“觀塘樓上3000呎貓貓Cafe🐱 食物有驚喜❤️”
Urban Cafe的評論

Urban Cafe
訂位
香港排名第5,909 (共13,988家餐廳)
周圍地區: 觀塘區
周圍地區: 觀塘區
2020年7月2日 透過行動裝置

Weekend nice Cafe to go❤️ 貓貓Cafe 喵~
觀塘有間黃色小店,貓貓Cafe☕️ 由旺角開到黎觀塘啦。地方真的超級寬敞,成3,000呎,勁大間餐廳 坐得舒服,貓貓行走都好自在架。放假就算同朋友or 家庭樂 黎聚一聚,氣氛感覺好relax、食物質素有水準,仲有一地貓貓相伴 陪你食lunch or dinner,十分適合愛貓人士 來當一天貓奴,真係一個假日好去處。
黎到太多選擇了,乾脆來個2人套餐吧。$298 已經有齊:餐湯, 沙律, 頭盤, 主食, 意大利飯/麵, 飲品。一個價錢唔洗諗得咁複雜,而且味道唔錯 有驚喜呢。
l[是日餐湯]l 南瓜湯,濃濃南瓜香甜 帶有一絲絲口感,加上忌廉好香滑,呢個湯有驚喜,好好飲啊。
l[是日沙律]l 沙律 有菠蘿、車厘茄、生菜,配必勝麻醬。
l[滋味小食拼盤]l +$28 就有魚柳、炸雞塊、脆薯,香口小食 份量不少。
l[安格斯牛肉手工竹炭漢堡 配脆薯]l 竹炭Burger,未食望見汁漏晒出黎都吸引,切開有厚厚漢堡,算Juicy呢,大大個 一口真係食唔晒啊。
l[日式青蟹籽藍青口芥末忌廉扁意粉]l 意粉 煙韌,青蟹粉份量有點少,但忌廉汁味道不錯,收汁至剛好 掛汁度高。
l[400次薄荷朱古力]l 前排的400次☕️,就來試試薄荷+朱古力,美美的 味道濃郁 又香滑呢。
l[抹茶拿鐵]l 一杯綠茶粉超多既Latte☕️,一定滿足到愛綠茶的你,比一般份量濃郁很多。
跟朋友黎食個飯、聊個天、把個貓,都係一個不錯的好地方。就算假日帶小朋友黎放電都唔錯,而且入店內‍♀️ 都要先量度體溫、消毒雙手、穿上鞋套。確保安全又衞生。呢晚真係瘋狂同10隻貓貓玩遊戲 have fun。
×××[URBAN Cafe]×××
©觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

造訪日期: 2020年7月
感謝 Wincyholic
2020年6月18日 透過行動裝置

餐廳:URBAN Cafe (觀塘)
地址:觀塘開源道62號駱駝漆大廈第1座6樓

人與人之間經常都會出現誤會、矛盾,而神讓我知道與人相處最重要是要愛為先,有愛的話自然能互相寬恕,學懂怎樣去謙虛自己,以忍耐和溫柔去說每一句話,當然,我還在學習的階段喇

之前去過旺角嘅Urban Cafe食過幾次,除左野食平之外,仲係一間有超多貓貓嘅cafe,成為左我favorite cafe入面嘅其中一間

聽到佢地係觀塘駱駝漆大廈開新分店,我緊係唔執輸去幫襯啦,觀塘分店地方大小差唔多係旺角店嘅兩倍,坐得更舒服,私隱同空間都多左,而不變嘅係觀塘店都有十幾廿隻貓貓,正呀

同朋友叫左個二人套餐,除左有餐湯同沙律之外,仲有一個飯麵同一個主食,另外有兩杯飲品,我地就要左個即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利飯,主食就叫左西班牙燒烤醬豬腩肉,我地仲+$28要埋個小食拼盤

西班牙燒烤醬豬腩肉好大份,成條都係肉,痴住少少肥膏好邪惡呀,豬腩肉烤得好香,肉質鮮嫩,伴埋薯蓉一齊食夠哂match

小食拼盤有魚柳、雞塊同脆薯,呢個份量兩個人食岩岩好,小食炸得香脆好吸引

飲品叫左400次薄荷朱古力同Cafe特調嘅咖啡☕️,估唔到佢地有多款400次飲品,又跟得潮流幾貼

呢個份量對我地黎講岩岩好,下次一於試埋佢地嘅甜品先,睇下,連貓貓都被呢到嘅食物吸引左呀

PS後面幾張相有彩彈

每日經文:凡事謙虛、溫柔、忍耐,用愛心互相寬容。
——‭‭以弗所書‬ ‭4:2

造訪日期: 2020年6月
感謝 hinsonfoodhk

去過Urban Cafe嗎? 請分享你的經驗!