“邪惡聖誕芝士火鍋”

The Point - Pizza & Pasta
香港排名第90 (共15,689家餐廳)
周圍地區: 觀塘區

是日餐湯 南瓜湯
大大一碗 入口軟綿細滑
南瓜味香濃 甜甜的好味道

海鮮芝士火鍋

原隻波士頓龍蝦、虎蝦、南非鮑魚仔等
有不同的海鮮 肉質彈牙
味道鮮甜 點上芝士好邪惡
時令蔬菜拼盤有茄子、南瓜、蕃茄仔和西蘭花等 款式也不少

雲呢拿泡芙
擺碟挺有心思 味道不會太甜
用來作結剛剛好

造訪日期: 2021年12月
感謝 pigsoul

2021年12月7日 透過行動裝置

The Point Pizza 餐廳推出時令大閘蟹盛宴,今晚喺megabix睇完戲,一於試一試。
大閘蟹盛宴包括有(南瓜湯兩客、義大利炸飯團配蟹粉沙沙、蟹王三重奏Pizza;餡料有蟹肉蟹粉和殼蟹天使面、義大利小雲吞和三文魚全部都配有蟹粉餡料的,另外有甜品兩客。
最欣賞的是蟹肉南瓜湯,夠鮮和夠熱,浠稠適中和分量十足
義大利炸飯團配蟹粉莎莎,餡料是蟹肉茸和飯茸;外脆內軟。
蟹黃三重奏pizza保留一貫風味之餘更自創風格;用明火和採用岩石版烘熟,餅底口感有點似烘餅,上面鋪滿用人手拆的時令蟹肉、藜麥、芝士三色椒粒、車釐茄子和軟殼蟹,,令這份Pizza加添特色和健康感!
香煎三文魚配蟹粉沙沙籚筍汁,配合酥脆香口魚皮,三文魚肉鮮美,蘸點矜貴蘆筍汁同吃增添食欲;墊底的幾個原只土豆也不遜色,不愧人氣之選!
甜品雲呢拿泡芙,甜度適中,good!

感謝 gourmetlifestyle
2021年12月7日 透過行動裝置

最近聽同事推介九龍灣MegaBox 11樓;前身也是一間Pizza專門店,現在改為煥然一新的The Point Pizza 餐廳;且推出時令大閘蟹盛宴。既然有一段時間都冇去過,約咗好姊妹一齊去試吓順道shopping 。
地方寬敞;設有outside 座位,可一邊品嘗美食之餘也可俯瞰溜冰場上的活動;另有inside 的舒適雅座。大閘蟹盛宴包括我至欣賞的南瓜湯,夠鮮和夠熱,浠稠適中和分量十足。
金黃色的意大利炸飯團配蟹粉沙沙,餡料是蟹肉茸和飯茸;炸得外脆內軟。
蟹黃三重奏pizza保留一貫風味之餘更自創風格;用明火和採用岩石版烘熟,餅底有點似烤餅,上面配料豐富,當然少不了有蟹肉、蟹粉和軟殼蟹。
賣相吸引用朱古力醬來做點綴的甜品雲呢拿泡芙,甜度適中,就是這大閘蟹盛宴的完美終結!

感謝 cestlaeat
2021年12月6日

蟹肉南瓜湯
南瓜湯非常濃郁,裏面仲有絲絲蟹肉,令人食得好滿足。

意大利炸飯團配蟹粉沙沙
炸飯團我都係第一次食,又出奇好食。配上蟹粉沙沙,多一份蟹粉獨有嘅香味。

蟹王三重奏pizza
Pizza有好大隻軟殼蟹切成兩半放喺中間。半溶嘅芝士非常滋味,上面仲有啲藜麥,口感好特別。

M5澳洲和牛西冷
牛扒非常夠份量,下面仲有啲薯蓉同茄子,真係要有返咁上下食量先食得晒。

雲呢拿泡芙
裏面嘅cream好冰凍好好味。

造訪日期: 2021年11月
感謝 koeykw
2021年12月4日

我最愛吃大閘蟹了,所以今天和朋友來吃這個期間限定的大閘蟹盛宴 。

蟹肉南瓜湯:湯的南瓜味香濃清甜,湯裏有很多下肉碎,南瓜味和蟹肉味配合得天衣無縫。

意大利炸飯團配蟹粉莎莎:飯團炸得外脆內軟,裏面還混合了蟹粉,味道和口感十分獨特,第一次吃到這樣的前菜。還配以藜麥和火箭菜,醬汁帶點酸味,整道菜的感覺挺清新不會肥膩。

蟹王三重奏Pizza蟹肉蟹粉軟殼蟹:大大隻軟殼蟹在Pizza上面,看起來真的很有視覺衝擊。軟殼蟹炸得香脆可口, pizza還有很多蟹肉,芝士味香濃。餅底香脆,芝士彈牙,口感和味道都很有層次感。

蟹粉牛油汁意大利小雲吞:有很多蟹肉,醬汁鹹鹹的,有香濃的牛油味,小雲吞彈牙,令人欲罷不能。

雲呢拿泡芙:相對起來,這道菜比較普通,泡芙中有雲呢拿雪糕。如果能把這甜品換成一杯餐飲,可能比較好。

感謝 Rabbitmama

查看過The Point - Pizza & Pasta的旅客也查看過

中國香港

去過The Point - Pizza & Pasta嗎? 請分享你的經驗!

© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有權利。