“無敵海景夠殺食”
McDonald's的評論

McDonald's
香港排名第8,940 (共15,448家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2021年6月1日 透過行動裝置

朋友介紹有間食韓國餐的餐廳很出色,而且仲有無敵海景。於是便相約去試下。
餐廳裝修夠簡潔,俾人很舒服的感覺, 仲有一個好可愛嘅女仔圖案做Logo!
店員安排了最入面的4人枱,竟然是我夢寐以求的無敵靚海景位,心情大好,食慾大增!
睇到個餐牌樣樣都想食,首先揀咗個蒜香蜜糖炸雞。一上臺香到不得了,雞皮香脆不油膩,而雞肉軟滑有肉汁,點上蒜香蜜糖汁同食,香甜野味。一件接一件食唔停口!
另一碟就係韓式牛肉炒粉絲,我很愛食炒粉絲甜甜地加上大量嘅雜菜和牛肉,仲有粉絲煙韌彈牙有少許趙口,真心值得推介!
再嚟多一碟賣相超曬班嘅流心薯蛋多士,一上枱真係嘩嘩聲,靚到唔捨得食,雖然係全素沒有肉,但內裏有薯餅番茄再加入秘製醬汁配搭得宜,味道清新凸出,另有大量薯格做配菜,香趣有薯味,點上茄汁同吃一流!
最後點了一杯泡沫咖啡,泡沫上的公仔超可愛,相機食完我實在都唔捨得飲,咖啡味道香滑!
另一杯就點了香濃的椰奶加入芋蓉打勻,瞬間便成極度吸睛而又美味的~凍鮮奶紫芋,真係超好飲。
可以喺咁靚同舒服嘅環境下,同好友暢談下食下嘢,實在至高享受!

造訪日期: 2021年6月
感謝 750,803

去過McDonald's嗎? 請分享你的經驗!