“大角咀人氣餐廳”

Homeland梓里新派意大利餐廳
香港排名第2,288 (共15,125家餐廳)
周圍地區: 油尖旺區
周圍地區: 油尖旺區

大角咀一帶有各式各樣的餐廳
上openrice看到這間很多好評 決定一試
到處都有"香港"和"家"的氣息

set lunch都有包沙律和餐飲
沙律用了意大利醋 很開胃 沙律菜用料新鮮
朋友點的 西班牙伊比利亞豬肩肉 配了青瓜和薯蓉 豬肩肉有咬口 而且juicy 薯蓉夾有粒粒薯仔 雙重口感
漢堡包可以自選幾成熟 都幾驚喜 一般都是牛排才可自選熟度 漢堡比較少有 選了7成熟的漢堡 因為想和朋友分享所以切了一半 一下刀肉汁就流出來 超正
配上大量粗薯條
這個98的套餐完全物超所值

因為太愛吃薯條的關係 又再加點了一份粗薯條 一樣炸得內脆外軟 配上松露蛋黃醬 松露味不太出 不過蛋黃醬原來比茄汁更match

柚子醬雞翼 炸過的雞翼理應比較油膩 配柚子醬酸酸甜甜 減低罪惡感

好彩早食lunch 用餐完外面已經排滿人

造訪日期: 2021年2月
感謝 Seonhoyu

2021年1月21日 透過行動裝置

「Homeland」在大角咀新開了分店
當然要去捧下場
分店地方更寬敞,而裝修方面同樣都是很有心思
既具有趣味性,又能帶出家的感覺
中午推出抗疫套餐
每份套餐都包括了主餐,田園沙律和飲品
而小食更可以用優惠價追加呢
蒜香辣椒炒大蜆意大利粉 $98
意大利粉用蒜片,辣椒碎炒香
條條意粉都沾上香辣的氣息,惹味非常
卜卜蜆份量十足,隻隻都肉厚滑嫩
大蜆的加入,更為意粉添加不少鮮香
香城安格斯牛漢堡 $98
漢堡煎至鬆軟香脆
中間的安格斯牛塊,目測有2cm厚
牛味濃郁,肉質結實,肉汁夠多
加上爽脆生菜蕃茄,和半溶芝士
邪惡得令人一食愛上
除set附送厚切粗薯條
脆炸粗直薯條配黑松露蛋黃醬 $58
粗薯條份量極多,足夠三至四人分享
濃郁軟綿的薯肉加上香脆外層,超正
沾一沾黑松露蛋黃醬,層次感更豐富

造訪日期: 2021年1月
感謝 fcbrosa
2020年12月4日 透過行動裝置

大埔homeland人氣旺盛,一直都好想去試,不過地點有啲遠,所以講咗好耐都冇去過‍♂️ 新店開左係大角咀,勁方便,即刻約朋友食個飯先‍♂️

一坐低,感覺涌上心頭。,大家一定要叫多幾樣嘢食,支持小店‍♂️

叫咗個德國腸拼盤食住先,芝士腸最好食 朋友就覺得辣肉腸好啲,辣下辣下最惹味。薯蓉都真心好食,好creamy好香,仲有細細粒薯仔,幾有口感‍♂️

益力多青檸水果梳打夠fresh,益力多味都幾突出,解喝一流,仲有啲水果食下,感覺健康啲。

Homeland既手工意粉好多人食過都讚‍♂️ 我同朋友叫左廚師推薦嘅冬陰功海蝦闊條麵 同 牛油果煙三文魚闊條麵。

冬陰功海蝦闊條麵,顏色好colorful,仲落埋食用花,成道菜好似藝術品咁,好靚‍♂️ 冬陰功味好濃郁,食多幾啖都幾辣下,可以加少少青檸中和辣味。海蝦好彈牙,好新鮮食到蝦味,冇花冇假‍♂️

牛油果煙三文魚闊條麵

煙三文魚切到好似一朵花咁,廚師真係好有心機。闊條麵好煙韌, 食落麥味比較重。每條闊條麵剛剛好沾滿醬汁,又唔影響彈牙口感。仲有最健康嘅牛油果,難怪咁多人都讚Homeland手工意粉出色‍♂️

最後叫咗客甜品 海鹽焦糖芝士餅,口感比較結實,如果海鹽味再多少少會更好。但這餐飯都令人好滿意‍♂️

造訪日期: 2020年11月
感謝 MadWithXandy
2020年11月11日 透過行動裝置

黃店推介again如果無book,遲少少黎都可能會full晒想食就要記得book位啦其喺細心啲發現,奧運依頭都有唔少美食最重要係高質❗️
冬蔭功海蝦闊條麵 $118
成碟上黎既時候都覺得個量有啲少可以share兩個人食,每樣食啲個碟擺得好靚,好有心思味道方面就酸辣味好夠,如果覺得太辣可以加番啲青檸中和番啲味
匈牙利牛面頰燉意大利飯 $98
見到餐牌話依個係推介所以簡左佢黎試係人都知魚面頰就好滑,好好食,牛既面頰我就好少食覺得都幾有驚喜,幾有咬口成碟飯都較濕潤唔會話好乾身,再配合埋芝士碎,好惹味

造訪日期: 2020年11月

感謝 nkcfung

查看過Homeland梓里新派意大利餐廳的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Homeland梓里新派意大利餐廳嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣