“臥虎藏龍水準小店”

Supreme Steak & Grill
使用外送服務
香港排名第7,394 (共15,381家餐廳)

深水埗向來都係個搵食嘅好地方,皆因消費平、選擇又夠多,最近又畀我哋發掘到間平靚正嘅食肆。

餐廳位於福榮街永邦大樓地舖,門面唔算好起眼,黑框落地玻璃配黑底白字招牌,不過店面裝潢就幾有格調,以工業風設計作招徠,粗獷卻不失美感。

呢度嘅午市套餐,選擇非常多,足足有成 16 款,定價由 $60-$90 不等,另外仲有牛排套餐、飲品、啤酒、甜品及薯條等供應,而且全日免收加一,性價比甚高。

我哋揀咗叉燒丼飯 ($60) 同 低溫慢煮咖喱安格斯牛筋腩飯 ($70)。碗丼飯用料都幾豐富,除了叉燒外,還配有溫泉蛋、粟米粒、青瓜和紅蘿蔔等。叉燒用西班牙無激素豬肉低溫慢煮製作,肉質上乘,入口充滿豬肉的肉香,加上邊位微燶,食落軟嫩得嚟又有肉汁,配埋隻流心溫泉蛋,真係無得輸。

至於另一客咖喱牛筋腩飯亦非常「煞食」,牛筋同牛腩各有 5 件,同樣以低溫慢煮方法炮製。牛腩肉質好鬆軟,食落唔會乾爭爭,肉汁豐腴又嫩口。咖喱汁味道亦唔錯,雖然辣味較重,但入口帶蔬菜嘅天然甜味,配埋熱辣辣的米飯,令人吃得愜意又飽足。

套餐包一罐汽水或一杯熱美式咖啡,另外亦可以加錢配花茶、鮮奶咖啡、凍檸樂等。

一場嚟到,梗係要食埋甜品先走,揀咗件委內瑞拉特濃朱古力蛋糕 ($35),果然無改錯名,件蛋糕嘅朱古力味真係好濃,而且入口唔會過甜,就算食完一整件都無溜滯嘅感覺。

造訪日期: 2021年5月
感謝 mjqueen7e
2021年3月29日 透過行動裝置

約左朋友係深水埗食午餐,見到午餐menu都幾多選擇,價錢都只係幾十蚊左右又免加一,一於黎食下先。

和牛漢堡伴薯條

用左A4和牛漢堡,漢堡肉入面都幾juicy,上面既芝士岩岩好加熱到溶溶地,配埋新鮮既蕃茄同牛油生菜都唔錯。仲有一大杯薯條,成個餐都幾飽。

牛肉粒拌飯

牛肉粒煎得岩岩好,咬落好軟稔,溫泉蛋一切開即流心,配埋其他配料包括青瓜,粟米,蘿蔔黎食好健康。個飯係用珍珠米,預先用左麻油等等黎調味,好有心思。

跟餐仲有杯飲品,我地分別就要左杯美式咖啡同汽水。

Supreme Steak & Grill
深水埗福榮街161號永邦樓地舖

造訪日期: 2021年3月
5  感謝 delish_hk
2020年9月16日 透過行動裝置

餐廳:Supreme Steak & Grill (深水埗)
地址;深水埗福榮街161號永邦樓地舖

週末嘅中午去咗深水埗一間以簡約風佈置嘅扒房,除咗食扒之外,仲有唔同嘅中日西式早午餐可以選擇,例如沙律、意粉、丼飯、甜品等

大啡菇釀和牛漢堡伴薯條 $70
漢堡有A4和牛、大蘑菇、牛油生菜、番茄、芝士同黑松露蛋黃醬,超大個勁足料,一咬落去,肉汁同大啡菇嘅汁就不停流出嚟,非常juicy,加上番茄同生菜仲令到漢堡夠fresh,如果麵包可以烘燶少少就完美

M7和牛蕎麥湯麵 $90
和牛係用上澳大利亞嘅M7和牛,入口即溶,7成熟仲令到牛肉更為嫩口,如果有多幾舊會開心好多;蕎麥麵係日本製嘅,加上香蔥同海帶鰹魚湯,蕎麥麵爽口得黎仲好入味,值得一試

除咗免加一之外,仲有汽水或Americano送☕️,不過想飲其他野就要加$10-$15喇

造訪日期: 2020年9月
感謝 hinsonfoodhk

去過Supreme Steak & Grill嗎? 請分享你的經驗!