“衛生又抵食嘅燒肉放題”
安平燒肉的評論

安平燒肉
香港排名第225 (共15,743家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2022年6月17日 透過行動裝置

好耐冇嚟食安平燒肉啦 對上一次應該係第五波疫情之前放假同朋友夾到時間嚟食lunch 識揀梗係揀過咗繁忙時段 大概2:00過嚟

▪️澳洲M5和牛吃到飽套餐
QR code落單 總共有81款食物選擇✔️每次我都一定係order牛先 因為整體來講佢哋嘅牛質素都好唔錯 燒完都充滿肉汁 尤其是係SRF極黑牛板腱 牛味濃郁 油脂分佈均勻 入囗即溶 仲有特選牛舌芯稔得嚟有咬口 最近仲多咗一個鹽蒜麻油系列 醃製得好惹味我哋試咗和牛柳同埋雞腿肉 肉質都好嫩 另外仲有一種新嘅特調醬汁 叫做安平黃金醬 有濃濃嘅麻醬香味 好味得嚟又特別❣️唔知大家有冇喺度食過台灣小枕頭(麻糬) 我又食咗3轉入面有煙韌麻糬 點煉奶食 會食唔停口

一直鍾意嚟呢度 因為覺得坐得好舒服 店入邊主要都係梳化卡位 唔繁忙嘅時候兩個人都會安排坐梳化而且好乾淨 冇乜油煙感 自助區嘅食物都用密實盒放好 衛生做得好好

造訪日期: 2022年6月
感謝 agnesbtsui

2022年6月13日 透過行動裝置

仲記得啱啱開業嘅時候勁難卜位
終於都食到牛大人的副線燒肉放題
周遭用左好多天燈去佈置 環境寬敞
共有4個set可以揀! 我地就打算食豪啲
揀左$398最貴既‘澳洲m5和牛120分鐘吃到飽’
牛牛已經有15款選擇~
每人有2件牛舌芯附送 厚實且帶嚼勁
M5和牛果然是最好吃
牛牛紋明分明 油脂比例剛好
質地細緻嫩滑 充滿牛味!
牛小排肉感滿滿帶油脂香
加左些調味令味道更惹味
豬我會特別推薦原住民鹽燒肉
燒至微焦 醃料調味也剛好 充滿鹹香
肉質帶點脆身好香口
海鮮都有12種 帆立貝同虎蝦都大大隻
新鮮肥美 口感爽口彈牙 墨魚都好有筋道!
還有多款台式小吃和台飲
例如鹽酥雞 炸蚵卷 炸薯等~
除左冷泡茶 百香果綠茶同冬瓜茶都唔錯
小吃方面推介起司鵪鶉蛋好吃!
台灣小枕頭也很可愛 脹卜卜沾煉奶吃 甜甜的
金莎翠玉苦瓜也不錯 是鹹蛋黃味的 超邪惡
最後每人有一款甜品 仙草芋圓都很不錯~

造訪日期: 2022年6月
感謝 vvvfoodies
2022年5月28日 透過行動裝置

成日聽呢間燒肉店,終於嚟食啦,閒日晚市都好多人

呢到有4個set,我哋要咗最多嘢食嘅set

澳洲M5和牛吃到飽$398/81款
SRF極黑牛120分鐘吃到飽$348/75款
安格斯嫩牛吃到飽$298/58款
原住民鹽燒豬肉吃到飽$248/39款

有好多牛肉選擇,一口和牛粒、牛舌、牛小排、M5和牛、牛肋條、牛仔骨、牛肩肉等

全部牛都幾食,有牛味又腍

另外推介豬大腸,燒到勁香好多油脂,邪惡但好食

海鮮方面,食咗虎蝦、帆立貝、鯖魚都好新鮮,order咗幾次,虎蝦、帆立貝大大粒,好均真

雞泡魚干、滷水涼拌鴨舌、金沙翠玉苦瓜都係我平時無食開嘅,但呢幾款好出色,雞泡魚干好有魚味,有咀嚼感;鴨舌好夠味;苦瓜好多人怕苦,但加咗鹹蛋黃炒,成個味道易入口好多,值得一試

◻️最特別係「台灣小枕頭」其實係麻糬嚟,本身係一塊薄片狀,燒熱時會漲起,一夾起又會扁返,可以沾上練奶食,味道少甜,麻糬口感煙韌

飲品有一大個飲品櫃可供選擇,有無糖冷泡茶、汽水
食肉唔夠飽嘅仲有白飯,可以加滷水汁、紫
菜,自助櫃仲有翠玉瓜、菇類、蔬菜

最後仲有甜品揀,有haagen dazs雪糕或仙草芋圓

安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓

感謝 SnowyKitchen
2022年5月22日 透過行動裝置

安平燒肉

呢日黎到呢間人氣十足嘅燒肉店,舖頭旺到好早就截咗walkin入座,大家想食嘅話記得提早網上訂位/早啲去排隊喇。店內擺放咗唔少用天燈作為主題嘅deco,座位寬敞,抽油煙系統非常強勁,食完都唔會成陣油煙味

✨澳洲M5和牛吃到飽套餐 ($398 // 7點後入座價錢)

呢個價錢可以係120分鐘內任叫menu上所有食物。入座既時候仲會計人頭每人送兩條牛舌芯,呢客牛舌芯既質素幾高,入口軟腍帶爽脆

澳洲m5和牛雪花幾靚,油香十足;安格斯牛小排就牛味十足,揀得呢個餐呢兩款絕對係瘋狂encore之選。

另外大推呢到嘅帆立貝同埋虎蝦,兩款都大大隻,而且肉質爽甜,食得出用料幾新鮮。

最鐘意呢到提供唔少台式小食同埋開胃前菜,其中最鐘意嘅係黃金泡菜。呢款係一款充滿台式風味嘅醃製泡菜,用咗包括腐乳嘅特調醬料黎replace傳統韓式辣醬,食落非常開胃,好特別

食燒肉嘅最佳配搭緊係白飯。呢到提供咗台灣櫻花蝦拌蝦,仲可以因應自己個人口味自己diy,加入咗紫菜同埋櫻花蝦花嘅白飯非常香口惹味,令我地忍唔住每人食咗一大碗(回本失敗)

臨尾仲會每人送一客甜品/哈根大師雪糕,今次揀咗台式仙草芋圓,非常足料,而且奶香十足,為滿足既一餐作結。

感謝 Quest23229787678
2022年5月18日 透過行動裝置

安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
之前已經見過勁多Foodie介紹安平燒肉見佢OpenRice嘅食評都勁好最緊要我有睇到佢哋通風系統好好‼️包我唔使帶浴帽趁今日行過旺角就即刻試吓佢我冇諗過未夠12點去到已經勁多人排隊而家疫情之下竟然人氣依舊不減‼️睇嚟大家真係好鍾意食燒肉

-澳洲M5和牛到飽套餐 $398
首先呢個套餐總共有80一款食物可以任你選擇睇到我眼都亂埋一坐底已經每人送咗兩條牛舌芯店家已經切成條狀,厚身而且非常爽口我覺得呢度嘅牛舌質素都幾好㗎油脂好豐富

呢個set係全部牛肉都可以點㗎,總共有15款唔同嘅牛部位牛肉切成薄片,燒起上嚟好容易。
果然和牛真係唔同啲‍♀️超級靚呀,上面已經擺好晒牌仔話俾我哋知邊款打邊款。油花分布好均勻‼️又有牛味之餘仲要係入口即溶

除此之外仲有海鮮添㗎,扇貝超大隻淨係海鮮我都叫咗好幾round

提醒大家大部份嘅食物都需要用電話落單,自助區方面提供左蔬菜、白飯、飲品同埋調味料等等
另外好出色嘅當然有佢哋嘅台灣特產啦,有好多唔同嘅食品我覺得一個價錢包咗咁多嘢食超級抵❤️

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以

#hongkong #yummy #foodie #hongkongfoodie #dinner #hkfoodie #香港美食 #delicious #tasty #food #followme #餐廳推介 #hkfoodklogger #hkfood #食好西#love #TagsForLikes #TagsForLikesApp#TFLers #tweegram #photooftheday#gladys旺角美食#旺角美食

31  感謝 gladysfoodie

查看過安平燒肉的旅客也查看過

去過安平燒肉嗎? 請分享你的經驗!