“Relax”
Mamaday Studio的評論

Mamaday Studio
香港排名第254 (共15,125家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
2021年1月24日 透過行動裝置

放假去左果欄買生果,一場出到來就順便揾下有咩特式餐廳,見到油麻地白加士街有間mamaday stuido一於去試下~坐低抖下食個afternoon tea~

飲品當然要叫最愛的凍古力啦,個樽好得意好像香水樽咁~另外就叫左杯hot cappuccino! ☕

試左個因為被紫色所吸引的芝士紫薯蛋糕香濃芝士味配埋紫薯,兩者味道幾夾唔錯:yummy:
另外就叫左個bagel 配芝士醬!
平時好少會食bagel ~試落都幾特別

感謝 Ddyy10

2021年1月23日 透過行動裝置

Mamaday不嬲都係行開玩味既路線,之前同朋友去過尖沙咀店。今次就同好閨密黎到油麻地店,三層的唐樓,每一個位置設計到好適合打卡,我明點解叫Studio喔可以係度影半日

係自肋形式,係樓下買定飲品同caĸe就行樓梯上去,有2層的,我剩係去左2樓呢層,露台位置就有2張枱,去到嘅時候有人坐緊所以食飽之後行去影相

73.5% Dark Chocolate $42
我係朱古力控呢杯73.5% Dark chocolate 好香濃呀!雖然係73.5%但唔係太苦,味道戴點點微甜飲到幸福嘅味道啊

Latte $40
Latte 畫上了拉花,喜歡這圖案好靚呀~
首先聞一聞先,味道好甘香☕️

布朗尼$42
呢個Brownie有手掌咁大呀聽店員介紹嘅時候先知道原來係佢哋自家製㗎!外面烤得幾脆,會有啲鬆軟香濃朱古力味但唔太甜,仲有啲堅果係入面
店員仲附送左佢哋新研發嘅”布朗尼曲奇”,質感就扎實脆口啲。

薯仔撻 $68
薯仔撻整得好精緻,薯蓉食得出放咗啲忌廉入去一齊打蓉,薯蓉還有薯仔粒

感謝 Hkgo2eatsi
2021年1月22日 透過行動裝置

從來未發現原來香港有一間本地風格濃厚別具特色嘅Cafe!唔講以為自己置身於時代博物館,相信Cafe嘅老闆係一班非常喜愛香港本地文化特色嘅一班年輕人,而且一定對藝術有一定嘅追求。喺counter落完order之後要自己拎食物上一層樓梯,餐廳環境非常舒適,仲設有outdoor座位!露台位置擺放咗各式各樣嘅花草植物,得閒同朋友過嚟飲杯咖啡食件蛋糕chill下真係一大樂事!

欣賞咗間cafe咁耐,終於可以開餐喇!我地點左抹茶牛奶同埋招牌豆腐咖啡。抹茶牛奶嘅綠茶味好香濃;但講到特別,一定係呢個唔係每個地方都飲到嘅豆腐咖啡!冰凍嘅咖啡內加入左一粒粒口感類似布甸嘅豆腐粒粒,仲有一大球大有清香豆腐味嘅雪糕,雪糕嘅甜味岩岩好中和左咖啡嘅苦味。

呢個Bagel內有一粒粒煙肉,用焗爐焗過之後口感香軟,再配上軟滑嘅cream cheese,好好味!

伯爵茶蘋果蛋糕,味道偏甜,但伯爵茶味都幾香濃!作為下午茶小點份量啱啱好。

感謝 gigingan
2021年1月19日 透過行動裝置

之前一直聽過Mamaday在油麻地的新店玩味十足,原來這邊比較近佐敦出口,也很容易找,點完餐要走樓梯上去,所以跟行動不方便的人要注意呢!

豆腐豆腐咖啡($48)是凍的但是味道很容易入口,有點豆腐也有點豆腐雪糕,口感挺豐富的!

73.5%朱古力($42)無論口感還是味道都比較濃厚,不會太甜,是他們自己做的,是很不錯。

鹹蛋蛋糕($48)外面是Oreo,整體是mousse cake,帶有鹹蛋香,不太甜,很不錯喔。

蕃茄乾貝果圈($38)味道也是不錯,有點蕃茄鹹鹹的味道更好吃!

感謝 foodchroniclereviews
2021年1月17日 透過行動裝置

三層唐樓處處打卡點
自助形式想留幾耐都得

不嬲都好鍾意呢個mamaday嘅餐廳,fusion菜做得好之餘,餐廳處處有打卡位。今次嚟到呢一間油麻地嘅分店,係一間Cafe嚟㗎,冇主食供應,主要係小食咖啡同埋甜品。

為咗配合我嘅Green January

綠茶芝士蛋糕
菠菜批
☕️熱latte
So dirty

我比較喜歡佢嘅飲品多於佢嘅食物 ,始終都係咖啡店,飲品較好喝是正常吧!

兩杯咖啡都香濃幼滑,菠菜批味道比較淡,批皮夠香脆,綠茶芝士蛋糕也是比較清新,適合不喜歡重口味的朋友。

建議大家人少的時候來慢慢享受。

Mamaday Studio
油麻地白加士街105號地舖

1  感謝 collins_lai

去過Mamaday Studio嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣