“茶湯會珍奶吐司,搵機會一定要試”
茶湯會的評論

茶湯會
香港排名第487 (共616家咖啡和茶)
周圍地區: 中環
周圍地區: 中環
2 週前評論 透過行動裝置

店鋪:茶湯會 (中環)
地址:中環德輔道中19號環球大廈地下C1號舖

喺蘭桂坊嗰頭行去中環碼頭,準備坐船返尖沙咀之際⛴,經過環球大廈地下見到茶湯會新出咗個爆漿珍奶吐司,肚仔餓嘅我忍唔住買黎試下呢個新款mix & match嘅野食

好少茶飲店會有野食買,仲做埋套餐形式,俾你以更抵嘅價錢品嚐到最多嘅嘢食;而中環呢間旗艦店仲有堂食座位,比你可以行到攰果陣坐低飲杯茶、食個多士

燕麥觀音拿鐵 + 爆漿珍奶吐司 $50
叫咗個觀音拿鐵加燕麥(加$5),以燕麥、珍珠、觀音茶同鮮奶整成呢杯茶飲,以觀音茶取代傳統茶葉整成嘅拿鐵別有一番風味☕️,淡滑嘅鮮奶加埋陣陣嘅觀音茶香,吮大力啲仲食到份量超多嘅燕麥同珍珠

爆漿珍奶吐司用咗奶茶醬、珍珠同芝士做餡料,切開香脆嘅吐司,濃郁嘅餡料就湧流而出,入口有香濃嘅奶茶醬同芝士香,而脆脆吐司同軟腍珍珠嘅配合,亦比到我一個驚喜,估唔到將珍珠放入吐司入面又幾好食,好想食多件呀

新鮮水果茶 $32
水果茶用新鮮嘅蘋果同橙,加上鮮榨嘅菠蘿汁同綠茶,整成呢杯酸甜清新嘅解渴飲料,行街行到頸渴嗰陣飲啱晒喇

造訪日期: 2020年11月
感謝 hinsonfoodhk

去過茶湯會嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣