“吸睛蛋糕”

Twinkle Baker Decor
香港排名第104 (共272家麵包糕點)
3 週前評論 透過行動裝置

同舊同事食完lunch之後就上佢屋企探佢個女,我梗係要買少少野食上去啦,最終係舊同事既提議下決定買蛋糕。
我地黎到Twinkle Baker Decor,蛋糕櫥櫃款款蛋糕都好靚好吸引,幾經掙扎,終於決定要黑魔力Black Magic。
黑魔力4.5吋,入面有Baileys Chocolat Luxe啫喱、脆莎榛子醬、73%黑朱古力慕絲同朱古力海綿蛋糕,層次好豐富,外層仲包住朱古力榛子醬,非常朱古力。帶少少酒味中和左朱古力既甜味,甜度岩岩好,好味。

造訪日期: 2020年11月
感謝 chichi330
2020年10月18日 透過行動裝置

原來係Twinkle x 天仁茗茶合作
既驚為天仁!
「香芋鮮奶綠蛋糕」真係好吸引呀!
我地即刻買咗個返屋企食!
一返到屋企已經急不及待要將佢KO!
切開個蛋糕原來入面有幾層蛋糕中間夾咗綠茶層同香芋層!食落個蛋糕都好有口感同層次、同埋真係好似飲緊杯香芋鮮奶綠既味道

造訪日期: 2020年10月
感謝 chunyau
2020年10月1日

上 fb 睇到呢間餅店做 promo,見到佢同天仁茗茶 crossover 杯子蛋糕,諗住同老公兩個人食。點知發生了一些事情,寶貝要跟我們一齊住多幾日,所以可以跟他一齊分享。

這個聯乘的杯子蛋糕共有以下 3 款口味:
 天仁鮮奶綠杯子蛋糕
 天仁冬瓜茶杯子蛋糕
 天仁鐵觀音奶茶杯子蛋糕

奶綠杯子蛋糕的綠茶味香濃,頂頂的奶綠好滑,灑上綠茶粉使綠茶味更濃。
加上綠茶味牛油蛋糕底,十分鬆軟,寶貝食個不停,mama 見到都好開心。

冬瓜茶杯子蛋糕有淡淡的甜味,牛油忌廉上灑上杏仁碎,香滑之餘增加不少口感。

鐵觀音奶茶杯子蛋糕的鐵觀音味牛油忌廉味道突出,好似飲緊茶咁,加埋鐵觀音味牛油一齊食,真係好有新鮮感。

造訪日期: 2020年9月
感謝 ShirleyL1769

去過Twinkle Baker Decor嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣