“玩味風格裝修既studio cafe”
Mamaday Studio的評論

Mamaday Studio
香港排名第163 (共15,448家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
2021年6月11日 透過行動裝置

Mamaday Studio❤️
想黎呢度好耐,裝修超有玩味的風格Cafe, 未入去已經見到門外玩味的對聯,而入面的裝修每一個位同細節都係好有心機,色彩繽紛有三層仲有outdoor位添~

▪️豆腐豆腐咖啡 $48
"只有凍飲喔 上面仲有一球豆腐味雪糕添 夏天飲幾正"

▪️海鹽焦糖咖啡 $46
"有熱飲或凍飲 今次我㨂左熱飲 海鹽味同焦糖咖啡出奇地夾 咖啡味都唔會太淡"

✔️Type: #卡娜仔餐廳分享 #卡娜仔cafe分享
油麻地白加士街105號地舖

造訪日期: 2021年4月
感謝 kanalaw

2021年6月9日 透過行動裝置

Mamaday 特色一向都係充滿玩味懷舊風,呢間cafe個氛圍完全做到!每一個角落都係打卡位,仲有貓貓坐陣,玩一個下午完全唔係問題

松露蕃茄貝果 $56
貝果會焗熱至表面微脆,松露cream cheese好正好香松露同濃濃芝士味,貝果好煙韌,好夾~

宇治抹茶牛奶 $48
好香濃抹茶味,抹茶同牛奶同糖嘅比例啱啱好,唔飲得咖啡因嘅我都忍唔住破戒

So dirty ☕️ $38
Espresso 加上冰凍嘅牛奶,可惜拎到上層已經冇左個分層咖啡都幾香~

精選蛋糕 - 咖啡mousse cake $48
面層係咖啡cream 略帶微酸中和膩感,中間係咖啡mousse,餅底就似係oreo ,整體幾香咖啡味,唔太甜唔會漏

造訪日期: 2021年5月
感謝 hkbase_foodieee
2021年4月11日 透過行動裝置

【Mamaday Studio 】

️️超強打卡Cafe,每一個角落都是打卡位,拍照好地方,影相100分,食物101分

豆腐豆腐咖啡☕️($48)
咖啡香濃☕️,nutty ,配合底層香甜豆腐花,上面的豆腐雪糕,意想不到的夾

期間限定- 鹹蛋蛋糕($55)
超級高質!鹹蛋的外表,芝士蛋糕和鹹蛋的完美結合!蛋殼是Oreo碎碎,蛋白是香濃芝士蛋糕,蛋黃是鹹蛋黃蛋糕!旁邊以高質的綠茶焙茶曲奇餅碎作點綴!

藍莓貝果圈($38)
藍莓清香微甜,有嚼勁,配合香濃自家蕃茄cream cheese,配搭特別,出奇地夾!

造訪日期: 2021年4月
感謝 tomandcharlie_diary
2021年1月24日 透過行動裝置

放假去左果欄買生果,一場出到來就順便揾下有咩特式餐廳,見到油麻地白加士街有間mamaday stuido一於去試下~坐低抖下食個afternoon tea~

飲品當然要叫最愛的凍古力啦,個樽好得意好像香水樽咁~另外就叫左杯hot cappuccino! ☕

試左個因為被紫色所吸引的芝士紫薯蛋糕香濃芝士味配埋紫薯,兩者味道幾夾唔錯:yummy:
另外就叫左個bagel 配芝士醬!
平時好少會食bagel ~試落都幾特別

造訪日期: 2021年1月
感謝 Ddyy10
2021年1月23日 透過行動裝置

Mamaday不嬲都係行開玩味既路線,之前同朋友去過尖沙咀店。今次就同好閨密黎到油麻地店,三層的唐樓,每一個位置設計到好適合打卡,我明點解叫Studio喔可以係度影半日

係自肋形式,係樓下買定飲品同caĸe就行樓梯上去,有2層的,我剩係去左2樓呢層,露台位置就有2張枱,去到嘅時候有人坐緊所以食飽之後行去影相

73.5% Dark Chocolate $42
我係朱古力控呢杯73.5% Dark chocolate 好香濃呀!雖然係73.5%但唔係太苦,味道戴點點微甜飲到幸福嘅味道啊

Latte $40
Latte 畫上了拉花,喜歡這圖案好靚呀~
首先聞一聞先,味道好甘香☕️

布朗尼$42
呢個Brownie有手掌咁大呀聽店員介紹嘅時候先知道原來係佢哋自家製㗎!外面烤得幾脆,會有啲鬆軟香濃朱古力味但唔太甜,仲有啲堅果係入面
店員仲附送左佢哋新研發嘅”布朗尼曲奇”,質感就扎實脆口啲。

薯仔撻 $68
薯仔撻整得好精緻,薯蓉食得出放咗啲忌廉入去一齊打蓉,薯蓉還有薯仔粒

造訪日期: 2021年1月
感謝 Hkgo2eatsi

去過Mamaday Studio嗎? 請分享你的經驗!