似去左外國既餐廳~帶點浪漫既情調~好正~~睇下MENU~老公揀左PASTA,我就想試下新野~叫左個好似牛肉餡餅既Grilled Mix Fajits~
Vongole Bianco 白酒蒜香蜆肉意粉
一上檯已經聞到好香蒜香味~目測蜆肉份量亦都唔少~食落帶點微辣,應該係加左少少辣椒粉既原故~蒜香味好突出~配撘蜆肉真係好MATCH~帶出到蜆既鮮味又唔會過咸~蜆肉唔算大隻但出色在隻隻都有肉~唔係就咁得D殼~食埋啖意粉更加滿足!又彈牙又入味~簡直係飽肚又美味之選!
Grilled Mix Fajits
呢個係一款包括牛肉、雞肉、青椒、洋蔥等雜菜既菜式~一成碟分得好靚,而且另外跟4塊細細既墨西哥餅~本人超鍾意食墨西哥餅!呢個配撘可以自己加餡料入墨西哥餅度,想食多食少自己可以控制~真係超正! Grilled Mix Fajits呢款係有齊veggie, beef 同chicken~另外其實3款獨立點都得~但貪心既我叫個mix就可以一次過試哂咁多種口味~非常抵食又好味!仲有3款醬汁點~包括蕃茄莎莎醬、牛油果醬同SOUR CREAM~蕃茄莎莎醬酸酸甜甜~牛油果醬清新可口仲食到牛油果粒~SOUR CREAM唔使講,用黎配墨西哥餅就梗係一流~所以總結係呢個Grilled Mix Fajits係冇!得!輸!
講起已經又流哂口水,呢度即將成為我既新飯堂啦~~

造訪日期: 2021年6月
感謝 catcatbobo

2021年4月26日 透過行動裝置

前幾日行將軍澳donki,經過見到隔離間西餐廳好chill,就同黎食晚餐了。餐廳有open area,入面嘅環境係華麗嘅西式佈置。平日晚上食客都差唔多坐滿,睇嚟生意唔錯 員工友善,熱心

白酒新西蘭青口 $165
青口已經切走咗一半殼,進食方便。表面有大量蒜溶辣椒仔,食落蒜味濃郁香辣可口。Size都算大,鮮味肥美。最底嘅白酒青口醬汁用嚟點法包食,幾好味

BBQ醬燒豬仔骨(半份) $200
半份豬仔骨份量十足。BBQ醬淋滿豬仔骨表面,香氣十足 流晒口水 豬仔骨肉肉質細嫩,骨肉容易分開,啖啖肉 配菜有香辣薯角同沙律,薯角脆口,沙律清新,好豐富。

A Tavola Bar & Grill 係一間好chill嘅西餐廳,近海同附近又係豪宅區,環境好舒適好休閒嘅感覺。餐廳背景音樂令人好放鬆 可以舒緩一下整天嘅工作壓力

水牛雞翼 $98
雞翼有6件,隻隻都大件多肉。打直放嘅擺盤非常吸引!醬汁咗分開上,本身嘅雞翼有點乾,淋上醬汁嘅雞翼,味道香辣可口。

經典海鮮薄餅 $140
薄餅request咗薄批,因為鐘意口感脆香嘅批 海鮮都好足料,有蜆肉魷魚等等嘅配料,仲有大量芝士,好正好香口

造訪日期: 2021年4月
感謝 Nancyyung
2021年2月26日 透過行動裝置

這家是我們在將軍澳平時最常來的餐廳。

因為想吃羊排,所以乾脆點了一個春節套餐。

煙燻鮭魚沙拉:鮭魚很少、沙拉很新鮮
羊排:香嫩美味、配菜搭配的剛好
甜點:布朗尼

這家我最愛的海鮮Pizza今天也有點,可惜他們下錯單上成厚底,我不喜歡。

造訪日期: 2021年2月
12  感謝 620wenyingc
2020年12月24日 透過行動裝置

今日係將軍澳做嘢,放工後好肚餓開始係附近覓食,聽朋友推薦過呢間餐廳,於是入黎買個外賣返屋企食

美國經典牛肉漢堡配薯條及沙律 ($140)
- 安格斯牛肉非常厚,好大塊,仲配有生菜、芝士、煙肉、烤洋蔥、泡菜及墨西哥辣椒,一口咬落去超滿足

香蒜海鮮橄欖意粉 ($135)
- 用白酒烹調,蚌肉大蝦魷魚小紅茄製作的傳統意大利意粉,味道濃郁,食落好清新,意粉彈牙,醬汁融入到意粉裏,配搭得宜

餐廳環境闊落,好適合同朋友或家人一起過黎,菜單亦好多選擇,一家大細都啱食架

造訪日期: 2020年12月
1  感謝 bon_bon_foodie_zone
2020年12月1日 透過行動裝置

餐廳:A Tavola Bar & Grill (將軍澳)
地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖

每日經文:當將你的事交託耶和華,並倚靠他,祂就必成全。祂要使你的公義如光發出,使你的公平明如正午。
‭‭——詩篇‬ ‭37:5-6‬

交託,重來不是一件輕省的功課。團隊合作、與人一起工作,要學習放下自己的執著,相信其他人並將工作分擔給他們。將生命完全交託給神,更是難上加難,因為我們都慣了以自己為中心,認為自己的生命是由「我」全權打理,卻忘記了神在背後一直掌管著。讓我們一同學習倚靠神,讓祂去成全我們生命中的一切,讓祂去彰顯公平和公義。

Donki將軍澳店11月11號喺鄰近將軍澳海濱公園嘅澳南海岸MONTEREY Place開幕,去完朝聖買野,就去咗隔離嘅一間意大利酒吧餐廳A Tavola Bar & Grill食飯

餐廳職員都係外國人,而嚟幫襯嘅人大多都係外國食客,加上鄰近海旁,附近又有唔少人帶埋寵物出嚟散步,真係好似去咗個小外國城鎮咁,係呢到食飯傾偈真係一流

意式番茄麵包 $70
烤法式麵包配番茄、大蒜、羅勒同特級初榨橄欖油,食落有啲似我地平時嘅多士,加咗大量嘅番茄粒,連埋巴馬臣芝士同羅勒一齊食,香脆得嚟口感豐富,好鍾意羅勒嘅配搭,好開胃

烤雞粒 $98
鮮嫩雞粒配上洋蔥、大蒜粉同埋意大利調味料,另外配上酸辣醬,惹味可口,唔會好油膩,一客都有十幾粒,有啲似某快餐店嘅「勿落機」,不過價錢有少少貴

香辣番茄橄欖長通粉 $120
意大利番茄醬配時令黑橄欖,以香濃酸甜為主,帶有少少微辣嘅味道,簡單得嚟又啱素食者

A Tavola House Pizza $130/10”
Pizza可以揀厚或者薄批,亦可以揀10吋或者12吋,叫咗個餐廳特色嘅House pizza,用火腿、意大利辣香腸、菠蘿、煙肉、青椒、洋蔥同初榨橄欖油做餡料,pizza邊香脆,放入口百味交集,一個人食哂成個都仲得

飲品就叫咗杯chocolate smoothies($62)同Apple juice($38),不過下次嚟酒吧都係叫酒飲match啲亦都抵啲;另外即場like餐廳嘅FB page仲送一份甜品,原來係Chocolate Brownie配雲呢拿雪糕,Brownie即焗熱辣辣,配埋凍冰冰嘅雪糕,真係一個perfect match

造訪日期: 2020年12月
感謝 hinsonfoodhk

去過A Tavola Bar & Grill嗎? 請分享你的經驗!