“Nice crepe”
Crepe Delicious的評論

Crepe Delicious
使用外送服務
香港排名第5,141 (共15,259家餐廳)
2021年2月21日 透過行動裝置

喺灣仔利東街做新開咗一間cafe裏面咩嘢食都有嘅有主要係食crepe 意粉pizza西餐雪糕咖啡樣樣都有 我今日就揀咗一個crab cake嚟食 蟹肉真係好多牛油果又係好多份量好多價錢唔算貴 crepe嗰方面我就揀咗個甜嘅 佢配咗一球雪糕都係自家製嘅好新鮮好好味裏面有好多apple crumble 價錢方面都唔算太貴店員都好親切有禮識講英文 座位都算多重寬敞篇食嚇都唔少呀 因為食嘅嘢主要都好有質數 最後買咗佢啲曲奇嚟食有好多種口味曲奇外 脆內軟 買嚟送畀朋友都啱曬

造訪日期: 2021年2月
感謝 realmeal420

2021年2月17日 透過行動裝置

每次到新世紀廣場行街都好想食Crêpe Delicious, 今次終於有機會✌。Crêpe Delicious是加拿大餐飲品牌,成立於 2004 年, 品牌的餐廳已經擴展到世界各地。店內座位不算太多,整潔光猛。 今次就試下雙紅吉士法式可麗餅$88、美式手撕豬肉薄餅$108、朱古力榛子$58。✨✨✨

雙紅吉士法式可麗餅~ 大年初六我就叫番個雙紅吉士, 賣相靚意頭好。紅樹莓和士多啤梨的味道酸酸甜甜, 配上香滑細膩的吉士, 水果和吉士的味道很配合。加上這裏的招牌可麗餅卡路里含量僅 170,而脂肪含量則只有 3 克! 女士們可以放心享用。

美式手撕豬肉薄餅~手撕豬肉香軟幼嫩,爽脆的雜菜和水牛芝士做餡料,吃起來很惹味。餐廳採用千層酥皮做薄餅底,即點即製,啖啖香脆鬆化。

朱古力榛子~用自家製意式雪糕打製的奶昔, 帶有濃郁的朱古力榛子味道, 甜度適中, 口感軟滑,味道唔錯。

餐廳提供的食物種類多, 法式可麗餅的種類更有鹹或甜, 下次要試下鹹味的。

Crêpe Delicious (MOKO新世紀廣場)
地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓345號舖

造訪日期: 2021年2月
感謝 Victoriay_eatwithvic

去過Crepe Delicious嗎? 請分享你的經驗!