“[勞蘇食]滿瀉喇滿瀉喇🍯”
淞壽司的評論

淞壽司
使用外送服務
香港排名第7,280 (共15,739家餐廳)
周圍地區: 西環
周圍地區: 西環
2022年6月25日 透過行動裝置

堅尼地城小店,外賣壽司,抱住試下無壞既心態,見到餐牌既相幾靚更加要試一般既壽司刺身都有,亦有做部分日式料理、小食咁,今次純試壽司,20分鐘即叫即做,服務態度良好

一打開個外賣仲送左中華沙律同墨魚仔我哋食第一個反應係「哇 好多」因為真心好好好足料,啲海鮮大大舊、啲料多到滿瀉睇到都加分同食慾爆炸

由最滿瀉既#三文魚籽軍艦 開始,好滿好大粒,一口食,好滿足好濃味好夠食好正,太正既鮮味❤️之後食下火炙,火炙鮮蝦壽司,正常既好味芝士飛魚子,好多魚子,芝士味都出

太吸晴又忍唔住去挾另一個滿瀉,#三文魚籽花之戀,好多好多既魚子配肥美三文魚,好大舊好正好爽

海膽魷魚軍艦,滿滿的,海膽味好濃下,味道幾好#葱呑拿魚腩軍艦,其中一款我最鍾意嘅壽司,好多魚蓉,肥美既,稍為係呑拿魚個味唔係好濃

黑松露帶子壽司,唔算好大舊,但帶子鮮甜,黑松露味濃最後係#蟹膏軍艦,超厚蟹膏加左蟹籽,食落好仍然好滿足,成個口都係蟹膏味,正既

款式太多其實有啲無寫,都係好味既總括而言係我食過其中一間最足料既外賣壽司,特別係#三文魚籽 一定會食到豐富既一餐,價錢亦相當商宜多多幫襯

lotsoeat @instagram @facebook
@openrice @tripadvisor @google

造訪日期: 2022年2月
感謝 Lotsoeat
2020年10月26日 透過行動裝置

突然好想平平地食下三文魚刺身飯,見到呢間啲刺身飯幾平,就外賣左一份三文魚飯。舖位唔大,得兩三個位可以堂食。員工態度幾好。

望落細細盒,但食落原來啲飯都幾多,都幾夠飽。醋飯正正常常,唔太驚喜,但以$50黎講都幾抵。

有六片三文魚、兩塊玉子、蟹子、一堆青瓜片同青瓜粒。

三文魚有啲薄,但幾大片,味道唔錯,係有一片有少少筋。

玉子甜甜地幾好食。其他材料全部都正正常常冇乜特別。

$50一盒三文魚刺身飯有咁多料都算係抵,仲有紙包飲品送,我揀左解茶。

同價位黎講呢間算唔錯,可以再食。

造訪日期: 2020年10月
感謝 poorstudentlovesfood

查看過淞壽司的旅客也查看過

去過淞壽司嗎? 請分享你的經驗!