“牛大人❤❤”

牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店
香港排名第365 (共15,461家餐廳)
價位: US$22 - US$38
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 荃灣
描述: 牛大人火鍋吃到飽由台灣師傅親自主理,主打台灣地道特色湯底及風味食材,務求顧客吃到飽,也吃得好。九種鎮店火鍋湯頭集傳統古早秘方,融入現代創新料理熬煮而成,所有特色湯底均以全天然食材製作,讓客人能夠放心「先喝湯,后火鍋」,加上各款台灣直送火鍋食材及飲品,讓你感受最真實的在地台灣味道。全店使用高質傳統銅鍋,導熱快速,受熱均勻,充分發揮食材的精華。我們搜羅全台灣最地道的各款台灣美食,由南到北,都可在牛大人火鍋吃到,台灣在地直送火鍋食材、飲品及調味料讓你吃得更地道,令你仿如置身台灣。
2021年5月29日 透過行動裝置

牛大人永遠都係大排長龍, 今次同朋友去左荃灣店, 我地已經揀5點入座, 但係都人頭湧湧, 可想而知牛大人既魅力!!

咁難得BOOK到位食, 梗係食最好!「澳洲極上和牛餐」$298/人 (星期五六日, 假期同前夕加$10)

可能5點剛好放一LOG人入座, 醬料區要排隊, 眼見大家都好守秩序~ 我自己就叫左鍋底同QR CODE落單先, 因為我覺得牛大人既湯底真係精華黎, 味道濃郁其實唔洗點太多醬汁就已經好好食! 今次食麻辣鍋, 香辣又惹味, 叫依個鍋底必點既一定係台灣直送既鴨血, 牛大人既鴨血真係好好食, 又厚又滑又嫩, 配麻辣湯, 直情好似去左台灣咁, 超正!

出面熱辣辣, 朋友一坐低就叫左杯啤酒, $48既流水落花(American Pale Ale), 帶淡淡花香味, 冰涼啤酒配牛大人, 夫復何求?!

牛肉方面當然係主攻澳洲M5和牛肩卷同埋牛小排, 前者脂肪平均, 入口充滿油香, 後者口感軟嫩牛味濃郁, 兩樣都咁正! 仲有必點既牛胸爽, 好少放題店有得食, 拖一拖水, 入口爽脆有香脂香, 食左幾ROUND, 期間限定架! 另外估唔到有手切封門柳食, 肉質鮮嫩多汁。另外仲有免費附送既澳洲M9和牛牛丸4粒, 超彈牙, 咬落去會有肉汁爆出!

依度既手打漿又係必點, 最中意係真打牛肉漿同埋章魚珍珠漿, 牛肉漿結實足料, 章魚漿帶有章魚粒, 依度既手打漿好真材實料, 一食就知冇溝粉, 所以口感特別, 味道特別濃郁。

另外仲叫左好多其他野食, 好似蝦餃. 冰菜等等出面較少有既配料, 自助區既丸, 蔬菜, 粉麵等等~ 因為牛大人流量快, 所以無論係自助區定係QR CODE落單點既食材, 全部都好新鮮. 絕對係佢其中一個優勝之處。

飲品方面我自己偏愛佢既自家製茶飲同埋烏梅汁等等既特飲, 健康又解渴。

感謝 Fattyfoodiekk

2021年5月26日 透過行動裝置

今次入荃灣食牛大人呀 朋友好醒book到位
大家都話要必食澳洲極上和牛套餐
任食澳洲M5和牛
湯底就揀咗紅燒牛骨鍋拼麻辣鍋
有辣有唔辣嘅最佳選擇!

發現新大陸✨荃灣店限定竟有牛胸爽!
有留意開我分享打邊爐食評嘅朋友

蔬菜最搶手就係水蓮喇
香港平常好少買得到
大家又搶食 一直落單先夠分

海鮮方面~恭喜晒大蜆贏咗我哋個胃
好新鮮好甜 嚟幾轉都大隻肉厚 而且冇沙!

最後仲有Movenpick雪糕☺️
嚟牛大人吃到飽真係好滿足呀!

造訪日期: 2021年4月

仼食分三種
精選嫩牛吃到飽 $138/位
特級安格斯吃到飽 $168/位
極上和牛吃到飽 $198/位
(星期六日及假日加$10)
今次依然揀咗 極上和牛吃到飽

超~抵~食~

感謝 ada_haha
2021年5月21日 透過行動裝置

✿/

一年四季熱愛打邊爐 牛大人食過幾次 必點和牛套餐 今次點最貴既極上和牛吃到飽套餐$368

每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒 而澳洲和牛M5 牛肩卷; 美國SRF極黑牛下肩胛 當然一定要叫 和牛雪花紋好靚 油脂分布好平均 最重要係呢個價錢食到咁高質素嘅牛 不得了
自助火鍋配料任食 特別有台灣直送魚漿
推介自家製冷泡茶

/✿
. :/
﹕/
﹕ $400/

˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
☞ ☞ 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

造訪日期: 2021年4月
感謝 momoeats3
2021年5月19日

講咗咁耐終於食到牛大人啦‍♀️
仲記得上一次去到,原來四點幾已經截咗walk in

用QR code落單,非常方便!!而且上菜速度亦都算快
除此之外仲可以去火鍋配料區,自己揀選適合嘅配菜!食物種類多,醬料款式更加多
湯底今次揀咗牛大人紅燒牛骨湯,湯底濃郁,富有牛肉香,而且帶有微微辣

今次揀咗極上和牛吃到飽,贈送啤酒同澳洲M9和牛牛丸
特別推介安格斯牛小排,澳洲和牛M5牛肩肉,牛味突出,油脂比例平均,肉質鮮嫩

必叫牛胸爽,唔係度度都有,口感爽得黎又有嚼勁

除咗牛肉仲有豬肉,羊肉等選擇
而且仲有基本丸類同熟食等
選擇真係好心多!

另外仲有海鮮有蝦有蜆有魚
絕對值得食佢哋嘅沙白,即係蜆!
超級肥美脹卜卜起碼叫咗四round
而且完全冇沙,勁正

最值得一題嘅就係佢哋嘅飲品
除咗罐裝飲品之外仲有養生飲品,
例如紅棗桂圓及自家制支裝茶飲,
都可以話係牛大人至有嘅特色之一

食到最尾仲有一人一杯雪糕,
仼食黎講,無論係選擇定係份量,都真係吃到飽!

感謝 Foodyumyum15

查看過牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店的旅客也查看過

中國香港

去過牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店嗎? 請分享你的經驗!