“誠意熱狗小店”
Mr Dog的評論

Mr Dog
香港排名第6,784 (共15,532家餐廳)
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
2021年3月29日 透過行動裝置

呢間熱狗一直都想試好耐,難得收工要去葵芳拎啲嘢,索性行埋入葵芳廣場重拾一下年輕嘅回憶,行上2樓見到呢一間舖頭,就毫不猶豫地幫襯。

呢間舖頭除咗有唔同種類嘅熱狗之外亦都有意粉、小食。由於男朋友係芝士愛好者,所以叫咗個熱熔芝士熱狗(除咗有腸仔之外亦都包含咗雜錦芝士碎、芝士醬同埋茄汁),另外只係需要加配$12或者$18就有一個小食。

包皮十分鬆軟,有烘過而且帶有牛油香同芝麻香。芝士味好濃,雜錦芝士碎落得幾重手,腸仔脆皮多汁!

小食叫咗芝士肉醬薯角,份量超級多!薯角全部大大嚿仲連埋薯皮添(一個熱狗一份小食足夠兩個人食啦已經),而且炸得並不油膩!旁邊配有芝士醬和茄汁,面頭亦都灑上左芝士粉!真係誠意之作!

造訪日期: 2021年3月
感謝 Daycationhk
2020年12月1日 透過行動裝置

商場裏這個corner位,集合了不同類型的小食,逛街逛到累了,也可以到這邊尋找不同美食有日本菜、川菜的、也有台灣菜~今次和朋友在這裏選了熱狗

這裏的所有食物都是新鮮即製的!

黑松露炒滑蛋熱狗
黑松露味超級濃烈!中了除了有黑松露和但之外,吃下去還有淡淡的蒜蓉味吃了精神為之一振份量非常多~快要滿瀉了而且熱狗腸的長度和熱狗一樣長,每一口熱狗都會吃到熱狗腸

熱熔芝士熱狗
厚厚的一層芝士醬鋪在熱狗上沒想到會有這麼多的芝士~咬開發現是拉絲芝士來的我的最愛!芝士味不算太甜喜歡啊~

洋蔥圈
雖然是炸物,但基本上吃不到多餘的炸粉十分香脆!咬開真的有粒粒洋蔥超正啊❤️

吉列炸蝦
炸粉只有薄薄一層,不會滿口炸粉咬開還清晰看見原隻蝦不是小隻的啊

黑松露炒滑蛋熱狗$38
(雞蛋、黑松露、茄汁)
熱熔芝士熱狗$38
(雜錦芝士碎、芝士醬、茄汁)
洋蔥圈$18
吉列炸蝦$25

Mr Dog (葵芳)
葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓2023號舖

造訪日期: 2020年12月
3  感謝 small_baba
2020年11月28日 透過行動裝置

做野黎開葵芳廣場,見到呢間熱狗店,平時食lunch,黎黎去去都係粉面飯,食到厭晒,特色熱狗不失為一個唔錯嘅選擇。
熱熔芝士熱狗(雜錦芝士碎、芝士醬、茄汁) $38
店主喺制作熱狗既時候,會喺麵面內層查上牛油同埋蒜蓉,咬落去有一浸蒜蓉包嘅香味,芝士份量超多,而且好煙韌,香濃芝士同熱狗嘅味道好夾。
份量其實都算幾多,我食完隻熱狗已經有8分飽肚。
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
吉列炸蝦$25 (跟餐只需$12)
新鮮出爐既炸蝦,熱辣辣,好好食炸粉唔會太厚,炸到金黃香脆,配上千島醬,真係一流。仲有5隻蝦,都幾抵食。
起初擔心唔夠飽,其實食完個熱狗加個小食已經好夠,配埋可樂,完全係一個豐富嘅午餐,價錢又唔貴。
Mr Dog (葵芳)
葵芳葵富路11號葵涌廣場2樓2023號舖

造訪日期: 2020年11月
2  感謝 big_bababa

去過Mr Dog嗎? 請分享你的經驗!