“今次試左晚餐!好味!”
樂感的評論

樂感
香港排名第2,356 (共15,381家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2021年5月13日

一直都好想試下佢嘅dinner, 今次終於試到啦!
入到餐廳坐低之後,侍應會遞上印有QR code的紙張,然後我地用手機落單。
喺我地落單之後,侍應自送上餐包。小妹好中意食呢款酸種麵包,表皮硬身,入面好鬆軟。另外,我地留意到塗麵包嘅牛油加入左香草,所以食起來更香,同麵包亦好夾。
以下係我地叫嘅野食︰

台灣風味牛肉千層麵 ($148)
估唔到台灣菜同西式千層麵係咁夾!千層麵表層口感微硬,加上豐富嘅芝士,好啱身為芝士控的我們。而且食落每層都有好多牛肉粒。

夜市酥炸海鮮 ($138)
我地叫呢道菜純粹想假裝在台灣夜市!不過出乎意料的是,雖然價錢唔貴,但份量好多!而且海鮮款式都幾多,食到嘅例如蝦(大隻)、魷魚、魚柳(3-4塊, 大塊)等,另有唔少嘅炸洋蔥同豆角。此外,炸粉都經過細心處理,加入了香草,增添風味,食落更香。

焙茶芝士蛋糕 ($52)
本身想試伯爵茶芝士蛋糕,不過好快已經售罄,所以轉試焙茶味。之前試過抹茶芝士蛋糕覺得麻麻地,質地比較鬆散。不過今次呢個焙茶芝士蛋糕就好好食,口感好幼滑,而且茶味香濃。

莓莓乳酪燕麥奶搖 ($48)
奶昔配料豐富,感覺好健康,雖然size唔大,但都飲到好飽肚。

黑糖鮮奶 ($48)
另一杯係黑糖鮮奶,個杯底有好多黑糖,所以攪勻飲都好甜。

當晚見到戶外有shisha, 朋友問左侍應拎左menu嚟睇下,不過因為大家第日仲要返工,所以無試到。戶外花園有好大個嘅sofa位,感覺閒適舒服。另外,呢間Cafe係寵物友善餐廳,奴才們可以喺上午及下午帶同你嘅主人一齊嚟玩。

造訪日期: 2021年5月
感謝 risrislau

2021年5月10日 透過行動裝置

冇諗過平日都有咁多人等位,等咗差唔多30分鐘先可以入座,依家咖啡店有自家嘅炒豆機,喺香港係比較少見嘅
Open sandwich
酸種麵包吐司超級軟熟,再配上沙律菜,煙三文魚,三文魚籽,溫泉蛋同埋牛油果醬,呢個配搭可以話係完美㗎,之前食過好多煙三文魚吐司,呢個比較特別嘅就係配合左三文魚籽,無諗過依個組合係咁fresh
叫左一杯dirty 加五蚊升級香果風味咖啡豆
,飲落杯咖啡係有回甘嘅感覺 超正

下次嚟我想再試下佢嘅意粉同埋佢嘅鬆餅

造訪日期: 2021年5月
感謝 kiwishum
2021年4月27日

呢間人氣cafe上次同朋友2:00pm嚟到,勁多人等位!冇食到
今日諗住醒目早D去拎飛等位,點知1:30pm去到完全冇人等位直接就可以入座喇
我哋叫咗個明太子雞肉意粉,上檯真係好精緻聞到好香嘅明太子同蕃茄味食落個雞好好味!烤得入味,夾住少少明太子味,又幾夾意粉好濃蕃茄味幾好。
另外叫咗個三文魚牛油果香草三文治,一嚟到都哇咗一聲好靚,有沙律伴碟,好色彩繽紛
沙律菜個汁好好味,酸酸哋又幾開胃三文魚都幾新鮮,同埋份量都幾多,仲有粒溫泉蛋,配搭一流,好好味
最尾再叫咗個巴斯克芝士蛋糕cream cheese 幾好味,味道適中,唔會好漏

造訪日期: 2021年4月
感謝 topviseat
2021年4月8日

之前係觀塘返工,知道桔梗會係觀塘開姐妹店Lagom Kaffe,已經諗住試,最近終於可以抽到時間去Lagom Kaffe食野。

我選了All Day Breakfast。

All Day Breakfast上檯。

賣相精緻,仲好豐富。

有沙律,麵包,香腸,煎雙蛋,煙肉,炒雜菌。

麵包外脆內軟,再加埋果醬一齊食,特別好味。

香腸帶點微辣,多一份惹味。

蔬菜夠新鮮爽脆,可以起中和作用。

飲品當然首選咖啡,黑白咖啡也想試,最後選了黑白配,可以一次過飲曬黑白咖啡。

店員話先飲黑咖啡,再飲白咖啡。

平日甚少飲黑咖啡,初頭真的有些不習慣,後來可以,之後再飲白咖啡,感覺完全不同。

造訪日期: 2021年3月

心諗點解意粉會配燉牛肉㗎
通常都係燉牛肉飯㗎嘛
然後我就上網睇下賣相 佢個賣相又幾靚喎
於是我出於好奇既驅使下就叫左佢
點知完全冇中伏 仲俾到驚喜我添!
佢個汁係好濃既牛肉汁 甜甜辣辣咁

味道: 3/5
賣相: 2/5

造訪日期: 2021年4月
感謝 foodiesdeviljan

去過樂感嗎? 請分享你的經驗!