“Fusion創意壽司卷物”
Chotto Maki的評論

Chotto Maki
使用外送服務
香港排名第11 (共15,251家餐廳)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2021年2月28日 透過行動裝置

一向對卷物情有獨鍾的我,今日就去試新嘢,就係Chotto Maki 既卷物,睇晒所有食評,做晒資料蒐集,於是就叫咗最多人讚好的Lobster Roll。

入到店舖,感覺環境乾淨企理,叫完嘢食,店員就即叫即做,好快手,張外賣單唔使等咗5分鐘就有得拎走。

Lobster Roll
最上面的一層有火炙三文魚,三文魚控必定喜歡!入面有龍蝦沙律和牛油果,食落時有口感,層次分明,好好味!難怪人人都讚。

三文魚壽司
三文魚好肥美,表面有光澤,有入口即化的感覺,朋友都讚口不絕。壽司飯都好香口,好彩叫咗兩客,所以先夠分。

帶子壽司
帶子好大粒,非常鮮甜,一客三件唔係好夠分,下次都要叫兩客。

無論食物同服務,呢間餐廳都俾咗一個唔錯嘅印象俾我,希望在疫情下餐廳仍能營運下去,唔好令我哋錯失一間咁特色嘅餐廳!

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 rurubibi

2021年2月25日 透過行動裝置

我真係好鍾意食壽司,之前食過灣仔呢一間Chotto Maki 印象好深刻,因為壽司種類好特別,同埋好新穎。今晚叫咗個Mango Dynamite 同埋Philadelphia。Mango Dynamite係個芒果吸引咗我,加埋青瓜非常之清新,最適合配天婦羅炸蝦。Philadelphia絕對係集合晒我所有鍾意嘅嘢,有牛油果,三文魚,芝士,蟹子。真係冇辦法抗拒,所以次次都會叫呢個Philadelphia。今晚特別留意即整壽司嘅員工,非常之專業,努力,見見壽司都好足料,好用心咁樣製造。因為好鍾意食三文魚,所以都叫咗幾件三文魚壽司,最後加個牛乳布甸,作為呢一個外賣晚餐嘅總結。

造訪日期: 2021年2月
感謝 ClaudiaW0228
2021年1月22日 透過行動裝置

油尖旺區愈嚟愈嚴重小妹決定呢排叫多啲外賣,今次叫咗間我最鐘意嘅飯卷

CHICK CHICK $72
勁大個飯團一大條切開四份,用筷子夾起好有重量表面有甜甜哋嘅蛋黃醬,餡料有照燒雞肉、大大圈爽口椰菜,開胃嘅醃白蘿蔔同軟淋淋嘅牛油果,一啖一定咬唔哂

BLACK MAGMA $72
呢個好似嘅卷物咁,一共8件細細塊,一啖食落去喺入口即溶,口腔裡鮮甜嘅吞拿魚味,然後喺淡淡帶子同蔥花味呢款老人家都鐘意啊!

油甘魚壽司$42 (3塊)
就算啲飯點咗鼓油都食得出油甘魚嘅味道

感謝 CC m
2021年1月11日 透過行動裝置

平日去買壽司吃,都是會沾上豉油及芥末吃,但買這間店的,不沾任何醬油,也很好吃

芒果炸蝦炸 Mango Dynamite~炸蝦卷很香口,壽司上面加了一片芒果,芒果的果酸味,即時解了炸蝦的油份,令整件炸蝦卷清爽了不少~

雞肉牛油果 Chick Chick~很大件的一卷壽司內裡有雞肉,雜菜,牛油果,外面還有蟹籽及沙律醬,令整件壽司變得很豐富,而且還很飽肚,很大的一卷壽司

炸雞~有配上檸檬一件,加上檸檬汁去吃炸雞,肥膩感全解,酸酸的雞肉很美味

2  感謝 angelkwok911
2021年1月6日 透過行動裝置

而家夜晚禁堂食,喺灣仔做完嘢五點幾,梗係買啲外賣返屋企食算數啦, 諗起之前去過Chotto Maki 食壽司卷質素唔錯,雙腳又不其然去搵佢,壽司卷嘅好處係唔會買到返去林啤啤吸晒水!
入到間店依然俾人好舒服嘅感覺,清新乾淨
Sea monster
好大卷,四件大大件,咬落趣博博,一啖肯定放唔到入口,上面鋪滿晒櫻花蝦,醬汁又好味,必食之選
Black Magma Roll
無諗過個黑芝麻汁咁特別,成件事加埋口感豐富,食出吞拿魚茸的鮮味!
Hamachi sushi
油甘魚壽司超肥美,入口即溶,滿口油脂!高質素的表現
員工友善親切,外賣包裝得十分精緻,貼心地放晒筷子豉油Wasabi

感謝 hungrypg

去過Chotto Maki嗎? 請分享你的經驗!