“Dim sum and hot pot”

東哥點心籠仔蒸飯專門店
香港排名第8,778 (共15,375家餐廳)
2 週前評論 透過行動裝置

魚皮: 超級脆口 好食到停唔到口

椰香炸饅頭: 熱辣辣炸起點埋煉奶邪惡到極

點心來講黎 真係拍得住出面酒樓食

紅棗糕:煙韌有咬口 紅棗味好濃 又唔會太甜熱食剛好

燒賣:一籠幾足4粒 入面有蝦肉同埋豬肉 蟹肉同埋豬肉嘅比例50 50 用料紮實

芋頭排骨:好多粒排骨 有啲有軟骨位好好咬
芋頭整得好腍

流沙擂沙球:係一粒俾芝麻湯圓更大嘅波波 入面充滿芝麻餡料 唔會過甜 出面用黑白芝麻包裹住 一咬落去芝麻去香出曬黎 值得一試

灌湯餃:呢個閑閑哋喺出面叫到$40 入面有豬肉雞肉蟹柳數素翅同菇粒 足料之餘 啲雞湯水又夠甜 必叫呀

蝦餃:入面大大粒蝦肉 飽滿結實

-店員服務態度唔錯

造訪日期: 2021年4月
感謝 tammyfung
2020年7月15日 透過行動裝置

平時下午lunch 時段見到好多人到這裏買點心, 原來晚上有打邊爐雞煲點心任食喎! 仲要每人只需$168✨, 我們大約七點鐘到達餐廳, 已經坐滿客人, 非常熱鬧。 先點一個醉雞鍋, 然後各式各樣的火鍋配料陸續到來, 肥牛、 鵝腸、雞件、鮮百葉、午餐肉、 丸類、海蝦、脆肉鯇, 種類都算多, 最正仲可以食到點心,我試了蝦餃、燒賣、牛肉球、鳳爪、雞扎, 幾款都唔錯, 尤其是牛肉球牛肉質紮實, 味道很好。 除了食物之外,啤酒汽水都是任飲的。

以$168這個價錢來說, 性價比已經算高了, 也沒有漏單的情況, 下次一定會再來。

東哥點心專門店
地址: 觀塘駿業街48號地下

造訪日期: 2020年7月
1  感謝 Victoriay_eatwithvic

查看過東哥點心籠仔蒸飯專門店的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過東哥點心籠仔蒸飯專門店嗎? 請分享你的經驗!