“Mamaday studio😎🤪”
Mamaday Studio的評論

Mamaday Studio
香港排名第245 (共14,733家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
4 週前評論 透過行動裝置

佐敦白加士街開咗間輕食Cafe 呢間係地舖嚟嘅,原來上面仲有兩層☺️ 環境佈置好靚,玩味成份好重,到處都係打卡位,唔驚搵唔到位影相啦 最高嗰層仲有貓貓喺度添,啱晒貓奴啊

❣️菠菜批 $68
自家製嘅菠菜批,咬落唔係普通pizza餅底咁,係用一絲絲菠菜組成嘅批 ,非常足料嘅菠菜,食落非常特別,口感好煙韌,心意爆棚

❣️德國蜜桃花茶 $40
一打開蓋,俾佢滿滿嘅蜜桃花吸引住,花茶熱度足夠,花香味隨着熱煙漂哂出嚟 蜜桃味濃郁‼️

整體而言,餐廳環境坐得非常舒服,無論係室內座位,戶外吸煙區定樓梯位都好適合打卡,而且環境安靜,店員服務態度好好,如果有一日經過佐敦想chill下,不妨揀呢間Cafe‼️

❣️ 整體評分: 9.5/10
人均消費: $110

Mamaday Studio (油麻地)
油麻地白加士街105號地舖

感謝 Alwayhungryy_hk

4 週前評論 透過行動裝置

位置近佐敦~
cafe有兩層,先喺門口位置嗌嘢食,然後入去揀位坐,
有室外室內,亦可選坐樓梯間有啲得意特別既座位。
呢間cafe玩味十足,沿途好多唔同位置嘅打卡位可以影相。
過大約15-20分鐘,可以落番去門口處拎野食。
73.5%朱古力($52)
分數: (8/10)
M size,用玻璃樽裝,玻璃樽好靚,可帶走。
每朝早新鮮煲既73.5% dark chocolate,
飲落濃厚,唔會好甜,口感好thick。
豆腐豆腐咖啡($48)
分數: (7.8/10)
咖啡入面,真係落咗啲滑豆腐,頂部亦有球豆腐雪糕。
飲落幾特別,有雙重豆腐嘅滋味。
鹹蛋蛋糕($48)
分數: (7.7/10)
蛋糕係由mousse組成,口感軟滑,
中心落左啲鹹蛋黃,淡淡既鹹蛋黃香唔會太濃烈,
冇乜違和感,唔會覺得個甜品變鹹。
外面有orea餅碎,增加整體口感。
菠菜雞肉批($68)
分數: (4/10)
有點失望,個人唔太喜歡個味道。
整個雞肉批比較淡味,好大陣雞肉本身冇調味既味。
菠菜完全打爛,拌匀於雞肉碎中,味道唔出。
值得讚係,批皮微脆,唔會稔patpat。

感謝 yuehwfish
5 週前評論 透過行動裝置

洋蔥藍莓貝果($44)
呢個bagel,一定吸引不少bagel fans
超級鐘意個bagel外皮酥脆,食落一點都唔硬,入面仲要超級煙韌,推介推介

73.5%朱古力 ($42)
杯chocolate用左73.5%純度嘅朱古力調製,飲落著係超級濃郁,但係一啲都唔苦,甜度啱啱好,如果不喜歡太甜的人士,一定超級鐘意

慕斯蛋糕 ($48)
熱情果柚子蛋糕(期間限定蛋糕)
蛋糕食落真係超級creamy!!! 超級有質感蛋糕入面有柚子粒,好有咬口,層次豐富。同埋,酸度適中,亦都不會太甜,好好味

Latte☕️ ($44)
咖啡好香,味道超級濃厚同埋,個牛奶都好有質感,飲落非常之順滑 超級無敵鐘意

店舖位於佐敦,超級近地鐵站,行5分鐘左右路程。店舖為新裝修的三層樓唐樓,空間非常舒暢。極其喜愛店內復古懷舊的設計風格,好有心思好啱文青、姊妹平時去影下相️ 傾計,真係好chill

感謝 slash_lovefood

好有氣氛

而第二層就較為溫馨
放置了不少乾草植物及籐椅

呢度係自助形式
先喺地下先點餐,自行將食物攞去想坐的位置。
食物方面分別叫左dirty丶latte
貝果及柚子熱情果蛋糕

經過長長的樓梯,espresso 與鮮奶已經融合左,好可惜。而味道都吾錯,先係咖啡的苦澀味及後來鮮奶的香甜味。

Latte的拉花好靚

芝士貝果
Bagel配上番茄芝士既抹醬,口感柔韌有嚼勁,加上蕃茄芝士抹醬酸酸鹹鹹, 配搭埋一齊,完全不能自控地繼續食bagel。

柚子熱情果蛋糕分左五層
由四層的柚子及熱情果慕絲組成
夾埋最底層消化餅,味道酸甜開胃。

Mamaday Studio
油麻地白加士街105號地舖

感謝 Koeyfong
2020年12月18日 透過行動裝置

< Mamaday Studio> 油麻地
前幾日又去咗我最鍾意嘅玩味Cafe 入面樓高兩層 有好多靚畫靚景 打卡一流 仲有兩隻貓店長喺度 啱晒貓奴去

Homemade bagel $38
第一次試鹹嘅bagel 佢地嘅bagel係自家製 bagel加咗蕃茄乾增加香氣 口感外脆內煙韌 係我鍾意食嘅口感 而cream cheese 加咗洋蔥 好重洋蔥味 同蕃茄乾好match cream cheese 唔太膩 同bagel一齊食好夾❣️❣️

是日精選鹹食- 薯仔撻 $68
呢個有驚喜❣️❣️一啲都唔係普通嘅薯蓉 最底層係幼滑嘅薯蓉 而上面鋪咗一片片嘅薯仔 一齊焗好香 入面嘅薯蓉加咗cream同香草 食落好有層次 好好味

73.5% 朱古力 (L) $42
呢個朱古力好香濃 而且好滑 似飲緊朱古力雪糕 冬天飲熱朱古力好幸福

☕️ Latte $38
呢個latte 好重奶味 入口香滑 唔錯 而且個拉花好靚 有誠意❣️❣️

感謝 blissfulfoodiary

去過Mamaday Studio嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣