“一直都好喜歡呢個品牌☕️”
Mamaday Studio的評論

Mamaday Studio
香港排名第246 (共14,727家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
2020年12月10日 透過行動裝置

一直都好喜歡呢個品牌嘅咖啡☕️銅鑼灣同尖沙咀都去過,特別喜歡佐敦開既第三間分店MAMADAY Studio水泥風設計,抵死的掛對聯物品,裝修依然保持我喜歡既獨特風格每一個角落都更有特色囉,最愛樓梯打卡一流

佐敦分店唔係食輕食為主,有咖啡、甜品同Bagel嗌左牛肉漢堡酥皮批,見佢份量勁大份,而且係即係即焗返熱,好香牛肉味呀,食落個批皮好脆牛肉份量充滿報滿成嗰pie角落

Green Tea Tiramisu這個是必點的❤️ Tiramisu上層是綠色的慕思,綠茶味都很足☺️與下層的蛋糕口感特別相配⭐️⭐️

點了杯latte☕️個杯好有趣有驚喜,奶香味比較重,非常順滑

再嗌左杯是是鬼鬼但但☕️用tonic water整成既特飲,好fresh呀

感謝 ckcmt23

2020年12月10日 透過行動裝置

一路都知道Mamaday又出名又好食,但係實在太難book,所以今次就諗住黎試下Mamaday Studio先。今次去既時間比較早,所以店內係冇咩人,一去到門口就見到好特別既裝修同佈置。舖頭總共有3層,每一個角落都係打卡聖地,就連樓梯間都係影相既好地方,令人想留係店入面耐d。除左裝修之外,呢度既野食都有驚喜,我地叫左兩個批同3杯野飲,全部都令我地好驚艷。野食方面,我地叫左兩個鹹批,因為呢度野食野飲都會不定時換,我地食到既係孜然牛肉同泡菜豬肉味。因為係即叫即整,所以係非常之鬆脆,肉餡同批皮都好夾,滿分!至於野飲,我地叫左豆腐豆腐咖啡,是是鬼鬼但但同73.5%朱古力。咖啡係加左豆腐花同豆腐蛋糕既凍咖啡,出奇地夾。而朱古力係用73.5%既真朱古力融化而成,濃郁得黎又唔會太苦。最後既是是鬼鬼但但係呢度既signature,好唔好飲就見仁見智,味道係有酸有苦有氣,非常特別。最後要講一講既係鋪頭既女店員,服務非常好,又詳細咁介紹menu既野食比我地,所以呢間鋪我地係絕對會再黎!

感謝 Jennielee20

☹ sad day
心情不好,就要吃個甜
十分眼訓,就要飲杯啡☕️
每天都要抽個時間比自己靜一下

因為店舖嘅門口吸引咗我
店員話呢度係食甜品飲咖啡
我就揀咗個Mouse cake,因為佢同我講係鹹蛋黃,識我都知我係鹹蛋黃控

面頭滿滿嘅Oreo,入面係鹹鹹地嘅mouse cake,然後就係有鹹蛋黃忌廉,好重鹹蛋味,,口感好滑,成個外型維肖維妙,好特別好鍾意

感謝 fishtailyuen
2020年12月9日 透過行動裝置

今日同男朋友黎Mamaday Studio食個下午茶,叫左兩款食物同兩杯飲品。
樓高三層,每層各有特色,佈置落足心機,每個角落都係打卡位。
藍莓貝果
口感煙煙韌韌,係一個健康既包點。
泡菜豬肉酥皮撻
成個配搭幾夾,酥皮撻幾香脆,唔錯。
What-So-Ever SOE Special是是鬼鬼但但
呢杯由伯爵茶、菠蘿柚子、得獎咖啡豆同Tonic Water制成,飲落帶酸,幾得意。
73.5%朱古力
朱古力味幾濃,而且甜度適中。

感謝 chichi330
2020年12月8日 透過行動裝置

相信大家對一定唔會陌生‍♀️,但呢間新開無耐既 同有少少分別,以輕食為主~ 所以呢度每一個角落都更有特色,特別係樓梯,打卡一流ʕ•̀ω•́ʔ✧!好岩平時過嚟坐下下時間~
————————————————————
白朱古力鹹蛋黃蛋糕 $
外層係 ,質感實淨但入口軟滑(*´∀`), 味重,入面鹹蛋黃唔會好濃味,所以食落都唔算太膩。
$
同奶既分層唔算明顯⏳,
但奶味好重,入口香滑(▰˘◡˘▰)。

感謝 kath_foodiary

去過Mamaday Studio嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣