“歐陸復古風餐廳”

La Rosabelle Bar & Grill
使用外送服務
香港排名第8,609 (共15,138家餐廳)

將軍澳海濱長廊開咗好多餐廳,呢間餐廳室外位平平無奇,但原來入邊室內的裝修很靚,有點歐陸復古風,真係估佢唔到。燈光暗暗地,晚餐嚟食都幾有情調。
同朋友叫咗兩個午餐,一個燒烤醬手撕豬肉漢堡,和一個卡邦尼意粉,兩個午餐都分量十足。
推薦燒烤醬手撕豬肉漢堡,手撕豬肉配上燒烤醬十分惹味,加上手撕嘅關係每條豬肉都充滿醬汁,漢堡包亦都鬆軟,而薯條亦非常香脆。
卡邦尼意粉都好彈牙,醬汁亦香濃。
不過服務方面有待改進,餐飲吹左幾次至有。

造訪日期: 2020年12月
感謝 Eatwithwing
2020年8月21日

MONTEREY PLACE的La Rosabelle Bar & Grill充滿歐洲色彩,復古家具擺設、通花樓梯、宮廷油畫,令你置身於歐洲享受意式午餐。

Set Lunch價錢$98-$128,包前菜(Salad/Soup)、主菜及餐飲。

Spanish Iberico Pork Loin $128
西班牙黑毛豬腰的部位特別嫩滑,肉質富嚼勁,簡單用牛油、奶油和鹽調味已經好好味,Grilled後更有好香的炭燒味,配搭香滑薯容中和一下膩感。

Pizza Margherita $98
採用簡單食材,製作出Classic又有質素的Pizza。番茄醬、mozzarella芝士和新鮮Basil,香草提升左整個層次,突顯酸甜的番茄醬和咸香的芝士。薄批口感軟熟,批邊脆口滋味,兩個人Share一個批份量剛好。

造訪日期: 2020年8月
感謝 eatwithbabe

去過La Rosabelle Bar & Grill嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣