“生酮推介 狂食和牛 牛胸爽”

牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店
香港排名第362 (共15,454家餐廳)
價位: US$22 - US$38
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 荃灣
描述: 牛大人火鍋吃到飽由台灣師傅親自主理,主打台灣地道特色湯底及風味食材,務求顧客吃到飽,也吃得好。九種鎮店火鍋湯頭集傳統古早秘方,融入現代創新料理熬煮而成,所有特色湯底均以全天然食材製作,讓客人能夠放心「先喝湯,后火鍋」,加上各款台灣直送火鍋食材及飲品,讓你感受最真實的在地台灣味道。全店使用高質傳統銅鍋,導熱快速,受熱均勻,充分發揮食材的精華。我們搜羅全台灣最地道的各款台灣美食,由南到北,都可在牛大人火鍋吃到,台灣在地直送火鍋食材、飲品及調味料讓你吃得更地道,令你仿如置身台灣。
2021年6月7日 透過行動裝置

最近剛剛又回歸左生酮嘅行列,朋友叫我一齊出去食飯,勁好咁就我,我就揀咗可以瘋狂食肉肉嘅牛大人!

我朋友唔食辣,所以我哋就揀咗個相對比較清淡啲嘅湯底,呢個係鳳梨雞湯,但估唔到入面仲有苦瓜!

雖然苦瓜單食都仲係感覺有少少苦味,但係個湯就完全冇苦味,非常鮮甜,一開始就可以飲咗個湯先!

一樣係用app落單,真係好抵讚,落單唔夠2分鐘就已經送到

我自己最鍾意食牛胸爽,呢款仲要係荃灣店限定,口感偏爽口,有一種好似牛油一樣既香味,食得多會有少少膩,唔係個個接受到

我叫咗最貴嘅和牛餐,啲雪花非常靚,入口軟滑,真係瘋狂食都冇問題

飲品方面除咗有汽水,同甜嘅茶類,都有照顧到無糖人士嘅選擇!超多冷泡茶可以揀

朋友仲嗌左手工啤酒,果味超級重,鍾意甜味酒嘅朋友可以一試!

跟餐送咗手打肉丸,比起其他任拎嘅丸類,更加彈牙佢嘅鴨血都好好食,超Q,配埋佢嘅麻辣醬汁,真係非常好食

另外仲有好多魚漿類選擇,呢個墨魚汁蟹子都唔錯

仲有好多海鮮都好新鮮,花甲同魚都非常推介

雪糕係movenpick,仲可以揀仙草凍,可惜今日生酮我就同佢無緣啦

感謝 Tatalamblog

2021年5月30日 透過行動裝置

上星期日同朋友去左荃灣我最愛任食打邊爐餐廳-牛大人,很期待既我早少少排隊等入座。雖然只是食lunch,但人流已經好多,可見食物質素真的很受歡迎。

當日我地就揀左-極上和牛吃到飽套餐(90分鐘)。

白玉酸菜鍋:特登叫依個湯底,因為吾想太重口味又想有反啲味道,吾太單調既湯底。個人覺得湯底可以再酸多一點,食起黎吾會太重口味,反而令人開胃。

肉類:依個套餐包有多款肉類:上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、澳洲和牛m5牛肩卷、西班牙豬梅肉片、五花肉片等等。牛類味道絕對帶有牛香味,而且顏色鮮艷,相信後新鮮的!加上牛脂平均,食起黎漏出肉汁。豬類亦同樣大讚啊!豬口感吾會太鞋口,而豬肉味香口,又吾會乾身。整體而言,肉類的確很讚!

台式蝦餃:我大力推介的配料,自己落左吾少order!蝦餃為長幼身,焯後餃皮薄薄地,入面間蝦膠好彈牙,仲有陣陣蝦鮮味。

私房鴨血:夠晒大件,而且吾易爛。鴨血口感幾滑口,吾會有瘀瘀黑黑,相信很新鮮的。

墨魚漿:墨魚粒大大粒,可以增加食客既口感,漿焯後帶鮮味和少少彈牙!

台中仙草凍:由於系食lunch,餐廳沒有提供雪糕,反而是提供果凍。當中包有仙草、紅豆、花生、椰果、珍珠、忌廉奶。甘多配料夾埋一齊食,味道出奇地夾,仲超級正添!擁有多種口感,又夠滑,甜度岩岩好,真的很好吃!

出面仲可以自行夾到一般有既火鍋配料,質素幾好又乾淨,而且種類刀幾多。

流水落花$48/杯:味道不會太苦,飲落幾香幾滑。

造訪日期: 2021年4月
感謝 foodiemenus
2021年5月29日 透過行動裝置

牛大人永遠都係大排長龍, 今次同朋友去左荃灣店, 我地已經揀5點入座, 但係都人頭湧湧, 可想而知牛大人既魅力!!

咁難得BOOK到位食, 梗係食最好!「澳洲極上和牛餐」$298/人 (星期五六日, 假期同前夕加$10)

可能5點剛好放一LOG人入座, 醬料區要排隊, 眼見大家都好守秩序~ 我自己就叫左鍋底同QR CODE落單先, 因為我覺得牛大人既湯底真係精華黎, 味道濃郁其實唔洗點太多醬汁就已經好好食! 今次食麻辣鍋, 香辣又惹味, 叫依個鍋底必點既一定係台灣直送既鴨血, 牛大人既鴨血真係好好食, 又厚又滑又嫩, 配麻辣湯, 直情好似去左台灣咁, 超正!

出面熱辣辣, 朋友一坐低就叫左杯啤酒, $48既流水落花(American Pale Ale), 帶淡淡花香味, 冰涼啤酒配牛大人, 夫復何求?!

牛肉方面當然係主攻澳洲M5和牛肩卷同埋牛小排, 前者脂肪平均, 入口充滿油香, 後者口感軟嫩牛味濃郁, 兩樣都咁正! 仲有必點既牛胸爽, 好少放題店有得食, 拖一拖水, 入口爽脆有香脂香, 食左幾ROUND, 期間限定架! 另外估唔到有手切封門柳食, 肉質鮮嫩多汁。另外仲有免費附送既澳洲M9和牛牛丸4粒, 超彈牙, 咬落去會有肉汁爆出!

依度既手打漿又係必點, 最中意係真打牛肉漿同埋章魚珍珠漿, 牛肉漿結實足料, 章魚漿帶有章魚粒, 依度既手打漿好真材實料, 一食就知冇溝粉, 所以口感特別, 味道特別濃郁。

另外仲叫左好多其他野食, 好似蝦餃. 冰菜等等出面較少有既配料, 自助區既丸, 蔬菜, 粉麵等等~ 因為牛大人流量快, 所以無論係自助區定係QR CODE落單點既食材, 全部都好新鮮. 絕對係佢其中一個優勝之處。

飲品方面我自己偏愛佢既自家製茶飲同埋烏梅汁等等既特飲, 健康又解渴。

感謝 Fattyfoodiekk
2021年5月26日 透過行動裝置

今次入荃灣食牛大人呀 朋友好醒book到位
大家都話要必食澳洲極上和牛套餐
任食澳洲M5和牛
湯底就揀咗紅燒牛骨鍋拼麻辣鍋
有辣有唔辣嘅最佳選擇!

發現新大陸✨荃灣店限定竟有牛胸爽!
有留意開我分享打邊爐食評嘅朋友

蔬菜最搶手就係水蓮喇
香港平常好少買得到
大家又搶食 一直落單先夠分

海鮮方面~恭喜晒大蜆贏咗我哋個胃
好新鮮好甜 嚟幾轉都大隻肉厚 而且冇沙!

最後仲有Movenpick雪糕☺️
嚟牛大人吃到飽真係好滿足呀!

造訪日期: 2021年4月

仼食分三種
精選嫩牛吃到飽 $138/位
特級安格斯吃到飽 $168/位
極上和牛吃到飽 $198/位
(星期六日及假日加$10)
今次依然揀咗 極上和牛吃到飽

超~抵~食~

感謝 ada_haha

查看過牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店的旅客也查看過

中國香港

去過牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店嗎? 請分享你的經驗!