“Full to the MAX😋”

牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店
香港排名第716 (共15,375家餐廳)
價位: US$22 - US$38
更多餐廳詳細資料
周圍地區: 荃灣
描述: 牛大人火鍋吃到飽由台灣師傅親自主理,主打台灣地道特色湯底及風味食材,務求顧客吃到飽,也吃得好。九種鎮店火鍋湯頭集傳統古早秘方,融入現代創新料理熬煮而成,所有特色湯底均以全天然食材製作,讓客人能夠放心「先喝湯,后火鍋」,加上各款台灣直送火鍋食材及飲品,讓你感受最真實的在地台灣味道。全店使用高質傳統銅鍋,導熱快速,受熱均勻,充分發揮食材的精華。我們搜羅全台灣最地道的各款台灣美食,由南到北,都可在牛大人火鍋吃到,台灣在地直送火鍋食材、飲品及調味料讓你吃得更地道,令你仿如置身台灣。
2 週前評論 透過行動裝置

今次入荃灣食牛大人呀 朋友好醒book到位
大家都話要必食澳洲極上和牛套餐
任食澳洲M5和牛
湯底就揀咗紅燒牛骨鍋拼麻辣鍋
有辣有唔辣嘅最佳選擇!

發現新大陸✨荃灣店限定竟有牛胸爽!
有留意開我分享打邊爐食評嘅朋友

蔬菜最搶手就係水蓮喇
香港平常好少買得到
大家又搶食 一直落單先夠分

海鮮方面~恭喜晒大蜆贏咗我哋個胃
好新鮮好甜 嚟幾轉都大隻肉厚 而且冇沙!

最後仲有Movenpick雪糕☺️
嚟牛大人吃到飽真係好滿足呀!

造訪日期: 2021年4月

仼食分三種
精選嫩牛吃到飽 $138/位
特級安格斯吃到飽 $168/位
極上和牛吃到飽 $198/位
(星期六日及假日加$10)
今次依然揀咗 極上和牛吃到飽

甜點有仙草凍同movenpick
超~抵~食~

感謝 ada_haha

✿/

一年四季熱愛打邊爐 牛大人食過幾次 必點和牛套餐 今次點最貴既極上和牛吃到飽套餐$368

每位贈送澳洲M9和牛牛丸兩粒 而澳洲和牛M5 牛肩卷; 美國SRF極黑牛下肩胛 當然一定要叫 和牛雪花紋好靚 油脂分布好平均 最重要係呢個價錢食到咁高質素嘅牛 不得了
自助火鍋配料任食 特別有台灣直送魚漿
推介自家製冷泡茶

/✿
. :/
﹕/
﹕ $400/

˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
☞ ☞ 牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

造訪日期: 2021年4月
感謝 momoeats3

講咗咁耐終於食到牛大人啦‍♀️
仲記得上一次去到,原來四點幾已經截咗walk in

用QR code落單,非常方便!!而且上菜速度亦都算快
除此之外仲可以去火鍋配料區,自己揀選適合嘅配菜!食物種類多,醬料款式更加多
湯底今次揀咗牛大人紅燒牛骨湯,湯底濃郁,富有牛肉香,而且帶有微微辣

今次揀咗極上和牛吃到飽,贈送啤酒同澳洲M9和牛牛丸
特別推介安格斯牛小排,澳洲和牛M5牛肩肉,牛味突出,油脂比例平均,肉質鮮嫩

必叫牛胸爽,唔係度度都有,口感爽得黎又有嚼勁

除咗牛肉仲有豬肉,羊肉等選擇
而且仲有基本丸類同熟食等
選擇真係好心多!

另外仲有海鮮有蝦有蜆有魚
絕對值得食佢哋嘅沙白,即係蜆!
超級肥美脹卜卜起碼叫咗四round
而且完全冇沙,勁正

最值得一題嘅就係佢哋嘅飲品
除咗罐裝飲品之外仲有養生飲品,
例如紅棗桂圓及自家制支裝茶飲,
都可以話係牛大人至有嘅特色之一

食到最尾仲有一人一杯雪糕,
仼食黎講,無論係選擇定係份量,都真係吃到飽!

感謝 Foodyumyum15
3 週前評論 透過行動裝置

午餐嚟「牛大人」食極上和牛吃到飽(九十分鐘)都只係$198,午市升級埋要海鮮就加$30。每人計埋加一都只係$250.8,抵!

今日試嘅係牛大人紅燒牛骨鍋,佢味道超濃,有勁大嚿牛骨㗎 !食到最後都仲好濃,豉油都唔使點!

話晒叫牛大人,當然主要食佢嘅牛肉啦!我哋叫咗好多碟澳洲和牛M5牛肩卷,肉味好濃好有油香味。佢呢度仲有好多雞肉豬肉,不過今日冇食好多。小食我試咗甜不辣同一啲水餃,自選區仲有好多嘅丸同菜全部都好味,有一粒芋頭丸幾特別!

加咗$30嘅海鮮,有魚啦蝦啦同埋沙白。我覺得啲沙白好有海鮮嘅鮮味,啲蝦都幾大隻,連埋牛嘅湯底估唔到都幾夾。

食到最後原來有甜品。佢係一個好豐富嘅仙草凍,有紅豆椰果花生珍珠。好味!

感謝 70s70kg

查看過牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過牛大人台灣火鍋吃到飽 - 荃灣店嗎? 請分享你的經驗!